14

De Zwervers maakt pas in blessuretijd de gelijkmaker! In een inhaalwedstrijd welke zeker gewonnen had kunnen worden. Op deze schitterende en zonnige zaterdagmiddag moesten we aantreden tegen de SVH, (Sportvereniging Honselersdijk). Een ploeg waar wij parallel aan lopen. Beide vorig seizoen uit de tweede klasse gedegradeerd, beide ook 3 x gewonnen en 3 x verloren. Beide 9 punten, alleen Honselersdijk een beter doelsaldo (10-6) en de Zwervers 6-10. Beide ploegen zijn gewaagd aan elkaar, en hadden de opdracht om zeker niet te verliezen. Dat deden ze ook niet............ De wedstrijd begon en direct zagen we 2 ploegen welke er een lekkere pot voetbal van wilde maken, maar ook met de handrem erop. In de 2e minuut echter al een kans voor de SVH nadat een speler van SVH een duw geeft aan een Zwervers speler en zich daardoor vrijspeelt, gelukkig wordt er niet uit gescoord. In de 5e minuut al een kans voor De Zwervers door Roman, welke een vrij veld voor zich heeft en zo kan doorlopen richting doel, in plaats van zelf te schieten geeft hij de bal af aan een medespeler welke er niet beter voor staat, de bal komt via de keeper weer terug bij Roman en deze faalt ook. Het eerste halfuur van de wedstrijd komen er wat mogelijkheden voor De Zwervers, maar echt grote kansen komen er niet. Het laatste kwartier van de eerste helft zakt de wedstrijd weg naar een bedenkelijk niveau, beide teams willen en kunnen niet beter. In de 40e minuut krijgt de thuisclub nog een grote kans, maar gelukkig is Ton Pille niet in slaap gevallen en tikt de bal fraai over het doel. Met deze terechte 0-0 gaan we rusten. Veel bij te praten over de wedstrijd valt er niet, dus genieten we maar van het zonnetje. In de tweede helft een feller de Zwervers, welke direct na de pauze al enkele goede kansen krijgen om de score te openen, maar helaas heeft de Zwervers moeite met scoren en doen dat ook nu niet. Ook een door een handsbal gegeven vrije trap op de lijn van het 16 meter gebied (de lijn hoort toch bij het 16 meter gebied?, dan is het mijn inziens toch een penalty?) gaat net via de muur over het doel. een door Nebosja genomen vrije trap wordt net door Bas naast gekopt. Uit een derde vrije trap, n.a.v. het vloeren van Misja, schiet Nebosja bijna raak, de keeper moet echter grabbelen om zijn doel schoon te houden. In de 65e minuut komt er vanaf een hoekschop van Honselersdijk een scrimmage voor het Zwervers doel en wordt er een bal echt van de doellijn gehaald, waar de Honselersdijk spelers al dachten aan een doelpunt. In de 70e minuut is het dan weer vanuit een hoekschop wel raak. Morad Naimi schiet de 1-0 in het doel , en zo leidt de thuisploeg tegen de verhouding in. Nu gaan de Zwervers volop de aanval. Vanuit een vrije trap wordt er een bal van Niels van de lijn gehaald. Twee minuten later kopt dezelfde Niels van uit een hoekschop de bal maar rakelings over. In de slotfase wordt er in het 16 meter gebied van Honselersdijk duidelijk een handsbal gemaakt, maar de scheidsrechter van vanmiddag, fluitte niet zijn sterkste wedstrijd, ziet dit niet. Enkele minuten daarna schiet Niels weer een bal net naast. Een vliegend schot van Jeffrey in de slotminuut komt ook in de handen van de boomlange keeper (wel 2 meter 16) Gelukkig komen we in de tweede minuut van de verlenging door een fraaie actie van Bas den Hartogh, welke enkele spelers uitkapt en zelf de 16 meter binnen loopt en de bal in het doel schiet. Dit is de verdiende gelijkmaker. Na deze gelijkmaker krijgt Honselersdijk nog een grote kans, maar gelukkig keept vanmiddag Ton weer een goede wedstrijd en kunnen we de punten met Honselersdijk delen. En met deze stand schieten beide clubs niets op, daar het gat met de koplopers al ruim is. Door de kansen gezien hadden de Zwervers kunnen (moeten?) winnen, maar ook Honselersdijk had de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken.