39

nog na aan het genieten van de overheerlijke thee en liet zien waarom hij doelman was geworden. Een terugspeelbal probeerde hij aan te nemen maar dat ging niet helemaal goed. De bal sprong van de voet en een aanvaller van EWC was er als de kippen bij om de bal mee te nemen waardoor Michel alleen nog met een overtreding kon voorkomen dat deze ging scoren. De toegekende strafschop werd onhoudbaar ingeschoten, 2-1. EWC probeerde hierna door te drukken maar kwam niet verder dan de 16 meter van ons. Ook onze aanvallers kwamen niet door de verdediging van EWC waardoor de wedstrijd zich vooral afspeelde op het middenveld. Toch kwamen wij 10 minuten voor tijd op een verdiende 3-1 voorsprong. Patrick de Bruin gaf een steekbal door het midden die door Rik Robben op waarde werd ingeschat en koelbloedig voor de 3-1 zorgde. Hierna was de wedstrijd gespeeld en gebeurde er de laatste 10 minuten niet veel meer waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. 1-0 Ramon Jaspers, 2-0 Peter de Bruin, rust, 2-1, 3-1 Rik Robben. SV United – Montagnards 1-6 Heerlijk weer deze dag ook in Wanssum waar weer United de tegenstander was. Eerst wat speldenprikjes van onze kant om de kijken waar de mogelijkheden lagen deze middag. Dat bleek dus door het centrum van de verdediging van United te zijn. Met de snelheid van Jeroen en Teun hadden de mannen van onze tegenstander veel moeite. Na een kwartier kwamen wij dan ook verdiend op voorsprong. Een steekbal door het midden zette Jeroen vrij voor de doelman en met een mooie lob bal zorgde Jeroen voor de 0-1. Een paar minuten later hetzelfde scenario, alleen nu tikte een speler de bal met de hand uit het doel. Strafschop dus die Teun onberispelijk inschoot, 02. Ook de 0-3 kwam weer uit een combinatie door het midden waar weer Jeroen vrij voor de doelman kwam te staan en nu laag langs de doelman binnenschoot. Dit was ook de ruststand. Na de rust was Richard van de Meer in het veld gekomen voor Jeroen, een mooie voorzet van Dave Krebbers werd door Richard met de borst panklaar gelegd voor Teun die raak schoot langs de kansloze doelman 0-4. Tien minuten voor tijd mocht Mark Philips vrij door lopen door het centrum en zette met een schuiver de 05 op het scorebord. Teun zorgde hierna nog voor de 0-6. In de laatste minuut kreeg United nog een strafschop toegekend. Deze beslissing was nogal discutabel. United nam dit buitenkansje natuurlijk aan en maakte er 1-6 van. De scheidsrechter vond hierna dat de reacties van onze kant niet door de beugel konden en begon met gele kaarten de strooien. Na de aftrap stonden we nog maar met 9 spelers op het veld. De laatste minuut kwamen we ook met negen man zonder kleerscheuren door en was 1-6 ook de eindstand. 0-1 Jeroen Franken, 0-2 Teun Jacobs, 0-3 Jeroen Franken, rust, 0-4 Teun Jacobs, 0-5 Mark Philips, 0-6 Teun Jacobs, 1-6. 37