18

Wedstrijd 17 (competitiewedstrijd 9) Honselersdijk - Lombardijen: 0-0 (0-0) Zaterdag 17 November 2007, 14:30 uur Bombardijen – Bomselersdijk Honselersdijk werd deze week opgeschrikt door enkele explosieven. Een paar lui hadden de bedoeling met oud en nieuw ‘een mooie knal’ te laten horen. De politie kwam er gelukkig op tijd achter en ontruimde de boel. De wedstrijd zelf kende een vrij explosieve sfeer. Op de bomvolle tribune klonken fanatieke liederen en iedereen stond op scherp. De aftrap werd genomen door de pupil van de week die tevens vlagde. Honselersdijk begon beter aan de partij. SVL leunde achterover en rekende op haar sluwe spitsen Dirk Kruit en Mariana Bombarda. Helaas kwamen de geel zwarten er amper uit in de eerste helft. Een kansje voor Nick werd gepakt door de boomlange keeper van 3 meter 14. Honselersdijk werd alleen gevaarlijk via dode spelmomenten. De ballen werden verder als vuurpijlen naar voren geschoten. Niet eenmaal werd er op Rick gevuurd. De scheidsrechter had de wedstrijd goed onder controle en zag vooral Ruud vaak de grens opzoeken. Nog eenmaal wist Lombardijen gevaarlijk te worden via Cem. Zijn vrije trap daalde net te laat. De tweede helft gaf een totaal ander beeld dan de eerste. In tegenstelling tot de eerst helft speelden beide teams op een andere helft. Ook had Lombardijen veel meer overwicht. Groots werd er niet gespeeld maar er ontstonden wel grote kansen. Ruud, nog zonder gele kaart, schoot de eerste kans tegen een verdediger aan. Even later kreeg hij wel geel. Honselersdijk bleef loeren op die ene kans. Die kwam gelukkig niet. Lombardijen bleef ook loeren op die ene kans maar kreeg er wel vijf. Nick kon een voorzet intikken maar kreeg de bal niet goed op zijn schoen. Even later kreeg Bennie de bal vrij op de zestienmeter. Hij schoot net naast. Glenn schoot even later van dichtbij over. Als klap op de vuurpijl kreeg Maus nog een gigantische kans. Hij sleepte de bal fantastisch door de benen van een verdediger, stond vrij voor de huizenhoge keeper en schoot dan ook huizenhoog over. Even later hoorden we gerinkel en bleek er een dakkapel kapotgeschoten te zijn. De wedstrijd ging nog tien minuten verder en soms was het zweten voor Lombardijen. Een rommelgoal kon zomaar vallen en dat waren de rapen gaar. Gelukkig bleef het nog bij 0-0 en dit was wel een terechte uitslag. Gezien het spel, niet gezien de kansen. Lombardijen pakte een punt op een dramatisch veld en verliet ongeschonden het strijdtoneel. Alleen Maus had nog wat problemen. Na de wedstrijd kwam de eigenaar van de kapotte dakkapel verhaal halen. Gelukkig wisten we de man tevreden te stellen met een wedstrijdbal. In de bus schrok Lombardijen wel enorm. Er lag een briefje op een stoel met de tekst ‘die kansen moeten erin anders kunnen jullie beter verhuizen’. Hasta Luego!