32

Wedstrijd 33 (competitiewedstrijd 21) Lombardijen – Honselersdijk: 1-3 (0-2) Zaterdag 12 April 2008, 14:30 uur Agressief Honselersdijk pakt laatste kans tegen Lombardijen Door Benjamin Baan Bij verlies was degradatie onafwendbaar geweest, maar gelukkig voor Honselersdijk werden tegen Lombardijen de drie punten binnengehaald. Lombardijen bakte er wederom weinig van maar ziet nog steeds kans op de nacompetitie. De beslissing zal uit bij YVV De Zwervers vallen. De gasten begonnen veel agressiever op Varkenoord en maakten hierbij ook overbodige overtredingen die minimaal met geel bestraft hadden moeten worden. Eenmaal werd doorgelopen op keeper Duvaloois die een ordinaire schop kreeg. Even later was Jonathan Baan het slachtoffer van een elleboogstoot. De scheidsrechter trad niet op tegen deze zaken maar gelukkig liep de wedstrijd niet uit de hand. Lombardijen liet zich de kaas van het brood eten en kwam totaal niet aan voetballen toe. Alleen Rob Penders had in de eerste helft een kans voor de thuisploeg. Zijn wippertje verdween net naast de goal van de boomlange Tom van Schie. Aan de andere kant was het tegenhouden voor de geelzwarten. Dat het niet goed kon gaan bewees Mike Mast. Na een corner poeierde hij vanaf zestien meter prachtig binnen. Nog geen vijf minuten later werd de missie voor Lombardijen nog moeilijker. Uit een fraaie voorzet kon Patrick Kester ongehinderd binnenkoppen in de verre hoek. Voor Lombardijen moest het in de tweede helft gebeuren. De mouwen moesten opgestroopt worden en er werd één op één gespeeld om iets te forceren. In de 52ste minuut werd door Honselersdijk al de genadeklap uitgedeeld en wederom gebeurde dit door Patrick Kester. Hij kon alleen door op Duvaloois en bleef koel: 0-3. Na de 0-3 vond Honselersdijk het wel goed, kon Lombardijen de frustratie moeilijk binnenhouden en was de wedstrijd geen wedstrijd meer. Beide ploegen probeerden elkaar soms te schoppen waar maar te schoppen viel zodat er enkele terechte gele kaarten vielen. De eindstand werd uiteindelijk op 1-3 bepaald toen Tom van Schie een schot van Baan niet kon klemmen en Van Duuren uit de rebound scoorde. Het was al te laat om iets aan de achterstand te kunnen doen. Even later verliet Lombardijen gedesillusioneerd het veld en begon Honselersdijk aan een feestje. Voorlopig zijn ze nog veilig in de derde klasse. Lombardijen moet volgende week de laatste kans grijpen om de nacompetitie te halen. Alles is nog mogelijk.