december 2021 63 Meng de eidooiers, 2 dl melk en 75 gr suiker goed, in een kom van rvs. Doe de rest van de suiker en het water in een pan en laat dit karamelliseren. Blus af met de slagroom en de overgebleven 2 dl melk en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en giet het karamelmengsel beetje bij beetje in de kom bij de eidooiers en roer goed door. Giet alles weer in de pan en breng het langzaam onder voortdurend roeren tegen de kook aan. Haal de pan dan van het vuur en zeef het mengsel. Laat afkoelen en breng dan op smaak met de sojasaus. Draai er vervolgens ijs van in de ijsmachine. Terwijl het ijs draait, maak je de kletskoppen. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng bloem en zout. Hak de pinda’s fijn. Smelt de boter in een steelpannetje. Draai het vuur uit en voeg de suiker toe. Meng goed en voeg het water en de sojasaus toe. Roer nu beetje voor beetje de bloem door het botermengsel tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg tot slot de pinda’s en het sesamzaad toe. Vorm nu met een lepel hoopjes op de bakplaat, ongeveer zo groot als een kleine kastanje. Hou er rekening mee dat de kletskoppen uitlopen. Ze hebben veel ruimte nodig. Bak ze ongeveer 6 tot 8 minuten, maar blijf er maar gewoon bij. De randen worden snel te donker. Laat ze afkoelen als ze klaar zijn. Schep een mooie bol van het ijs in een kommetje. Steek er een kletskop bij en bestrooi met een beetje zwart sesamzaad. Lekker ite! Ester van Baarle
64 Online Touch Home