0

Dit ben ik dit ben ik Ik ben Kim Rikhof - 19 jaar oud en woon in Geesteren. Dit zijn de meest standaard dingen die je over jezelf kunt zeggen, maar wel handig om te weten. Nu komt het goed uit dat ik van alles over mezelf kan vertellen, dus ik zal mezelf even goed voorstellen. Zoals je nu al kunt zien aan mijn stageverslag, hou ik wel van felle kleuren en printjes. Ik ben dol op vrolijkheid, en dit kun je merken in de kleuren die ik vaak gebruik. Mijn lievelingskleur? ROZE, ROZE en nog eens ROZE. Dit is dan ook niet geheel onopgemerkt gebleven: roze blazer, roze jurkjes, roze rokjes en roze nagellak. Vraag maar raak, en ik heb het vast wel in het roze. Naast dat ik van vrolijkheid en roze hou, heb ik een hele grote hobby: Eten. Koken en bakken zijn dingen die ik erg graag doe. Met Kim als stagiair ben je verzekerd van een heerlijke taart voor de meest kleine dingen die je maar kunt vieren. Gelukkig zijn ze hier bij Kracht ook helemaal gek van lekker eten en gaat het er vaak (lees altijd) over. 1 Praten is ook iets dat ik graag doe, over de meest domme dingen kan ik een gesprek beginnen (sorry Michel hahah). Over mijn weekend praten doe ik dan ook graag. Iedere keer is het wel weer een verrassing wat ik heb gedaan. Alweer Carnaval? Die vraag is vaak gesteld. Maarja, een stagiair uit het o zo mooie Geesteren, dit betekend dat de nodige feestjes wel gevierd moeten worden. Vrolijkheid, roze, eten en feestjes, hiermee heb ik mezelf al wel een klein beetje omschreven. Natuurlijk is dit nog lang niet alles, maar daar kan ik wel een boek over schrijven. Lees nu maar snel verder. Dan kun je lezen over mijn mooie stage periode bij Kracht en kun je in mijn portfolio zien wat ik de afgelopen tijd allemaal heb mogen maken.

Inhoud inhoud 03. 07. 08. Dit ben ik Inleiding De Krachtpatsers 2 10. 11. 12. Leerdoelen Afspraken Interview

16. 14. De dag Meegemaakt, gezien, geleerd en ontdekt 18. 20. DE Lunch Opdrachten 3 34. 40. 56. Portfolio Recepten Conclusie

Inleiding inleiding Stage lopen is niet niks vind ik. Het is belangrijk om op een plek te zitten waar je je fi jn voelt en natuurlijk een plek waar je veel gaat leren. Dit is dan ook waar ik naar op zoek ben geweest. Een tijd lang heb ik zo goed als alle stage bedrijven bekeken bij mij in de buurt, en er sprak er eentje voor mij uit: Kracht. Enthousiast heb ik een mailtje gestuurd, en ja: ik mocht langskomen voor een gesprekje. En met succes ging ik weer naar huis, ik had een stageplek! Toen kwam de grote dag: 31 januari 2022, de eerste stage dag. In had er erg veel zin in, en was erg benieuwd hoe het ‘echte’ werk zou zijn. Met volle inzet en enthousiasme hoop ik veel te leren bij Kracht. Mijn grootste doel van de stage is bekijken of het “met volle inzet en enthousiastme hoop ik veel te leren” werk echt bij mij past, en of ik het leuk ga vinden. Ook wil ik graag de programma’s goed leren kennen en natuurlijk niet te vergeten de kneepjes van het mediavormgeven. Uiteindelijk hoop ik een erg mooie, gezellige, leuke en leerzame stage periode te beleven. Maar volgens mij gaat dit wel goedkomen, want Kracht is een erg gezellig bedrijf waar ik veel ga leren. 5

De Krachtpatsersde krachtpatsers Kracht bestaat uit een klein team vol met creatievelingen waar ik veel van heb geleerd. Werken in een klein team betekend ook dat je elkaar goed leert kennen, en veel begeleiding krijgt. Dit vond ik heel erg fi jn, want zo heb ik mijzelf goed kunnen ontwikkelen en heb ik mogen werken in een erg gezellig en leuk team. Ik zal het team eens even voorstellen: Kirsten Rothman Mede-eigenaar - Vormgever Favoriete taart: Lemon meringue Rutger Elst Mede-eigenaar - Strateeg Favoriete taart: Louvre taartje van bakkerije van Otten 6

Renske Vossebelt Vormgever Favoriete taart: Alles met schuim, caramel en cheesecake Michel Piet Vormgever Favoriete taart: Mokka En natuurlijk ben ik zelf niet te vergeten in dit rijtje: Kim Rikhof Junior Vormgever Favoriete taart: Banoff ee of monchou of cheesecake of .... 7

Leerdoelen lee rdoelen 1 Alle programma’s goed leren kennen en beheersen Ik zou graag mijn Adobe kennis willen vergroten. Vooral van Indesign, Photoshop en Illustrator. Dit is iets waar ik nog erg veel kan en wil leren. De Adobe programma’s zijn toch wel het ‘gereedschap‘ waarmee een mediavormgever moet werken. En dit gereedschap wil ik dan ook zo goed mogelijk beheersen. 2 Leren hoe het is om voor een klant te werken Dit is iets wat je niet zo snel leert op school. En juist iets wat ik graag zou willen leren. Hoe gaat het eerste contact met een klant? Hoe is het om tussendoor met een klant te overleggen? En hoe verloopt een proces? Deze vragen zou ik graag willen kunnen beantwoorden. 3 Het plannen en organiseren van opdrachten Plannen is iets dat ik niet zo goed kan. Nouja, ik zie altijd wel hoe het loopt, en werk naar een datum toe zonder echte planning. Welke opdracht heeft prioriteit en welke niet? Hier kom je dan ook achter tijdens het werken. 4 5 Iedere dag in hetzelfde vaste team werken Ook niet geheel onbelangrijk. Hoe is het nou om in een vast team te werken? In het algemeen wat het werk nou precies inhoudt Past het mediavormgeven wel echt bij mij? Die vraag hoop ik na deze stageperiode beter te kunnen beantwoorden. Het antwoord op deze vraag is natuurlijk terug te lezen in de conclusie. 8

Afsprakenafspraken Werktijden Ik ben er iedere dag van 8.30 tot 17.00. Om 12.00 of 12.30 hebben we gezamenlijk een halfuurtje pauze. Op vrijdag zitten we nog even na met elkaar als je dit wilt. Telefoon tijdens stage Het gebruik van mijn telefoon is geen probleem, zolang ik maar gewoon met het werk bezig ben. Begeleiding tijdens stage Kirsten is mijn praktijkopleider. Ze zal mij helpen met de opdrachten die ik krijg, en als ik vragen heb kan ik altijd bij haar terecht. Kirsten leert mij hoe ik een opdracht moet uitvoeren, en hoe ik moet communiceren met de klanten. Ook kan ik altijd de andere teamleden vragen stellen, iedereen heeft andere specialiteiten en dus weet altijd wel iemand hoe ik iets moet uitvoeren. Ziekmelden en dagje vrij Wanneer ik een dag ziek ben moet ik mij vóór 8.30 even ziekmelden bij Kirsten. Ook is het geen probleem als een dag vrij wil nemen, zolang mijn stage uren maar niet in gevaar gaan lopen. Dit moet ik even op tijd vragen, zodat hier rekening mee kan worden gehouden. Evaluatie gesprekken De evaluatie gesprekken zullen zijn in de 2e week, de 7e week en in een van de laatste weken van stage. Wij zullen samen die weken bekijken wanneer het gesprek goed uit komt. Want er kan altijd onverwachts iets tussendoor komen. 9

Interview interview Naam Kirsten Rothman Functie Mede-eigenaar en vormgever Opleiding en ervaring Grafi sch lyceum Zwolle en inmiddels al 21 jaar werkervaring Geschiedenis binnen het bedrijf Kracht is 15 jaar geleden ontstaan. Bij mijn vorige baan wilde een opdrachtgever niet meer samenwerken met het bedrijf waar ik werkte, maar wel met mij. Zo ben ik in een korte tijd Kracht begonnen. In het begin op een kamertje in huis, en langzamerhand is het uitgegroeid tot een groter bedrijf. Waar komt de naam vandaan? Het is moeilijk om een naam te bedenken, ik had een klein notitieblokje waarop ik van alles schreef. Destijds woonde ik op huisnummer 8. En mijn eerste letters van mijn voor- en achternaam zijn K en R. Eerst wilde ik het schrijven als kr8, maar ik heb er toch voor gekozen om het Kracht te noemen. 10 Hoe is Rutger erbij gekomen? Rutger werkte als accountmanager bij Lulof. Dit was een van de bedrijven waarmee ik samenwerkte met kracht. Wij kende elkaar ook al van voetbal wedstrijden van Heracles. En zo zijn wij langzamerhand met elkaar gaan praten. Rutger miste de creativiteit in zijn werk, en dit kon hij wel krijgen bij Kracht. En dus is hij 6 jaar geleden bij in het bedrijf gekomen. Waarom op deze plek? Kracht zat in een klein pandje aan de andere kant van Almelo. Het was nodig om in een groter gebouw te zitten, maar wij wilde niet op een industrie terrein. De plek waar we nu zitten is een doorloopplek, er komen veel mensen langs. Zo wordt de naamsbekendheid steeds groter en krijg je een volwassen uitstraling. Begeleid jij altijd de stagelopers? Ik ben de “hoofdbegeleider”, maar ik doe dit samen met Renske. Wat verwacht jij van mij? Inzet, veel positiviteit, fl exibiliteit en leergierigheid.

Waar staat alle bedrijfsinformatie? Alle informatie over Kracht is te vinden op onze eigen website. Hier staat alles op: onze werkwijze, portfolio, onze cultuur en nog veel meer. Extra vragen Als je nu een ander beroep moet kiezen, wat kies je? B&B in het buitenland Beschrijf jezelf in 1 woord Avontuurlijk Wie doet wat? Kracht bestaat uit een klein team, waar iedereen zijn/haar eigen taak heeft. Rutger en Kirsten zijn samen eigenaar. Maar Kirsten is daarentegen ook een vormgever, van alle markten thuis dus. Michel en Renske zijn beide vormgevers die bij Kracht werken. Binnen Kracht zit nog een ander bedrijf: Bright Online. Hier zit een team dat gespecialiseerd is in het bouwen van websites. De websites worden ontworpen bij Kracht, en direct daarna kan het compleet gerealiseerd worden door Bright Online. Hier zijn André, Rick, Roger en Laura te vinden. En ook nog een stagiaire, Max. 11 Wat is je favoriete vakantieland? Spanje Meest lekkere broodje? Club sandwich Favoriete muziek genre? Was rock maar nu van alles Dilemma’s kat of hond koffie of thee zoet of zout nooit vakantie of nooit werken verleden of toekomst zomervakantie of wintersport

De dagde dag Iedere dag is wel anders bij Kracht. Er is er geen een die compleet hetzelfde is als de dag ervoor of erna. Maar toch zijn er veel dingen die iedere dag weer terugkomen. Mijn gemiddelde dag bij Kracht heb ik in het kort bij elkaar gezet: 07:12 wekker gaat Ik ga mij klaarmaken voor de dag stage 09:00 werkbespreking Iedere maandag- en woensdag ochtend even alles bespreken 08:06 omw stage Iedere dag rij ik met de auto naar almelo 11:50 tafel dekken Alvast de tafel dekken en soms eitjes koken voor de lunch 08:30 op stage Even gezellig kletsen en dan verder met mijn werk 12:00 lunchen Gezellig lunchen met z’n allen 12:30 verder met werk Na de lunch weer verder met waar ik bezig was 17:00 afsluiten Alle gordijnen dicht en dan richting huis 17:26 weer thuis Na een dagje stage weer thuis 12

trust the process trust the process 13

Meegemaakt, gezien, geleerd en ontdekt mee gemaakt, gezien, gelee rd en ontdekt Wat heb ik meegemaakt? Iedere stage dag is weer compleet anders. Steeds verschillende opdrachten, de ene keer kleine opdrachtjes en de andere keer iets grotere. Op maandag- en woensdagochtend is er altijd een werkbespreking, dan wordt er besproken waar iedereen mee bezig is. De werkbespreking is wel erg fi jn, want zo blijft alles relevant. “iedere dag heb ik wel iets te doen gehad” Ik heb een eigen planning in Teams waar ik in kan zien wat ik moet maken. Kirsten zet hier mijn opdrachten in, en daar kan ik dan mee bezig gaan. Tijdens de meeste opdrachten heb ik vaak zelf contact met de klant gehad, om proeven op te sturen en ook uiteindelijk het eindresultaat. Zo heb ik geleerd hoe dit contact met de klant is. Zoals ik al zei ben ik iedere dag wel met iets anders bezig geweest. De ene keer heb ik een opdracht om social media berichtjes te maken voor een klant, en de andere keer maak ik een fl yer of brochure etc. Zo ben ik veel verschillende taken tegengekomen en heb ik veel geleerd. Wat heb ik gezien? Tijdens het half jaar stage bij Kracht heb ik veel verschillende dingen gezien. Ik heb vooral kunnen zien wat het mediavormgeven echt is, hoe een dag precies gaat en wat je eigenlijk allemaal kunt maken.Dit zijn toch wel dingen die ik anders zonder stage niet zo snel mee zou maken. “zonder stage zou ik dit niet meemaken” 14

Wat heb ik geleerd? Wat heb ik ontdekt? Tijdens mijn stage heb ik alle tijd gehad en gekregen om heel erg veel te leren. Mijn kennis over het Adobe pakket is veel groter geworden. Ik heb vooral allerlei handige trucjes geleerd die je kunt gebruiken in bijvoorbeeld Indesign en Illustrator. Ook heb ik veel geleerd over bijvoorbeeld kleuren, en papiersoorten. Ik heb niet alleen mijn kennis over het Adobe pakket vergroot, ik ben veel te weten gekomen over onderwerpen waar ik anders niet zo snel achter zou komen. “er is tijd en aandacht aan mij geschonken?” In een klein team werken heeft ook echt geholpen om mijn kennis te verbreden. Als ik een vraag had, was er altijd wel iemand die mij kon helpen. Iedereen wist wel waar ik mee bezig was, dus ik werd steeds wel geholpen. Er werd echt tijd en aandacht aan mij geschonken, dit is iets wat ik erg fijn vond. De grootste zoektocht tijdens mijn stage was: Is dit werk nou echt wel iets voor mij? Dit heb ik goed kunnen ontdekken. Ik heb zoveel gedaan en geleerd, maar ook heel veel meegekregen van hoe het mediavormgeven gaat. Kracht was echt een perfecte plek om dit allemaal te ontdekken. “is dit werk nou echt wel iets voor mij?” Het vak mediavormgeven vind ik echt heel erg leuk om te doen. Je ontwerpt uitingen, die je later ook echt terug ziet. De wereld rondom het mediavormgeven is ook echt fijn, allemaal fijne mensen om mee te werken. Er staat mij in dat opzicht niets tegen, maar toch zit er een twijfel. Wat wil ik, en wat past bij mij. Dit zijn toch nog wel vragen die bij mij blijven hangen. Mijn uiteindelijke ontdekking tijdens deze stage en wat ik er in dit half jaar van vond, kun je allemaal lezen in de conclusie achterin dit boekje. 15

DE Lunchde lunch De lunch is iets dat niet kan ontbreken tijdens een werkdag. Iedere dag wordt dit goed verzorgt voor ons. Als stagiair zorg ik ervoor dat iedere week de boodschappen worden gehaald. Iedere dag dek ik de tafel om gezellig te gaan lunchen. Maar dan hebben we het nog niet eens gehad over de vrijdag. Vrijdag is de dag. Deze dag wil je niet missen bij Kracht. Zoals iedere dag is eten een groot onderwerp, maar op vrijdag gaat het nergens anders over. Er wordt lunch besteld “eten is iedere dag een groot onderwerp” of Max en ik maken de lunch samen. Heerlijke broodjes, pannenkoeken, pizza’s en hamburgers… het kan allemaal op een vrijdag bij Kracht. En heb ik al verteld over de vrijmibo? Gezellig samen na het werk een drankje doen, hier ben ik vaak wel van de partij. Even praten over het weekend en natuurlijk over eten, dit kan niet ontbreken na een weekje hard gewerkt te hebben. “het grote eten kan beginnen” het grote eten kan beginnen 16

17

Opdrachten media -uitingen

In de tijd dat ik bij Kracht ben geweest heb ik mogen meewerken, en ook zelf gewerkt aan veel verschillende opdrachten. Iedere keer kon ik wel met iets anders bezig. Het was heel verschillende waar ik aan kon werken, van posters en fl yers tot social media berichten tot websites. Zoals je kunt lezen heb ik in een halfj aar tijd aan veel verschillende uitingen mogen (mee)werken. Van kleine aanpassingen op gemaakt werk, tot een eigen opdracht realiseren naar een eindproduct. Alle werkprocessen die ik kan doorlopen, heb ik ook wel gedaan. Van het bespreken van een opdracht, tot het uiteindelijke opleveren van het eindresultaat. Dit en alle tussenstappen hiervan, heb ik allemaal gedaan. Tijdens de stage heb ik erg veel geleerd, niet alleen van de programma’s waar je in kunt werken, maar ik heb ook veel geleerd van alle werkprocessen die ik ben langs gegaan. Het liep niet altijd geheel vlekkeloos, maar daar heb juist van geleerd. Zo weet je ook wat je fout doet, en dit heb ik kunen verbeteren. “het liep niet altij d vlekkeloos, maar daar leer je juist van” In dit stukje van mijn stageverslag neem ik jullie mee door een aantal opdrachten die ik tijdens de stage heb gemaakt. Ik probeer een zo duidelijk beeld te creëren van hoe ik op mijn eindresultaten ben gekomen, door mijn proces te beschrijven en te laten zien. 19

Bekkenfysiotherapie vriezenveen bekkenfysiotherapie vriezenvee n Mijn eerste echte eigen klant! En niet zomaar een, een klant die een gehele restyling wil. Dit proces heb ik meegemaakt van de eerste afspraak tot het uiteindelijk opleveren van alles. Zo heb ik alle werkprocessen af kunnen strepen tijdens deze opdracht. Een gerestyled logo, briefpapier, envelop, afspraakkaartjes en een website. Dit is alles wat ik heb gemaakt. Ik neem jullie in het kort mee welk creatief proces ik heb doorgelopen tijdens het maken van deze opdracht. Belangrijke punten briefi ng: Strakker/moderner Minimalistisch? Beeldmerkje is niet noodzakelijk Niet te kleurrijk (niet fel) Wit/antraciet pand Geen specifi eke doelgroep Uiteindelijk opleveren: Logo Afsprakenkaartje Briefpapier Advertentie Website Plan van aanpak: Voor deze opdracht is een plan van aanpak wel erg belangrijk. Ik ben begonnen met het oriënteren op verschillende logo’s en stijlen. Hier heb ik een moodboard van gemaakt. Vanuit dit moodboard ben ik begonnen met schetsen en verschillende voorstellen maken. Tussendoor heb ik erg veel feedback gevraagd van iedereen. En dit heb ik ook weer verwerkt in mijn proces. Van een klein idee heb ik mijn uiteindelijke werk gemaakt. Dit proces leg ik beter uit in de volgende pagina’s. 20

Moodboard Typografie: Poppins Regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890 Poppins Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890 C: 16 M: 15 Y: 18 K: 0 C: 55 M: 33 Y: 40 K: 15 C: 80 M: 56 Y: 65 K: 72 C: 11 M: 54 Y: 52 K: 2 21

Schetsen, schetsen en nog meer schetsen... presenteren van mijn ideeën aan Stefanie vond ik erg leuk. Dan pas zie je of mijn eigen gemaakte ontwerpen bij haar passen of niet. Het Ik heb twee verschillende gepresenteerd. Een concept met beeldmerk en eentje zonder. Aan beide concepten zit ook een verschillende stijl, dit heb ik uitgewerkt in een visitekaartje en een advertentie. Zo heeft Stefanie een idee van hoe het logo kan worden uitgewerkt in een verdere huisstijl. Ze heeft uiteindelijk gekozen voor het eerste logo met beeldmerkje. Logo 1 Logo 2 22

Eindresultaten Bekkenfysiotherapie Vriezenveen: Afsprakenkaartje Advertentie Zwanger? Of net zwanger geweest? Voor behandeling van de volgende klachten kunt u bij ons terecht: Homepagina • Bekkenpijn • Lage rugpijn • Stuitpijn • Pijn in de bekkenbodem • Verzakkingsklachten • Urineverlies en/of ontlastingsverlies Oosteinde 1 • 7671 AR • Vriezenveen 0546-898300 • info@bekkenfysiotherapievriezenveen.nl bekkenfysiotherapievriezenveen.nl 23

Fashion Gi�t Boxfashion gift box De Fashion Gift Box Company is opgericht in 2018 en maakt giftboxen. Iedere giftbox heeft zijn eigen fashion & food belevenis. Kracht zorgt altijd voor de grafi sche vormgeving van de sleeves en boekjes die bij de boxen horen, bijna wekelijks komt dit wel terug. Voor deze opdracht moest er een complete uitstraling komen voor een landelijke box. Hier mocht ik mee bezig. Van het kiezen van de kleuren en fonts naar de vormgeving, hier ben ik allemaal mee bezig geweest. Belangrijke punten briefi ng: Luxe Warmte Niet trendgevoellig Een geheel andere uitstraling dan dat de normale boxen nu hebben. Uiteindelijk opleveren: 4 sleeves Betaalpasje Modecheque Foodcheque Plan van aanpak: In het begin van de opdracht ben ik vooral bezig geweest met een stijl zoeken voor de boxen. Er moesten 4 bij elkaar passen kleuren komen, die ook nog luxe en warmste uitstralen. Dit heb ik verwerkt in een moodboard, en vanuit dat moodboard ben ik gaan werken aan het ontwerp van de verschillende sleeves en het betaalpasje. Tussendoor is er veel contact geweest met Björn (de opdrachtgever). Hierdoor werden de ontwerpen direct afgestemd op wat Björn er van vond. 24

Shop Fashion Gift Box & Bite Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Moodboard Typografie: Proxima nova regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890 Georgia ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890 Beyond infinity ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890 25 C: 30 M: 30 Y: 30 K: 100 C: 20 M: 60 Y: 85 K: 10 C: 91 M: 69 Y: 42 K: 37 C: 80 M: 50 Y: 60 K: 55

Het maken van deze opdracht vond ik erg leuk om te doen. Want het wordt uiteindelijk wel een product die later terug te vinden is in winkels en online. Ik kon mijn geheel eigen idee er van maken. Tussendoor heb ik natuurlijk wel mijn ideeën besproken met Kirsten en de rest van de collega’s. Ook de feedback van Björn weer verwerken in het ontwerp was iets wat ik heb gedaan. In deze opdracht heb ik dus weer veel verschillende werkprocessen kunnen toepassen. En het was weer geheel anders dan de andere opdrachten die ik al had gemaakt. Fashion Giftbox Een leuke middag of avond met uw partner, vriend of vriendin! Christmas edition Een leuke middag of avond met uw partner, vriend of vriendin! Een heerlijke middag of avond genieten van de mooiste mode bij één van onze winkels en het lekkerste eten bij een brasserie naar keuze voor twee personen! Om nu alvast te genieten, vindt u in deze Fashion Giftbox een heerlijke Italiaanse Prosecco. Wij ontmoeten u graag! & lunch Shop Een leuke middag of avond met uw partner, vriend of vriendin! Een heerlijke middag of avond genieten van de mooiste mode bij één van onze winkels en het lekkerste eten bij een brasserie naar keuze voor twee personen! Om nu alvast te genieten, vindt u in deze Fashion Giftbox een heerlijke Italiaanse Prosecco. Wij ontmoeten u graag! Wilt u weten waar u uw Fashion Giftcard kan inleveren? fasiongiftbox.nl Een heerlijke middag of avond genieten van de mooiste mode bij één van onze winkels en de lekkerste bites bij een brasserie naar keuze voor twee personen! Eerste ontwerpen Shop & bite Een leuke middag of avond met uw partner, vriend of vriendin! & coff  Shop Een heerlijke middag of avond genieten van de mooiste mode bij één van onze winkels en de lekkerste koffi e bij een brasserie naar keuze voor twee personen! U kunt bij elke aangesloten winkel terecht met uw Fashion Giftcard en hiermee betalen voor een mode-item naar keuze. De FashionGiftcard is niet online te besteden. 26

Eindresultaten Fashion Giftbox: Betaalpasje & Lunch Shop Een leuke middag of avond met uw partner, vriend of vriendin! Een heerlijke middag of avond genieten van de mooiste mode bij één van onze winkels en het lekkerste eten bij een brasserie naar keuze voor twee personen! Om nu alvast te genieten, vindt u in deze Fashion Giftbox een heerlijke Italiaanse Prosecco. Wij ontmoeten u graag! Christmas Edition tmas ion ts Een leuke middag of avond met uw partner, vriend of vriendin! ddag partner, ndin! Een heerlijke middag of avond ge mooiste mode bij één van onze w lekkerste eten bij een brasserie n voor twee person g w ie n e en Om nu alvast te genieten, vindt u i u i Giftbox een heerlijke Italiaanse P Wij ontmoeten u graa in d n se P. Sleeves kleine boxen Een leuke middag of avond met uw partner, vriend of vriendin! & Coff  Shop Een heerlijke middag of avond genieten van de mooiste mode bij één van onze winkels en de lekkerste bites bij een brasserie naar keuze voor twee personen! Shop Een leuke middag of avond met uw partner, vriend of vriendin! & Bite Een heerlijke middag of avond genieten van de mooiste mode bij één van onze winkels en de lekkerste bites bij een brasserie naar keuze voor twee personen! Sleeves grote boxen 27 Shop & Bite Deze fashion giftbox bestaat uit: Een lekkere lunch voor twee personen inclusief drankje naar keuze • Modecheque t.w.v. € 50,- te besteden bij één van de deelnemende partners • Kijk voor een actueel overzicht op fashiongiftbox.nl/partners & Coff  Shop Deze fashion giftbox bestaat uit: Een lekkere lunch voor twee personen inclusief drankje naar keuze • Modecheque t.w.v. € 50,- te besteden bij één van de deelnemende partners • Kijk voor een actueel overzicht op fashiongiftbox.nl/partners Christmas Edition Deze fashion giftbox bestaat uit: Een lekkere lunch voor twee personen inclusief drankje naar keuze • Modecheque t.w.v. € 50,- te besteden bij één van de deelnemende partners • Kijk voor een actueel overzicht op fashiongiftbox.nl/partners & Lunch Shop Deze fashion giftbox bestaat uit: Een lekkere lunch voor twee personen inclusief drankje naar keuze • Modecheque t.w.v. € 50,- te besteden bij één van de deelnemende partners • Kijk voor een actueel overzicht op fashiongiftbox.nl/partners

Energiek Almelo energiek almelo Energiek Almelo is een organisatie dat ieder jaar een symposium organiseert waarbij de meest energieke ondernemers van het jaar worden verkozen door middel van een uitreiking. Voor deze opdracht was het de bedoeling om Energiek Almelo een restyle te geven. Michel heeft een nieuw logo ontworpen, en hierbij mocht ik de verdere ontwerpen maken van: briefpapier, emailhandtekening en de website. Belangrijke punten stijl: Plan van aanpak: Blauw en roze zijn de hoofdkleuren Groen en oranje worden de bij kleuren Een vernieuwde frisse uitstraling Toekomstige blik Uiteindelijk opleveren: Briefpapier Emailhandtekening Website Michel had al een logo en een stijl gemaakt voor deze opdracht. Dit was wel fi jn. Want dan kon ik met de kleuren en vormen aan de slag die Michel al had gekozen en dit was ook al goed gekeurd. Ik ben begonnen met het briefpapier en de emailhandtekening. Met de website ben ik ‘gewoon‘ beginnen te ontwerpen. En dit heeft erg goed uitgepakt. Tussendoor feedback vragen aan Rutger als ik even vastliep. En zo is het wel zijn gangetje gegaan. 28

C: 61 M: 12 Y: K: 3 0 Typografie: C: Roboto slab regular ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890 Open Sans Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 1234567890 1 M: 87 Y: K: 0 0 C: 34 M: Y: K: C: 0 100 0 0 M: 26 Y: 90 K: 0 29

Deze opdracht was weer totaal anders dan alle andere opdrachten. De stijl, kleuren en fonts waren al bepaald. En hier mocht ik dan de verdere uitwerking van maken. In deze opdracht heb ik wel mijn eigen ideeën kunnen verwerken. Ik vond het erg leuk om aan de slag te gaan met de stijl die Michel al bepaald had. Een groot voordeel was dat ik zelf de kleuren geweldig vind. lekkere felle kleuren om mee te werken. Ook de ‘speelse‘ elementen die in het ontwerp zitten zijn erg leuk om mee te werken. Rutger heeft mijn ideeën besproken met Energiek Almelo. Er waren een paar aanpassingen aan mijn ontwerp, dit heb ik dan ook toegepast. 30

Eindresultaten Energiek Almelo: Emailhandtekening Briefpapier Website Haven Zuidzijde 30 ui 7607 EW Almelo info@energiekalmelo.nl www.energiekalmelo.nl 31

Portfolio portfolio

De 3 media-uitingen die ik net heb beschreven en heb laten zien, zijn niet de enige opdrachten die ik heb gemaakt. Het zijn zoveel opdrachten dat ik ze niet allemaal laat zien in dit stukje portfolio. Tijdens mijn stageperiode heb ik erg veel verschillende opdrachten gemaakt zoals: • Social media posts • Website ontwerp • Posters/fl yers/folders • Nieuwsbrief in Mailchimp • Restyling • En nog veel meer.. “posters, logo’s, folders, restyling, website en nog veel meer..” Veel van deze opdrachten zal ik laten zien in mijn portfolio. Zo schets ik een beeld van het gemaakte werk van het afgelopen half jaar. 33

Social media social media Voor Vindex en HobNob heb ik social media berichten mogen maken. Beide bedrijven hadden een huisstijl waar ik mij aan moest houden. Verschillende vacatures en informatie berichtjes waren de opdracht. De informatie werd aangeleverd en hier moest ik dan iets mee maken. 34

Restyling logo restyling logo WBSO Hulp is een bedrijf dat valt onder Considium. Hiervoor wilde ze een gerestyled logo, waarin de blauwe kleur terug komt. Uiteindelijk heb ik 3 versies gemaakt, en ze zijn alle 3 te gebruiken in verschillende uitingen. Oud Nieuw 35

Hiddink hiddink Hiddink caravan en campers heeft opdrachten die vaak terugkomen. Hiervoor heb ik steeds de uitingen voor mogen maken. Ze hebben een huisstijl waar ik mij aan heb moeten houden. Informatie & Inventaris Inventarislijst: Bestek: 4 messen 4 vorken 4 lepels 4 kleine lepels 4 eierlepels 1 schilmes 2 opdienlepels 1 broodmes 3 pollepels 1 schaar 1 vleesmes 1 blikopener 1 tang 1 pastalepel 1 kurkentrekker 1 soeplepel 1 spatel 1 fl esopener 1 rasp 1 kaasschaaf Servies & glazen: 4 theeglazen 4 mokken 4 bekers 4 sapglazen 4 longdrinkglazen 6 ontbijtborden 3 wijnglazen 2 bierglazen 3 kleine schaaltjes 1 botervloot 1 opvouwbare schaal 3 schaaltjes 1 serveerschaal 2 diepe borden 5 dinerborden Pannen: 4 kookpannen 1 fl uitketel 2 pan onderzetters 1 koekenpan Overige: 1 set onderzetters 1 waterkoker 1 aansteker 1 koffi ezetapparaat 1 vliegenmepper 1 afwasteil 1 afwasborstel 1 keukenrolhouder 1 keukenrol 2 snijplanken 1 vliegenkap 1 kleine prullenbak 1 asbak 1 dienblad 1 theepot 2 vergieten 1 afdruiprek 1 setje wasknijpers 3 sierkussentjes 1 plantje Buiten & disselbak: 6 rollen toiletpapier 1 fl es roze vloeistof Kem Rinse 1 fl es blauw vloeistof Kem Blue 1 stoffer en blik 1 prullenbak 1 bezem 1 gieter 1 emmer 2 gasfl essen 1 tafel 1 droogrek 4 stoelen 1 opstapje Camping de Witte Berg Nobelstraat 16-17 • 7651 DC Tubbergen • 0546-623015 info@hiddink.nl • www.hiddink.nl Je vakantie begint bij Hiddink! Gasfornuis Druk de bedieningsknop in van de door jouw gekozen pit en druk op de automatische ontsteking. Laat de pit 2 seconden branden en laat de knop dan los. Je kunt nu gaan koken. Let op! Doe de glasplaat pas naar beneden als alles weer is afgekoeld. Horren en verduistering van de ramen en dakluiken Bij gebruik van de verduisteringen, eerst het horrengaas naar beneden doen. Doe dit voorzichtig want het materiaal is kwetsbaar. Beste familie, Welkom in de caravan van de Witte Berg & Hiddink Caravans, wij hopen dat jullie hier een prachtige vakantie in mogen hebben! Gasfles Als de gasfles leeg is, kun je hiervoor een nieuwe aanschaffen bij Hiddink in de kampeershop. Bij het aansluiten de gasdrukregelaar handvast op de fles aandraaien. Hiervoor geen sleutel of tang gebruiken. Is deze aangesloten? Dan jullie kunnen de gasfles weer gebruiken voor de kachel of het gasfornuis. Boiler In deze caravan zit een warmwaterboiler, zorg dat deze boiler geheel gevuld is met water (schoonwatertank) voordat je deze laat opwarmen. Zet een mengkraan op de stand ‘’heet water’’. Je hoort nu de pomp, maar je ziet geen water stromen uit de kraan. Dat is normaal, want op dat moment vult de boiler zich en loopt het water door de slang naar de kraan. Zodra er dus water uit de kraan komt is de boiler gevuld en kun je de kraan dichtzetten. Zet nu de schakelaar van de boiler aan (dit is een schakelaar met een rood lampje en zit onder het wasbakje naast het bed) en wacht een half uur. Nu is de boiler klaar voor gebruik. Schoonwatertank In de disselbak van de caravan ligt een gieter, hiermee kunt u het water vullen van de caravan. De vulopening zit aan de achterzijde van de caravan, rechtsonder het keukenraam. De caravan is voorzien van een schoonwatertank van 25 liter. Voorkom dat er vuil in de schoonwatertank komt en gebruik het water niet langer dan 3 dagen. Boven-keukenkasten en keukenladen Tijdens de vakantie alleen lichte en zachte materialen in de bovenkasten en keukenladen vervoeren. De keukenladen zijn gemaakt voor campingpannen, belaad deze dan ook niet te zwaar. Dat geldt voor alle keukenlades. Roken In de caravan en in de voortent is roken niet toegestaan. Vast bed Graag het bed gebruiken met de bijgeleverde molton. Vervolgens kun je het bed opmaken met jullie eigen slaapgerei. Rondzit bed van maken De tafel in de rondzit kan door middel van de beugel die onder de tafel zit bevestigd naar beneden worden gehaald. Draai hiervoor de beugel de andere kant op en druk de tafel voorzichtig naar beneden. Nu kunnen jullie van de rondzit een bed maken. Is de tafel naar beneden dan leg je hier kussen op, hiervoor zitkussen en rugkussen omdraaien zodat het zitvlak naar beneden is gekeerd. Dan jullie slaapgerei er op plaatsen. Laat kinderen hierop niet springen. Kachel Druk op de knop aan de bovenkant van de kachel, jullie horen dan een tikkend geluid uit de onderzijde van de kachel komen. Dit is de automatische piezo ontsteking. Zodra het tikgeluid stopt brand de waakvlam. Houd dan de knop nog eens 20 seconden in. Vervolgens de knop langzaam loslaten en de kachel op de gewenste stand zetten. De ringverwaming kan door middel van de ventilator nu ook worden ingeschakeld. Ventileren Tijdens het slapen is het advies om de caravan te ventileren. Doe bijvoorbeeld het keukenraam of badkamerraam iets open, zodat er geen condensvorming kan ontstaan. Ramen en dakluiken Gaan jullie gezellig een dagje weg, sluit dan alle ramen en dakluiken. Toilet Bovenop de toilet zit aan de linkerkant een blauw knopje, deze knop ingedrukt houden en je ziet dat het lampje gaat branden en direct begint met spoelen. Bij groene lampjes; de spoelwatertank is vol en de afvalwatertank is leeg, bij rode lampjes; de spoelwatertank is leeg en de afvalwatertank is vol. De spoelwatertank vult u aan de buitenzijde van de toilet, hier zit een luikje, rechtsboven zit een draai dop, draai deze naar je toe en vul deze met schoonwater en ROZE vloeistof. De afvalwatertank voor gebruik en na ieder lediging vullen met BLAUWE vloeistof (Indien deze vloeistof op is deze is te koop in de campingwinkel). De toilet uitsluitend gebruiken met Thetford toiletpapier en geen andere doekjes en/of verband in de afvalwatertank gooien. De afvalwatertank kunt u ledigen in het toiletgebouw op de aangegeven plek. In de caravan en voortent NIET ROKEN Koelkast Met de schakelaar zetten jullie de koelkast op de 220 volt stand. Zet de temperatuur niet te hoog. Als het buiten warmer wordt en jullie plaatsen de koelkast kouder, dan heeft de koelkast een mindere werking. Dus te warm buiten zet de koelkast niet op de koudste stand. Gaan jullie naar huis, zet de koelkast uit, maak schoon en laat de deur open staan. Caravan schoonmaken Zit jullie vakantie er op? Wij hopen dat het jullie goed is bevallen. Omdat de caravan weer klaar moet zijn voor de volgende vakantiegangers vragen wij jullie de caravan zo achter te laten zoals jullie hem ook hebben aangetroffen. Maak de keuken en koelkast schoon met afwasmiddel of allesreiniger. De vloer graag schoonmaken met een stoffer en blik en deze even nat afnemen met allesreiniger. De toilet dient leeg en omgespoeld te zijn. Tot slot ook even de voortent aanvegen. Gebruik geen chloor of andere agressieve schoonmaakmiddelen. Zet de schone koelkast uit en laat de deur hiervan open staan. Inventaris In de caravan zit servies, bestek, pannen en meubilair (inventarislijst op de achterkant van deze folder). Graag alles na jullie vakantie terug leggen op de plek. Mocht er iets kapot zijn gegaan, meld dit dan even bij de receptie. Wij wensen jullie een hele fijne vakantie in deze prachtige caravan op deze mooie camping! Fijne vakantie op Camping de Witte Berg! Groet, Familie Heerdink – Camping de Witte Berg Team Hiddink Caravans Je vakantie begint bij Hiddink! Mochten jullie verder nog vragen hebben kunt u contact opnemen met Hiddink Caravans & Campers, Nobelstraat 16-17, Tubbergen. Telefoon 0546-623015 of info@hiddink.nl 36

Buddingh Gierveld buddingh gierveld Buddingh Gierveld is een klant waar vooral Michel alle uitingen voor maakt. Ik heb hiervoor een poster en bouwbord voor mogen maken. Er is een huisstijl waar ik mij aan moest houden. HIER ONTWIKKELT Vacature Timmerman m/v buddinghgierveld.com Profiel · Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. · Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. · Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. · Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. HIER BOUWT Wij bieden · Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. · Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. · Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. · Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Geïteresseerd? Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. buddinghgierveld.com 37

Recepten recepten

Lekkere broodjes, pizza’s, hamburgers: alles is mogelijk bij Kracht. Laat het nou eens goed uitkomen dat ik erg veel van lekker eten houdt. Niet voor niets heb ik dan ook het voorstel gedaan om iedere week wat lekkers te koken. En met succes! Om de week iets koken, dit vond ik echt geweldig om te doen. De broodjes van de Broodbode of Jack’s zijn natuurlijk ook erg lekker. Maar niets is zo lekker als vers gemaakte broodjes van mij ;) Iedere week weer iets anders en altijd weer iets verrassends. Speciaal voor alle nieuwe toekomstige stagiaires (en voor iedereen van Kracht en Bright): Alle heerlijke recepten die ik in mijn stage periode heb gemaakt in dit ‘receptenboekje’. Met ingrediënten lijstje en een kleine bereidingswijze om het zelf te kunnen maken! 39

Broodje rookworstbroodje rookworst Bereidingswijze: Verwarm de rookworst in een pan water en bak de broodjes af zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de uien in halve ringen en bak deze in een pan met boter. Meng 4/5 deel mayonaise en 1/5 deel mosterd in een kommetje. Doe hier honing bij naar smaak. Snijd de broodjes open en smeer hier een laagje saus op. Beleg de broodjes verder met de rookworst en ui. En geniet van een heerlijk broodje rookworst! Ingrediënten: Rookworst Afbakbroodjes Uien Mayonaise grove mosterd Honing 40

food food food food food food 41

Broodje kip saté broo dje kip saté Bereidingswij ze: Bak de broodjes af zoals staat aangegeven op de verpakking. Marineer de kippendij met de kruiden en bak dit in een pan. Bereid ondertussen de satésaus zoals op de verpakking wordt aangegeven. Snijd de komkommer in plakjes. Wanneer de kip gaar is, voeg je de satésaus toe, en meng dit in de pan met elkaar. Snijd de broodjes open en verdeel hier de plakjes komkommer op. Verdeel de kippendij over de broodjes en top de broodjes af met de taugé en gebakken uitjes. Ingrediënten: Afb akbroodjes Kippendij Kruiden Satésaus Komkommer Taugé Gebakken uitjes 42 andré

Krokante kip krokante kip Bereidingswijze: Snijd de broodjes doormidden, en leg ze onder de grill totdat ze een mooi kleurtje hebben. Ingrediënten: Hamburgerbroodjes Kipfilet Cornflakes Mayonaise Sriracha Ijsbergsla Uien Ei + bloem Kluts de eieren, maal de cornflakes en doe dit beide in een diep bord. Zorg dat er 3 borden klaar staan (ei, bloem en cornflakes). Halveer de kipfilet en panneer deze (eerst bloem, dan ei, dan cornflakes). Bak de kip krokant en gaar. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en bak deze goudgeel. Meng in een kom de mayonaise en sriracha naar smaak. Beleg de broodjes met de saus, sla, kip en gebakken uien. 43 kim

Pulled Chicken pulled chicken Bereidingswijze: Bak het Turksbrood af zoals aangegeven op de verpakking. Kook de kipfilet +/- 20 minuten in een pan met bouillon. Snijdt ondertussen de uien in halve ringen. Wanneer de kip gaar is gekookt, giet je dit af en trek je de kip uit elkaar met 2 vorken. Bak de uien in een pan en voeg hier de pulled chicken aan toe. Maak de kip af met barbequesaus en chilisaus en meng dit goed door elkaar. Beleg het turkse brood met de sla, coleslaw en de pulled chicken. Ingrediënten: Turks brood Kipfilet Uien Groente-bouillonblokje Barbequesaus Chilisaus Gemengde sla Coleslaw (zelfmaken) 44

Italiaanse burger italiaanse burger Ingrediënten: Italiaanse bol Hamburgers Pesto Mayonaise Mozzarella Gemengde sla Zongedroogde tomaatjes Bereidingswijze: Bak de broodjes af zoals aangegeven op de verpakking. Snijdt de mozzarella in plakjes en meng de mayonaise met pesto naar smaak. Bak de burgers en leg de mozzarella erop wanneer ze bijna klaar zijn. Laat dit even mee smelten. Smeer een laagje pestomayo op de bollen, beleg ze met de sla, de hamburgers en top ze af met zongedroogde tomaatjes. de 45 laura

lunchlunch time! time 46

Club Sandwichclub sandwich Ingrediënten: Casinobrood Gerookte kip Botersla Avocado Komkommer Bacon Augurk Eieren Mosterd Mayo Bereidingswij ze: Rooster het casinobrood in de oven. Snijd ondertussen de kip in plakjes, de komkommer in schijven en kook de eieren hard. Bak de bacon knapperig in een pan. Prak de avocado tot quacamole, en meng hier een beetje zout en peper door. Meng de mayo en de mosterd naar smaak. Nu kunnen de broodjes opgebouwd worden: Brood - Mosterdmayo - Sla - Kip - Komkommer - Mosterdmayo - Brood - Avocado - Augurk - Bacon 47 rutger

