45

datum: 3 mei 2008 wedstrijd: Honselersdijk 1 - IJVV De Zwervers 1 betreft: beslissingswedstrijd uitslag: 0 - 2 De Zwervers handhaaft zich in de derde klasse! Ontlading na afloop voelt als een prijs! Op een zonovergoten sportcomplex Tanthof te Delft, moesten de Zwervers en Honselersdijk de laatste beslissingswedstrijd spelen. Onze tegenstander had zich afgelopen dinsdag al veilig gespeeld zodat zij wat zeer jeugdige spelers opstelden die het overigens zeer goed deden. In de eerste helft speelde de Zwervers wat krampachtig en nerveus. Want een goed resultaat moest gehaald worden en een gelijkspel of nederlaag waren funest. De eerste kans komt echter wel voor de Zwervers. Daarna wordt Honselersdijk wat sterker en krijgen kansjes, gelukkig keept Ton deze middag weer een goede wedstrijd. Halverwege de eerste helft de eerste echte grote kans voor de Zwervers, maar de eerste jaars A- jeugdkeeper, Martijn van der Hoek, red fraai. In de 39e minuut echter maakt de keeper hands buiten de 16 meter, de scheidsrechter geeft op aanwijzing van assistent scheids Dhr. Merkenstein, een vrije trap. Deze wordt door Wesley maar net over het doel geschoten. In de tweede helft een zeer scherp de Zwervers. De eerste de beste aanval mondt uit in een hoekschop. Deze wordt afgeslagen en hands gemaakt door een verdediger, maar de bal wordt opgepikt door Tim en hij bedenkt zich geen moment de scoort de 0-1. Enkele minuten later krijgen de Westlanders een levensgrote kans, de bal wordt maar rakelings over het doel geschoten. Na 15 minuten in de tweede helft loopt Gwen alleen op de keeper af, maar schiet vanaf de 16 meter lijn de bal over het doel, waar hij misschien beter op de doelman had kunnen afgaan en deze proberen uit te kappen. Er komen meer kansen, voor de Zwervers. Een hoekschop van Nebosja, wordt door Niels bijna met een hakbal in geschoten. Ook een vrije trap genomen door Nebosja sticht gevaar , de rebound van Gwen wordt door de goede keeper gestopt. In de 83e minuut een slechte uittrap van Ton, komt voor de voeten van een Honselersdijkse aanvaller, deze zou zeker hebben gescoord als Misja niet de kwaliteit van het oranje outfit had getest en het shirtje vastpakt. De scheidsrechter kan overigens niets anders doen dan een rode kaart te geven aan Misja. Deze rode kaart is in het "belang van het team", en zeer nuttig omdat het een 100 % scoringskans ontneemt wat zeker degradatie had kunnen opleveren. De vrije trap wordt door Honselersdijk in de muur geschoten. Enkele minuten in de blessuretijd gaat Gwen, meters in buitenspel positie staand, maar mag dit keer doorgaan. (Eerder werden aan beide kanten zeker geen buitenspel situaties door een vlagsignaal van ass. scheids. De Mul tenietgedaan) Hij is eerder dan de keeper bij de bal en schiet langs de keeper de bal , welke tergend langzaam rolt, in het doel. Een verdediger komt net te laat. Deze 0-2 wordt uitbundig gevierd en werkt als een bevrijding! Aangezien de stand in 's-Gravenzande gunstig voor ons is (Pec den Haag-Rijnmond Hoogvliet Sport 1-3) , handhaven de Zwervers zich in de derde klasse! Na het laatste fluitsignaal van de matig leidende scheidsrechter Peter Zwitser, komt de ontlading! Er wordt gezongen en feest gevierd alsof de Europacup gewonnen is! Maar dat is logisch, ook deze handhaving voelt als een prijs. Een ticket voor weer een jaar derde klasse volgend seizoen en dat is ook wat waard! Wim Schouten is opgelucht ! De coach welke altijd om het kampioenschap moest strijden was niet gewend wat het is om tegen degradatie te moeten spelen. Ook dit moet je eens meegemaakt hebben. Scheidsrechter Peter Zwitser gaf een gele kaart aan Honselersdijk speler Strik, en een rode kaart aan Misja Tomasic. Dit was het voor dit seizoen, ik hoop u volgend jaar weer te plezieren met de wedstrijdverslagen! de opstelling : 1 Ton Pille; 16. Emin Yavuzel( 65e min. 9. Roman Helms), 3. Bas den Hartogh, 4. Misja Tomasic, 15. Wesley Wouden; 7. Jeffrey Bosloper, 8. Tim Kurvers( 89e 18. Raphael Alimasi) , 5. Roy Hartog; 11. Niels Kasius(87e min, 6. Michael Bakker) 10. Nebosja Miletic,14. Gwen Schrijn. PvP