25

25 bestaande samenwerkingsverbanden (roze) en andere netwerken Bron: Regionaal Perspectief Noordoost Brabant (in opbouw), juni 2009 wordt Willem de Liedel tot erfgenaam benoemd en komt zo in het bezit van het kasteel met ‘aanhorigheden’. Willem de Liedel is chirurgijn in dienst van de V.O.C. Als diens kleinzoon Willem Louis Jan Baptiste in 1849 overlijdt, ver• de genoemde cultuurhistorische locaties; • de rust en de ruimte; • en het dorpse – en dus ook landelijke! – karakter van de kernen. Zorg daarbij voor nieuwe, innovatieve accommodaties, die duurzaam zijn, een hoge kwaliteit hebben en iets unieks toevoegen aan wat er al is. Zorg dat je je als regio zoveel mogelijk van de concurrentie onderscheidt. Tegelijk moet Mill trouw blijven aan zichzelf. Nieuwe toeristische ontwikkelingen moeten aansluiten bij de eigen identiteit en passen binnen de kleinschalige landelijke omgeving. De toeristische doelgroep waarop men zich wil richten, is breed en misschien nog het best te omschrijven als: mensen uit de stedelijke gebieden van Nederland en de Duitse grensstreek die – voor een kort tot middellang verblijf – op de fi ets of te voet, alleen, met z’n tweeën of met het hele gezin willen genieten van een fraaie landelijke omgeving, die rijk is aan natuur- en cultuurhistorische elementen en die qua faciliteiten, attracties, accommodaties en bemensing in staat is die groep optimaal en gastvrij te ontvangen. valt Aldendriel aan de familie Schloissniggs. Frans Baron de Schloissnigg wordt heer van Aldendriel. In 1903 verkoopt De Schloissniggs zoon Frans de Wellse en Millse goederen. De heren W. Verstraten en J. Hermanussen worden de nieuwe eigenaren van Aldendriel. In 1930 komt Aldendriel geheel in het bezit van de familie ‘Boergondisch’ feestmaal Een heerlijk dagje uit op het platteland waarbij u geniet van de schoonheid van het landschap. Geniet van de dieren, proef van heerlijke streekproducten en ontdek de herkomst van uw eten. Wat maakt bio zo anders dan ‘normale’ landbouw? In de zomer van 2009 werd er op een aantal boerderijen het ‘Boergondisch feestmaal’ klaargemaakt. Enthousiaste chefkoks bereidden in de stal, de wei of in de schuur een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van het boerenland. De gasten kregen een kijkje in de stallen en een rondleiding over erf en velden. Het Boergondisch feestmaal is een uitgekiende manier om gezonde en lekkere producten uit eigen regio te proeven. Rechtstreeks van de biologische boer, met liefde en aandacht gekweekt, dauwvers van het seizoen. www.lekkernaardeboer.nl

26 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication