34

Wedstrijd 34 (competitiewedstrijd 22) Honselersdijk – FC Maense: 2-1 (2-1) Zaterdag 19 April 2008, 14:30 uur door Jan de Geus Drie weken geleden had men bij Honselersdijk nog weinig hoop op handhaving in de derde klasse. In de resterende twee wedstrijden moest handhaving afgedwongen worden. Lombardijen werd verslagen en de laatste competitiewedstrijd leverde een 2-1 winst tegen Maense op. Zes punten die nodig bleken om een tweede afdaling op rij te voorkomen. Toch overheerste de teleurstelling na de twee zeges omdat de ploeg zich nog niet in veiligheid heeft gespeeld. Met PEC Den Haag, Zwervers en Rijnmond Hoogvliet Sport moet uitgemaakt worden wie degradeert, veroordeeld tot promotie/degradatie wedstrijden en welke twee ploegen zich in veiligheid spelen. Honselersdijk heeft handhaving weer in eigen hand. Strijdend als in de ontmoeting tegen Maense is de kans op handhaving volop aanwezig. Strijden De ploeg van scheidend trainer Marcel Wieser streed vanaf het beginsignaal van de jeugdige en uitstekend leidende arbiter Bouman (Strijen) voor iedere grasspriet. De bezoekers namen na zestienminuten de leiding. Middenvelder Mike Freire mikte een vrije trap met uiterste preciesie in de winkelhaak. Zes minuten later was de stand weer in evenwicht. Mike Mast zag zijn inzet op de paal belanden en Tom Lobert stond op de goede plek om de 1-1 binnen te schieten. Gegroeid Het scheelde weinig of de gastheren waren twee minuten na de gelijkmaker op voorsprong gekomen. Het vlammende schot van Patrick Kester werd door Maense doelman Adiano Pinheiro met moeite over de lat gewerkt. De gezien het spel verdiende voorsprong kwam er toch voor Honselersdijk. Tien minuten voor het rustsignaal was het wederom Mast die aan de basis cvan de tweede Honselersdijk treffer stond. Met een voorzet op maat kon Patrick Kester de 2-1 inkoppen. Na de rust kwam Honselersdijk aanvallend niet meer tot grootste daden, mede door de straffe tegenwind. Alleen invaller Morad Naimi was nog dichtbij een treffer voor Honselersdijk. Maense drong wel aan, maar kwam niet tot het geliefde korte combinatiespel. De thuisclub gaf die ruimte niet aan de tegenstander en bleef zo verdedigend vrij gemakkelijk overeind. Met dank aan Mustafa Taouanza die in de slotfase de kans op de gelijkmaker te scoren aan zich voorbij liet gaan. Aan de bak Het harde werken werd beloond door de 2-1 zege over de streep te trekken. Achteraf bleek dat maar goed ook, bij een gelijkspel was de club van voorzitter Jaap Koole gedegradeerd. Nu zullen de voetballers nog een aantal keren aan de bak moeten om het derdeklasserschap te behouden Het zelfvertrouwen moet intussen zodanig gegroeid zijn dat de extra reeks wedstrijden met vertrouwen tegemoet gezien kunnen worden. Zie voor fotoreportage van de derde helft www.hethelewestland.nl, onder de kop Foto- & Videoreportages.