38 Mandeguod Inductie koken actie: je kunt nog meedoen Dinsdag 15 november organiseerde Duorsum Mantgum in samenwerking met EP Mensonides een informatieavond over inductie koken. Het was druk, het was leerzaam, het was gezellig en er waren lekkere hapjes. Na een introductie door Oene van EP Mensonides vertelde vertegenwoordiger Joost van Atag/Pelgrim over het principe van inductie koken en de verschillende voordelen ervan (onder andere bedieningsgemak, makkelijk schoonmaken en veiligheid). Verder legde hij het onderscheid uit tussen de wat duurdere, zwaardere kookplaten en de eenvoudiger versies: meer controle bij lagere vermogens en meer mogelijkheden om bijvoorbeeld pitten te combineren als je een grillplaat gebruikt. Daarna was het woord aan Martin, vertegenwoordiger van DeMeyere pannen. Dit chique Belgische merk heeft zich al tientallen jaren geleden toegelegd op het ontwerpen van een pan die geschikt is voor inductie koken. Door de gelaagde bodem wordt de inductieenergie nog beter omgezet in warmte. Sowieso is inductie koken al efficiënter dan koken op gas omdat bij een gasvlam een groot gedeelte van de warmte langs de pan gaat en in de afzuigkap verdwijnt. Verder was er een technicus van EP Mensonides aanwezig die mensen uitleg gaf over aanpassingen die in de meterkast gedaan moeten worden voor het omschakelen op inductiekoken. En kok Ronald kwam tussen de presentaties door met hapjes die hij op de demonstratie-kookplaat had bereid. De kortingsactie die Duorsum Mantgum samen met EP Mensonides organiseert loopt nog steeds. Verkoper Martin van DeMeyere in actie
39 Online Touch Home