Elektrische oven: O-B voorverwarming 10 minuten: 3-3 bakken ± 30 minuten: 2-2 Gasoven: voorverwarmen 7 minuten: vol bakken ± 30 minuten: half De soezen worden direct na het bakken opengeknipt! Vulling: - augurken, ham, kaas en ui fijn gesnipperd - zout, citroensap of azijn en slaolie goed roeren en vermengen met room - gesnipperde ingrediënten door de saus roeren, de soezen hiermee vullen en de kapjes erop leggen. Men kan van dit recept ook kleine soesjes bakken en vullen met een kaassaus. Vulling kaassoesjes: - 125 gram boter of margarine - 125 gram geraspte kaas - een klein beetje zout - een klein beetje paprika - 2 bladen witte gelatine - 2 eetlepels heet water - 1/8 liter slagroom Bereiding: - geweekte gelatine oplossen in het hete water en vervolgens af laten koelen - boter of margarine tot room roeren. Geraspte kaas, zout en paprika toevoegen - de volkomen afgekoelde, nog juist vloeibare gelatine bij de slagroom doen, dit stijfkloppen en door de botermassa scheppen - de soesjes hiermee vullen en de kapjes erop leggen Mandeguod 39
42 Online Touch Home