PRIJSPUZZEL Boek: Boter, kaas en havermelk Wat u eet, heeft impact op de uitdagingen van deze tijd, zoals klimaatverandering, het verlies van biodiversiteit, onze omgang met dieren en voedselverspilling. De eter blijft in verwarring achter. Is biologisch beter? Waarom zit er plastic om een komkommer? Eten we in de toekomst alleen nog kweekvlees? Is mijn eten genetisch gemanipuleerd? Vijftien jaar geleden stortte Joris Lohman zich als ‘havermelkdrinker avant la lettre’ in de verbijsterende wereld achter ons eten. Op zoek naar de antwoorden op deze vragen neemt hij de lezer mee op zijn reizen door de voedselketen: van biodynamische boerderijen en hightech kassen in Nederland naar de gastronomie in Italië, een kippenbroederij in Ivoorkust en een tortillabakkerij in Mexico. Boter, kaas en havermelk kantelt uw beeld over landbouw, voeding en gezondheid. Het belicht de grootste uitdagingen en mythes van ons voedselsysteem en richt zich op de toekomst ervan. Lohman maakt korte metten met de droombeelden van groene idealisten en doemdenkers, maar ziet ook weinig in hoogdravend techno-optimisme. Uiteindelijk schetst hij een hoopgevend nieuw verhaal voor de toekomst, en biedt hij tegelijkertijd praktische tips en handvatten voor lezers om bij te dragen aan een duurzamer voedselsysteem. Uitgever: Spectrum. t.w.v. € 21,99 10x 70
71 Online Touch Home