26

Aan de andere zijde moest Martijn van Ginkel enkele keren optreden maar tegen een inzet van dichtbij was hij kansloos, 1-2. Hierna rook DEV bloed en wist ook heel snel de gelijkmaker te maken 2-2. Hierna wisten we weer iets beter de wedstrijd op te pakken en werd de 2-2 over de streep gebracht. Montagnards – Stormvogels 2-2 De derby tegen Siebengewald werd gespeeld in een heerlijk zonnetje en met veel publiek. Beide ploegen waren op volle sterkte en er ontspon zich een leuke wedstrijd waarbij de 1e helft voor Stormvogels was. De sterke voorhoede liet zich gelden en speelde vele gevaarlijke aanvallen uit. Tot halverwege de 1e helft bleven we zonder schade maar toen moest Martijn zich de meerdere erkennen, 0 -1. Tot de rust bleef het beeld dezelfde en was Stormvogels de bovenliggende ploeg. Na rust, met enkele omzettingen, wilde we snel naar de gelijkmaker maar na 5 minuten wist Stormvogels de stand naar 0-2 te brengen. Hierna was het echter Montagnards die de wedstrijd bepaalde en Stormvogels moest zich steeds meer bedienen van flinke overtredingen. Uit een vrije trap van Sem Bongartz wist Bram van Roosmalen koppend de aansluitingstreffer te maken, 12. Deze treffer smaakte naar meer en stormvogels kwam helemaal niet meer van zijn helft en werden volledig overlopen. Het was dan ook geen verrassing toen Bart Buddiger uit een korte corner met Julius Beltjens de bal in de lange hoek krulde, 2-2. Nog 10 minuten en het was wachten op de winnende treffer maar die bleef uit en we moesten wederom genoegen nemen met een gelijkspel. Kronenberg - Montagnards 2-2 En weer moesten we genoegen nemen met een gelijkspel, maar misschien was dat wel het maximaal haalbare aangezien we één helft met een man minder moesten spelen. Het begin was aftastend van beide zijden waarbij Kronenberg het beste van het spel had. Dit leidde tot één serieuze kans maar die werd door Martijn van Ginkel knap uit zijn hoek gehouden. Hierna ging de wedstrijd op en neer maar tot veel kansen leidde dit niet totdat de keeper van Kronenberg een grote fout maakte en de bal losliet waarna Willem van der Maazen er als de kippen bij was en de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Kort na deze goal was het echter al gelijk toen de bal niet goed werd weggewerkt in onze verdediging, en een speler van Kronenberg van 20 meter vrij mocht aanleggen. De bal verdween via de binnenkant paal in onze goal en daarmee gingen we rusten met een 1-1 stand. Na rust liepen we al snel tegen een zeperd aan. Het middenveld liet zijn tegenstander lopen en Sem Bongarts moest ingrijpen en kreeg daarvoor de rode kaart. Ondanks dat er nog andere verdedigers omheen liepen vond de scheids dat het een scoringskans was en moesten we verder met 10 spelers. Hierna kreeg Kronenberg diverse kansen maar ons spel werd steeds beter en aan de andere zijde waren er net zoveel kansen te noteren. Toch was het Kronenberg die met een diepgaande middenvelder wisten te scoren. Hierna namen wij meer risico en werden er goede aanvallen op de mat gelegd. Kronenberg moest zich beperken tot verdedigen en het maken van een veelvoud aan overtredingen. Kort voor tijd werd Bram van Roosmalen neergelegd in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door Bram zelf in de kruising gejaagd. Met 2-2 hebben weer een puntje toegevoegd en staan momenteel op de 9e plaats. 24