0

NIEUWSBRIEF 2020-01

Beste welpen, zeeverkenners, wilde vaarders, loodsen, 18+ers ofwel………… Beste scouts, Het is ongelofelijk, zo ben je bezig met de boten in het water te laten voor de 12 uurs en nu zitten we al weer in 2020 met de oliebollen achter onze kiezen. De eerste boten hebben al hun eerste laag verf er weer op zitten en de volgende zijn al weer aan de beurt. In 2019 is er weer veel gedaan en gepresteerd. Er is veel aan het terrein gedaan, de welpen hebben onder meer een nieuw grasveld om te spelen en te ravotten. Dit jaar zijn er voor het eerst twee boten naar de LSZW afgereisd en is er zelfs een 2de prijs behaald. Voor dat we het wisten was het winterfeest alweer in volle gang met leuke spellen, alleen maar blije gezichten en smikkelen van allemaal zelfgemaakte lekkernijen. Het Goedereede scouting tenue is in 2020 iets aangepast; we hebben afscheid genomen van de petten. Ze mogen nog wel gedragen worden, alleen bij een officiële ceremonie mag de pet niet gedragen worden. Laten we ons komend jaar weer uitdagen tot een leuk, gezond en veilig jaar en wie weet misschien weer met twee boten naar LSZW. Voor iedereen zullen er weer uitdagingen zijn, ook voor de leiding aangezien onze oudste boot de 538(de Dolfijn) na jaren liggen weer helemaal opgetuigd zal gaan worden. Ik wens iedereen een leuk, sportief en gezond 2020 toe. Roeland Giebel Voorzitter Scouting Goedereede.

Nieuws van het bestuur: Op 9 mei organiseert scouting Goedereede een Fancy Fair in Ouddorp om geld voor de club te genereren. Dit kunnen we niet zonder uw hulp. Hieronder een opsomming van de dingen waar we hulp bij kunnen gebruiken. Wat hebben we nodig:  Kleine grabbelton cadeautjes  Prijsjes voor envelop trekken, denk aan: cadeautjes die je ooit kreeg en niets mee doet. Of bijv. nieuw flesje doucheschuim  Prijsjes voor blikgooien  Zelfgebakken lekkers, denk hierbij aan: appeltaart, boterkoek, cake, arretjescake, kruudplaetjes, cup cakes, koekjes, toffees enz.  Zelfgemaakte creaties die we in de creakraam kunnen verkopen  Planten of stekjes Wie zou ons op de dag zelf kunnen helpen met het volgende?  Nagels lakken en mooi versieren of andere beauty dingen.  Haar vlechten, opsteken e.d.  Hulp achter de kramen voor de verkoop Natuurlijk is een fancy Fair niet compleet zonder:  Mooie rommel (geen meubels)  Kinderkleding  Boeken Ook willen we nog een beroep op u doen in de weken voorafgaand aan de Fancy Fair.  Wie kan helpen de rommel uit te zoeken op het clubhuis?  Wie wil helpen om de posters / reclame te verspreiden over het eiland. Op scholen, op campings en in winkels e.d.  Wie helpt mee op tijdens en/of na de opkomst om de spullen op het clubhuis in te pakken?  Wie kan er op 9 mei de kar met spullen en de kramen op Ouddorp brengen?  Wie kan er op 9 mei om 7.00 uur op Ouddorp helpen met kramen opzetten en vullen met spullen?  Wie helpt er op 9 mei na 16.00 uur mee om alles weer op te ruimen en naar het clubhuis te vervoeren? Voor reacties kunt u mailen naar: fancyfair@scgoedereede.nl

Jantje Beton: In maart hebben we jullie hulp hard nodig! De eerste actie is “Jantje Beton” van 2 t/m 7 maart 2020. Spelen is super belangrijk, maar steeds minder vanzelfsprekend. Tijdens de collecte halen we geld op waarvan de helft naar de clubkas van de scouting gaat en de andere helft naar de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen, meer kunnen spelen.

Scouting loterij: In april komen de loten weer binnen om te verkopen voor de Nationale Scouting loterij. Met deze actie heb je tot eind juni de tijd om ze te verkopen, dus genoeg tijd. Van elk verkocht lot is namelijk 60% PURE WINST; Een lot kost €2,50 waarvan €1,50 direct de groepskas in mag. Misschien wint u dit jaar wel de hoofdprijs: een Fiat Panda 1e prijs: Philips flat TV t.w.v € 1.999, - 2e prijs: Philips flat TV t.w.v € 1.349, - 3e prijs: Philips flat TV t.w.v € 999,Er zijn ook nog diverse andere leuke prijsjes.

Scouting Goedereede nu ook aanbieder van het Kindpakket van de gemeente Goeree-Overflakkee. Vanaf medio eind week 4 zal ook de scouting aanbieder zijn van het Kindpakket. Op de website www.goeree-overflakkee.mijnkindpakket.nl kunt u dan kiezen tussen contributie welpen en contributie zeeverkenners. Voor wie is het Kindpakket? Het Kindpakket is voor kinderen vanaf 0 tot 18 jaar die opgroeien in een gezin met weinig geld en wonen in de gemeente Goeree-Overflakkee. In het Kindpakket zitten verschillende regelingen. Het aanbod is voor elke leeftijd anders. Na het inloggen toont de website alleen producten en activiteiten waar het betreffende kind uit mag kiezen. Inkomensnorm De regelingen in het Kindpakket gelden voor gezinnen met een inkomen tot 125% van de bijstandsnorm. Voor vragen over het Kindpakket kunt u terecht bij de gemeente op telefoonnummer 140187 of op www.goereeoverflakkee.mijnkindpakket.nl. Voor vragen over de contributiefactuur kunt u contact opnemen met de penningmeester, Diana Both. penningmeester@scgoedereede.nl

Nieuws van de welpen: Het afgelopen seizoen hebben we weer allerlei leuke dingen gedaan. Zo zijn we op zomerkamp geweest, zijn we naar de regionale welpen wedstrijden geweest en hadden we een leuke afsluiting door middel van het winterfeest. Zomerkamp 20 juli 2019 zijn we op zomerkamp geweest naar Rozenburg. Daar hebben wij ons 5 dagen bezig gehouden met het thema circus. Toen we daar aankwamen was er al een groot problemen, directeur Dikke Deur kwam namelijk vertellen dat Clown Brobje kwijt was. We hadden hem heel hard nodig voor de uitvoering die we zouden houden voor de ouders woensdagmiddag. Na veel speurwerk, opdrachten en spelletjes hebben we uiteindelijk Clown Brobje met zijn vriendinnetje clown Dropje gevonden in het bos. Tussen al het speurwerk door kwamen er nog veel mensen van het circus langs, we hebben kennis gemaakt met acrobaat Aad, goochelaar Ans Kaas Ham, de waarzegster en Conchita. Ook hebben we heel de week hard geoefend voor de opvoering. Woensdag middag kwamen alle ouders kijken en hebben alle welpen een stukje uit het circus laten zien.

Regionale welpen wedstrijden Op 2 november hebben we in twee teams gestreden op de RWW. We hebben heel veel spelletjes gedaan, zoals trefbal, stormbaan en laser gamen. Na heel veel spelletjes kwam de prijsuitreiking.. We hebben een mooie 12e en 6e plaats behaald. Weekendkamp Ook dit seizoen hebben we weer een weekendkamp gehouden op het gebouw. Dit keer met als thema ‘sinter-kerst en nieuw’. Vrijdagavond hebben we sterretjes afgestoken en champagne gedronken bij het kampvuur. Na een kort nachtje slapen hebben we gezellige kerstukjes gemaakt en kregen we warme chocolademelk met slagroom. Tot slot hebben we nog een sinterklaasbingo gedaan waarbij de welpen een leuk cadeautje mochten uitzoeken. Het was weer een geslaagd kamp.

Ik ben …………… Hoe heet jij? Binck Westdijk Heb je broers of zusjes? Ja, 3 zussen, 3 broers Heb je naast scouting nog andere hobby’s? Gamen en vissen Heb je huisdieren? Ja, een hond, paard en een hamster Wat is je favoriete eten? Kip en zalm Wat lust je echt niet? Spinazie Wat is je favoriete kleur? oranje Wat vind je het leukst bij de scouting? Hollandse leeuwen Wat zou je later willen worden? Weet ik nog niet Wie wil jij dat we de volgende keer interviewen? Pieter Hugo

Nieuws van de zeeverkenners: Ook het laatste halfjaar is weer voorbij gevlogen. Inmiddels is het al 2020! In de zomervakantie zijn we op kamp geweest in de Biesbosch. Hier stond alles in het teken van Expeditie Robinson. De zeeverkenners moesten overleven op een eiland. Hierbij moesten ze onder aderen opzoek gaan naar hun eigen eten, vuur maken en dit zo lang mogelijk aanhouden. Zelfs in de nacht hebben de zeeverkenners gestreden om het vuur aan het houden. Ook werden er meerdere proeven uitgevoerd. Het was een erg leuke week. Er zijn weer nieuwe leden gedoopt tot echte zeeverkenners. Op naar het volgende zomerkamp!

Na de zomervakantie hebben we als groep weer meegedaan aan de regionale Roei-, Zeil- en Wrikwedstrijden. Dit was net als het weekend van de 12-uurs zeiltocht weer een weekend vol regen. Hier is door beide verkennersboten zo goed gezeild, dat we met 2 boten geplaatst zijn voor de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden in Harderhaven. Op 27 september vertrokken we met volle auto’s richting Harderhaven. Hier hadden we net zo’n nat weekend als op de RZW, maar dat mocht het enthousiasme en doorzettingsvermogen van de zeeverkenners niet drukken. Na een weekend vol spannende wedstrijden en gezelligheid hebben we prachtige 2e en 21e plaatsen behaald. We zijn hier uiteraard heel trots op en hopen ons volgend jaar weer te kwalificeren voor de LSZW. Het was fantastisch om te zien hoe zoveel ouders zo betrokken waren bij de wedstrijden en zelfs helemaal in Harderhaven kwamen kijken!

Ook mochten we 4 nieuwe leden verwelkomen: Caroline, Dewi, Vince en Wessel kwamen overgezwommen van de welpen. Met de hele groep gingen we het 3e weekend van oktober naar Hellevoetsluis, om samen met scouting Hellevoetsluis mee te doen aan JOTA-JOTI. Overdag speelden we meerdere postenspellen, afgewisseld met het zenden naar binnen- en buitenland en ’s avonds deden we een smokkelspel. De oudste verkenners mochten nog proberen te ontsnappen uit een ‘escaperoom’. Daarna sliepen we gezamenlijk op het Fort en de volgende dag was het tijd voor iedereen om bij te komen in hun eigen bed. De rest van het seizoen tot aan de jaarwisseling stond in het teken van onderhoud. We zijn met het onderhoud al flink opgeschoten, maar ook in dit nieuwe jaar moeten we er nog even tegenaan voor het onderhoud. De planning is dat op 4 april de vletten weer in het water gaan, dus tot die tijd gaan we nog hard aan de slag!

De 538 (Dolfijn), is inmiddels gelast door Peter de Wit en hopelijk kunnen we aan deze mooie vlet weer veel plezier beleven komend seizoen. We hopen van dit jaar weer net zo’n mooi scoutingjaar te maken als afgelopen jaar! Dat moet zeker lukken met alle geplande activiteiten zoals winterkamp op locatie B, CWO, Eilandencup, 12-uurs, zomerfeest en zomerkamp. Groeten namens het leidingteam!

Ik ben …………… Hoe heet jij? Jaïra Both Heb je broers of zusje? Ja, Neomi is mijn zusje van 12 jaar Heb je naast scouting nog andere hobby’s? Nee, ik heb het druk met school en in de vakanties hebben we vaak een kamp. Dus tijd voor andere hobby’s heb ik eigenlijk niet. Heb je huisdieren? Ook niet, maar we hebben wel vissen gehad. Wat is je favoriete eten? Patat en donuts Wat lust je echt niet? Kaas en spruitjes Wat is je favoriete kleur? Licht blauw en roze Wat vind je het leukst aan scouting? Alles, maar zeilen en aan het roer zitten het leukst Wat zou je later willen worden? Iemand die gelukkig is Wie wil jij dat we de volgende keer interviewen? Stella Schippers

Nieuws van de Wildevaart: Winterfeest. Zoals voorgaande jaren heeft de wilde vaart ook afgelopen december het winterfeest georganiseerd. Het thema was ditmaal Jungle. Het verhaal was, dat Fred Vonk (de broer van Freek) op expeditie in Afrika was. Tijdens die expeditie heeft Fred een Afrikaanse stam ontdekt. Van de stamhoofd had Fred een oude schatkaart gekregen. Op die kaart was duidelijk Stellendam te lezen. Fred moest gelijk denken aan zijn vrienden van de wilde vaart bij de scouting in Stellendam. Op verzoek van de wilde vaart is Fred gelijk vertrokken naar Stellendam. En heeft daar zijn tent opgezet. Door middel van verschillende spelletjes is Fred samen met de kinderen op zoek gegaan naar de schat. Na het diner, hebben ze de schat gevonden. En met z’n allen de schat (het toetje) heerlijk opgegeten. Op naar weer een geweldig scouting seizoen. Groetjes, Bas, Pieter, Karel, Corne, Marco en Johan

Nieuws van de Loodsen: 4 januari was de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Het was weer een geslaagde avond, met veel 18+ leden van onze admiraliteit 14. Samen hebben we het glas geheven op weer een mooi en nieuw scouting jaar. Onder het genot van een hapje en drankje, die door onze vaste bardienst (Liset en Johan) verzorgd werd, hebben we deze avond met elkaar een pub quiz en beerpong gespeeld. Dit seizoen hopen we onze porto officieel te gaan openen samen met de wilde vaart. Ook gaan we hard aan de slag om de Spirit zeil klaar te maken, zodat wij deze zomer ermee op zomerkamp kunnen. Groetjes van de Loodsen.

Agenda en verjaardagskalender: 1 februari Herdenking watersnoodramp 27 april 4 mei 9 mei 16 mei 19/20 juni 11 juli 18/22 juli 18/25 juli Vlaghijsen Stellendam/Goedereede Dodenherdenking Ouddorp Fancy Fair Eilandencup (Boots/bootsmaten) 12 uurs zeilrace Zomerfeest Zomerkamp welpen Zomerkamp zeeverkenners/wildevaart

1 Online Touch

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
Home


You need flash player to view this online publication