26

Wedstrijd 29 (competitiewedstrijd 17) Rijnmond Hoogvliet Sport - Honselersdijk: 2-1 (2-1) Zaterdag 8 Maart 2008, 14:30 uur Race om degradatie te voorkomen d.d. zaterdag 8 maart 2008. Tegen Honselersdijk moesten en konden wij bewijzen dat de overwinning tegen KMD uit het begin is van een race om degradatie te voorkomen. Wij begonnen de wedstrijd met Xander Koster en Martijn Kruit op de bank en zonder Remco de Jong die weer een schorsing uitzat. Echter Kevin Tiben en Kris de Oude waren na een schorsing weer van de partij. Michael Nigg en Francis van Stee kregen weer de kans om hun prestatie tegen KMD een goed vervolg te geven. Na het beginsignaal nam Honselersdijk het initiatief, zonder overigens gevaarlijk te worden. Na tien minuten was de strijd in evenwicht ,waar RHS een aantal corners achtereen te nemen kreeg, overigens ook zonder resultaat. In deze periode hield Jerrold Laurman de nul via een goede redding uit een vrije trap. Na 35 minuten dan toch uit het niets de 1-0 voorsprong. Een lange bal naar voren op Bleyenberg die goed de lijn opzocht en een voorzet op maat gaf aan Francis van Stee, die met een schitterende kopbal de doelman van Honselersdijk kansloos liet. Drie minuten later werd, een van onze doelman terugspringende bal ingeschoten en hiermede de 1-1 aangetekend. In plaats van dat de koppies weer gingen hangen herpakte de thuisploeg zich weer, wat resulteerde in de 2-1 voorsprong ,doordat Kevin Bleijenberg een foutieve terugspeel bal onderschepte en de 2-1 binnen schoot, wat tevens de ruststand werd. Na rust weer een prima redding van Jerrold Laurman, waarna uit een uitval van RHS via de actieve Bleijenberg en Francis Van Stee resulteerde in een voorzet van de eerste en een kopbal van de tweede die echter in de handen van de doelman van Honselersdijk belandde. Halverwege de tweede helft werd Francis van Stee (i.v.m. scheur in de wenkbrouw) vervangen door Xander Koster en Jordy Kerseboom door Martijn Kruit. Ondanks een in de tweede helft duidelijk beter spelend RHS had Honselersdijk wat meer balbezit dan de thuisploeg, die toch de zaakjes goed onder controle bleef houden. De thuisploeg kreeg nog een aantal kansen , waarvan een voor Kevin Bleyenberg, na uitstekend door zetten van Maurice Legen en Xander Koster. Nog een keer moest de Hoogvlietse verdediging in grijpen om de onverdiende gelijkmaker te voorkomen. Echter dit ging wel ten koste van een rode kaart voor Martijn Kruit, die, doordat een slecht uitverdedigde bal via de kluts voor de voeren van een aanvaller van Honselersdijk kwam die toen een heel vrij veld voor zich zag, waardoor Martijn zich genoodzaakt zag de speler aan zijn shirts terug te trekken en achteraf zo de overwinning veilig stelde. Conclusie is dat nu voor de tweede keer achtereen er een team staat die bereid is te knokken voor de punten, maar toch ook moet waken voor overmoed. Maar deze wedstrijd geeft de ploeg weer moed, mede doordat er toch momenten in de wedstrijd was dat het ook voetballend beter gaat. Verder is Francis van Stee nog in het ziekenhuis geweest alwaar zijn gescheurde wenkbrouw is gehecht. Ook moeten wij Michael Nigg weer een compliment maken, daar hij ook deze wedstrijd weer overeind bleef en verdiend Sander Kerseboom een compliment voor de wijze waarin de laatste duels onze achterhoede leidt (Nu niet naast je schoenen gaan lopen he). Zelfs het feit dat wij tweede staan in de derde periode moet al een extra stimulans zijn om nu iedere wedstrijd voor de volle winst te gaan. RHS: Jerrold Laurman, Danny Ketting, Kevin Tiben, Sander Kerseboom, Michael Nigg, Kris de Oude (Patrick Lenselink), Tron Andersen, Maurice Legen, Francis van Stee (Xander Koster), Jordy Kerseboom (Martijn Kruit) en Kevin Bleijenberg.