PRIJSPUZZEL Over Kookstudio Ik Kook Jij Ook Roger van de Loo en Rob Kerkhof vormen de drijvende kracht achter Kookstudio Ik Kook Jij Ook. In hun kookstudio, gevestigd in een nostalgisch pand aan Winterdijk 13b te Waalwijk, laten ze iedereen kennismaken met hun culinaire kunsten en de Waalwijkse gastvrijheid. Van een (kinder)workshop en een compleet diner tot een feest op locatie en een vergadering, het kan allemaal. Meer informatie: www.kookstudioikkookjijook.nl. Preisoep met chorizo en een rondel van witvis In november is het altijd zoeken geblazen naar bijzondere gerechten die u uw gasten kunt voorschotelen tijdens de feestdagen in december. Met dit uitgebreide recept van Kookstudio – Ik Kook Jij Ook zult u hen zeker verrassen. INGREDIENTEN SOEP • 250 gram chorizo • 3 eetlepels olijfolie • 200 gram aardappels • 1,5 liter kippenbouillon • 1 grove ui • 300 gram prei BEREIDING Snijd de chorizo in ragfijne blokjes. Snijd de ui in fijne stukken. Schil de aardappels en snijd deze ook in stukken. Bak de chorizo op een gematigd vuur uit tot de blokjes krokant zijn. Schep de blokjes uit de pan, laat het vet in de pan zitten. Doe de ui en aardappel in de pan waarin het vet van de chorizo zit en fruit deze aan. Blus af met de kippenbouillon en kook dit tot het gaar is. Pureer deze soep. Was de prei en snijd in stukken. Blancheer de prei en pureer deze: deze voegt u vlak voor doorgave toe en maakt u met een staafmixer glad. De blokjes chorizo voegt u later in de soep toe, samen met de rondel. INGREDIENTEN RONDEL • 100 gram witvis • 200 gram surimi • 1 ei • 1deciliter room • 2 eetlepels bieslook • 1 theelepel chilisaus • een beetje vissaus • 1 teen knoflook • 1 sjalot • visbouillon om te pocheren BEREIDING Draai de witvis samen met ei, chilisaus en vissaus fijn in een keukenmachine. Snijd de surimi in stukken van 1 cm. Snijd de bieslook fijn. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Meng nu alles en spuit hier rondjes van. Breng de bouillon aan de kook en leg hier de rondjes in. Zet nu het vuur uit, laat de balletjes rustig gaar worden en verdeel deze voor doorgave van de soep in de soepkoppen. INGREDIENTEN PEPERROOM • 2 deciliter room • 2 rode pepers BEREIDING Snijd peper zonder zaad heel fijn. Blancheer de peper 1 minuut in kokend water en laat daarna afkoelen. Klop de slagroom stijf en meng met de afgekoelde, uitgelekte peper. Eet smakelijk! 16
17 Online Touch Home