Mexicaanse burger mexicaanse burger Bereidingswijze: Snijd de broodjes doormidden, en leg ze onder de grill totdat ze een mooi kleurtje hebben. Snijdt de ui en tomaat in kleine blokjes en prak de avocado. Meng dit samen in een kom met een beetje peper en zout. Bak de burgers en leg hier aan het einde een plakje cheddar op. Nu kunnen de burgers opgebouwd worden: Salsasaus - Sla - Augurk - Burger - Jalapeño - Maïs - Nacho’s - Quacamole. Ingrediënten: Hamburgerbroodjes Burgers Salsasaus Sla Augurk Cheddar Jalapeño peper Maïs Avocado ui Tomaat Nacho chips 48 max

Truff el kip truff el kip Ingrediënten: Afb akbroodjes Kippendijreepjes Kruiden Truff elmayonaise Sla Parmezaanse kaas Bacon Bereidingswij ze: Bak de broodjes af zoals aangegeven op de verpakking. Marineer de kippendij met de kruiden en bak ze gaar. Bak ondertussen de bacon krokant in een pan. Beleg de broodjes met een laagje truff elmayonaise, sla, de bacon, en de kippendijreepjes. Top de broodjes dan nog af met wat truff elmayonaise en de parmezaan. 49 michel

Griekse burger griekse burger Bereidingswijze: Bak de pita broodjes af zoals aangegeven op de verpakking. Snijdt de komkommmer in plakjes en de rode ui in halve ringen. Bak de hamburger in een pan en brokkel de feta er op het laatste moment overheen. Nu kunnen de burgers opgebouwd worden: Tzatziki - Ijsbergsla - Komkommer - Hamburger - Rode ui - Zongedroogde tomaat - Feta. Ingrediënten: Hamburgerbroodjes Hamburgers Komkommer Zongedroogde tomaatjes Feta Rode ui Tzatziki Ijsbergsla 50 kirsten

Broodje rosbief broodje rosbief Bereidingswijze: Bak de broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm ondertussen een pan en bak hier de bacon krokant in. Ingrediënten: Afbakbroodjes Rosbief Bacon Sla Pijnboompitjes Mosterd Mayonaise Meng ongeveer 4/5 deel mayonaise en 1/5 deel mosterd door elkaar. Rooster de pijnboompitjes licht bruin in een pan. Beleg de broodjes met een laagje mosterdmayo, iets sla, bacon, rosbief, de pijnboompitjes en top het broodje af met een beetje peper en zout. 51

Conclusie conclusie Tijdens deze stageperiode heb ik veel verschillende taken meegemaakt. Ik heb echt kunnen zien en beleven wat het vak nou inhoudt. Het was een leerzame periode waarin ik tot een goede conclusie ben gekomen. In deze stageperiode heb ik ontdekt dat ik het mediavormgeven een erg leuk vak vindt. Alleen ben ik zelf niet zo van het zitten. Ik houd meer van echt iets ondernemen, en daarom heb ik voor mijn volgende stageperiode een stage gevonden waar ik dit ook kan. Toch heb ik bij kracht een ontzettend leuke tijd meegemaakt. Praten is iets dat ik heel goed kan hahah. En dit was ook iedere dag weer gezellig met het team. “praten is iets dat ik heel goed kan hahah” Deze stageperiode had ik zeker niet willen missen, ik heb er erg veel van geleerd. Dit blijf ik dan altijd onthouden, en het maakt het vak toch wel veel leuker. “misschien wel bij mij n eigen foodtruck” Mediavormgeven is dus zeker iets waar ik wel mee bezig zou willen zijn, alleen dan niet voor 5 dagen in de week. Ooit zal mijn werk vast wel terug te vinden zijn. Misschien wel bij mijn eigen foodtruck ;) Voor nu eerst ga ik nog bekijken wat ik wel zou willen, en het loopt zijn gangetje wel. Toch zal ik altijd nog erg veel plezier uit het mediavormgeven halen. Het is altijd nodig, en handig om de creativiteit te hebben om dit uit te kunnen voeren. In dit halfj aar heb ik een gezellige, leuke en leerzame stage gehad. En dit is dat toch het belangrijkste. 54

end the It’s the it’s end 55

Bedankt! bedankt! Iedereen van Kracht en Bright, ontzettend bedankt voor deze leuke en leerzame stageperiode. Ik ga zekers de gezelligheid missen! En jullie mijn heerlijke vrijdagmiddag lunch hahhah ;) xx Kim 56

School Deltion College Design, Media & ICT Mozartlaan 15 8031 AA Zwolle (038) 8534273 Kwalifi catiedossier Mediavormgever, crebo 25201 - 25633 BPV-leraar Naam: Peter Kool Telefoon: 06-29175373 E-mail: Student Naam: Adres: Kim Rikhof Langeveenseweg 27, 7678VH Woonplaats: Geesteren Telefoon: 06-20317833 E-mail: Klas: Bedrijf Naam: krikhof@gmail.com MV3C Kracht Opleider: Kirsten Rothman Adres: Woonplaats: Almelo Telefoon: 0546-200901 E-mail: BPV-periode Start: Eind: Wierdensestraat 138, 7604 BM kirsten@krachtontwerpt.nl 31 januari 2022 8 juli 2022 pkool@deltion.nl

1 Online Touch

Index

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19
  20. 20
  21. 21
  22. 22
  23. 23
  24. 24
  25. 25
  26. 26
  27. 27
  28. 28
  29. 29
  30. 30
  31. 31
  32. 32
  33. 33
  34. 34
  35. 35
  36. 36
  37. 37
  38. 38
  39. 39
  40. 40
  41. 41
  42. 42
  43. 43
  44. 44
  45. 45
  46. 46
  47. 47
  48. 48
  49. 49
  50. 50
  51. 51
  52. 52
  53. 53
  54. 54
  55. 55
  56. 56
  57. 57
  58. 58
  59. 59
  60. 60
Home


You need flash player to view this online publication