30

UITSLAGEN SENIOREN Montagnards 1 Stormvogels – Montagnards 0 - 2 Op een zonovergoten Siebengewalds sportpark met vele toeschouwers uit Siebengewald en Nieuw Bergen heeft Ons Urst derby tegen Stormvogels met 0-2 gewonnen. Nochtans begon de wedstrijd moeizaam voor ons vlaggeschip want het eerste kwartier was Stormvogels de bovenliggende partij. Tot echt grote kansen leidde dit niet maar dat kwam vooral doordat Sem Bongartz en Jens Jennissen een zeer solide partij speelde in het centrum. Langzaam kwam het Urst in de wedstrijd en werd de kant van Stormvogels gezocht en dit leidde tot wat kleine kansen voor oa Dick Kleeven. Een prachtige aanval van Rick Ebus en Mohamed Rhamaid had een doelpunt verdient maar de voorzet belandde bij een verdediger van Stormvogels. In de 31e minuut was het toch raak, een lange bal van Tim Van de Venn werd door Dick Kleeven terug gelegd op Jesse Jaspers en diens schuiver was goed voor de 0-1. Met die stand werd de kleedkamer opgezocht. Na rust zagen we hetzelfde spel en een beter Montagnards. Stormvogels werd veelvuldig uitgecombineerd en deze begonnen zich af te reageren op de scheidsrechter en onnodige overtredingen. We deden onszelf tekort door niet direct de 0-2 te scoren. Die goal viel gelukkig wel in de 76e minuut. Het was een copy van de 1e goal...een lange bal van Jens Jennissen werd door Bram van Roosmalen met zijn hoofd terug gelegd op de sterk spelende Willem Van der Maazen. Willem beloonde zijn goede spel met de 0-2. Een tegentreffer van Stormvogels werd voor buitenspel afgekeurd en daarmee konden wij ons feestje gaan vieren in de Siebengewaldse kantine. Daar willen we nog graag een compliment maken aan de sportieve reacties van de Siebengewaldse supporters en spelers. Montagnards – Toxandria 4 - 3 Ons Urst heeft de thuiswedstrijd tegen Toxandria winnend afgesloten. Het begin van de wedstrijd was prima van onze zijde. Met verzorgd voetbal werden de gasten uit Rijkevoort direct onder druk gezet en met name de linkerkant, met Wouter van de Ven en Jesse Jaspers, wisten veelvuldig voor gevaar te stichten. Maar de keeper van Toxandria wist met goede reddingen zijn doel schoon te houden. Halverwege kwamen de gasten op voorsprong toen in de opbouw de bal werd verspeeld en dit razendsnel door Toxandria werd omgezet in de 0-1. Gelukkig raakte men niet van slag het was dan ook al snel 1-1. Jesse Jaspers zette goed door en kon van dichtbij de gelijkmaker binnen tikken. Kort daarna had een prachtige halve omhaal van Willem Van der Maazen meer verdient maar zijn afstelling stond net iets te hoog. Toch kwamen voor rust op voorsprong, het was Dick Kleeven die de 2-1 maakte. Na rust zakte het peil naar een bedenkelijk niveau en was het het aankijken niet meer waard. 28