39

1965 - 1967 ZOETE SOEZEN Ingrediënten (voor ± 10 stuks): - 1/8 liter (125 gram) water, 25 gram boter of margarine - zout - 85 gram bloem - 2-3 eieren - 1½ gram (1½ afgestreken theelepel) bakpoeder Vulling: - 2 augurken - 150 gram ham - 75 gram kaas (oude) - 1 eetlepel gehakte ui, zout - 2 eetlepels citroensap of azijn - 2 eetlepels slaolie - 3 eetlepels room Bereiding: - water, boter en zout aan de kook brengen - van de plaat afnemen en ineens al de bloem toevoegen en tot een gladde deegbal roeren - de hete deegbal overdoen in een kom en één voor één de eieren toevoegen (na ieder ei goed roeren) tot het deeg glanst - bakpoeder door het koude deeg roeren - kleine hoopjes deeg op een ingevet en bebloemd bakblik plaatsen Mandeguod 37

40 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication