6

Wedstrijd 8 (competitiewedstrijd 1) Honselersdijk - Monster: 0-2 (0-0) Zaterdag 1 September 2007, 14:30 uur Beide ploegen hadden in de voorbereiding wisselende resultaten behaald, zodat de meeste kenners zich niet aan voorspellingen durfden te wagen. In de eerste helft was er geen sprake van een echte derby. Het spelbeeld was een beetje mat. Honselersdijk bediende zich voornamelijk van de lange bal, wat leidde tot welgeteld één kans in de 35e minuut. Doelman Roland van Hulst had enige moeite met deze verraderlijke kopbal. V.V. Monster combineerde beter, maar kon niet domineren. Er waren voor de geelzwarten een drietal mogelijkheden om de score te openen, maar deze doelpogingen werden gepareerd door de keeper van Honselersdijk, die niet echt in de problemen kwam. Achterin bij V.V. Monster was het Jeffrey Kouwenhoven die sober, maar degelijk de verdediging neerzette. Na de thee was het eerste kwartier voor V.V. Monster, wat resulteerde in enkele kansen voor Ruud Zuiderwijk en Michel Holleman. Na het eerste kwartier nam Honselersdijk het heft in handen en Monster zakte terug. Doelman Roland van Hulst verrichte in deze fase een fantastische redding en voorkwam daarmee een voorsprong voor de gastheren. In de 25e minuut was er een splijtende pass van Ruud Zuiderwijk op Michel Holleman, die goed doorging en dmv een snoeihard schot de keeper wist te passeren. Daarna was het eigenlijk gedaan met Honselersdijk. Tien minuten later viel de definitieve beslissing. Wederom was het Ruud Zuiderwijk die Michel Holleman bediende. Laatstgenoemde controleerde de bal met de borst, om vervolgens verwoestend uit te halen met een diagonaal schot dat onhoudbaar in de bovenhoek verdween. Een beauty van een doelpunt. In de slotfase werden de verdienstelijk spelende Peter Verkade, Ron Boon en Koos van Spronsen vervangen door Glenn v/d Weert, Rob v/d Bor en Stephan Rolaff. V.V. Monster speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en de eerste drie punten konden bijgeschreven worden. Het was een meer dan verdiende overwinning. Het vertoonde spel was niet briljant, maar bij vlagen werd er goed gevoetbald. De inzet was perfect en de verdediging gaf zeer weinig weg. Kortom, een degelijke overwinning die vertrouwen geeft voor de rest van de competitie. Pluspunt was bovendien dat de uitstekend leidende scheidsrechter Otto geen kaarten nodig had om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Jan van Antwerpen Voorzitter v.v. Monster