12

12 3e halte: Gasthaus zur Fernsicht, Heiden, CH Vanaf het terras van ‚Gasthaus zur Fernsicht‘ in het Zwitserse Heiden heeft men een heerlijk uitzicht op het beneden gelegen Bodenmeer. Maar wat eigenlijk de mensen hier naartoe lokt, zijn het restaurant en de wijnkelder van het gasthuis. Executive chefkok en bedrijfsleider Tobias Funke behoort tot de topchefs van Zwitserland. In 2011 werd hij door Gault-Millau tot jongste rijzende ster uitgeroepen en met 16 Gault-Millau punten en één Michelin-ster onderscheiden. In zijn Gourmet-Restaurant INCANTARE verweeft hij innovatie met traditie. Hij noemt dit ‚Swiss Alpine Food‘. De ingrediënten komen uitsluitend van geselecteerde boeren, kaasboeren en fruittelers uit de regio waarmee hij intensief samenwerkt. Het culinaire genot wordt versterkt door een wijnkelder die tot de verbeelding spreekt: Circa 1000 verschillende wijnen staan klaar om de menu‘s van Tobias Funke en zijn team te laten begeleiden.

13 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication