0

NIEUWSBRIEF 2020-02

Beste scouts, ouders, vrienden en sponsors van Scouting Goedereede. Wat een rare start van het scouting seizoen was dat. Zo zijn we met z’n allen op zaterdagochtend nog gezellig een opkomst aan het draaien. En dan zitten we met z’n allen thuis. Geen school, scouting en sport. Het leidingteam van zowel de welpen als de zeeverkenners hebben in die tijd niet stil gezeten. Al snel werd er online opkomsten gedraaid. Zelfs het vlaghijsen op koningsdag werd online gedaan. Het leidingteam heeft in deze periode andere skills moeten aanspreken, en dat ging verbazend goed. Wat een inspiratie kwam er in die tijd naar boven. Gelukkig kwam vanuit Scouting Nederland het groene licht dat de zomerkampen konden doorgaan, wel onder bepaalde voorwaarden. De kampbubbel!! Een kamp waar je in een bubbel zit en er nog wel uit kan, maar dan niet meer erin. Zowel de welpen als de zeeverkenners hebben zo toch nog een geweldig zomerkamp kunnen draaien. Verder in de nieuwsbrief zullen de speltakken hier nog verder op ingaan. Het is fijn dat we met de huidige coronamaatregel, de opkomsten op zaterdag door kan gaan. Veel leesplezier. Met vriendelijke groeten. Roeland Giebel. Voorzitter Scouting Goedereede.

Nieuws van het bestuur Beste scouts, ouders/verzorgers , Ook in financieel opzicht is 2020 voor de scouting uiteraard een bijzonder jaar. Minder huurinkomsten door annuleringen van kampen die op ons clubhuis/terrein gehouden zouden worden, geen fancy fair rondom de molen van Ouddorp. Omdat de verkoop van de scoutingloterij deels was uitgesteld en er in een ruime periode niet aan de deur mocht worden verkocht hebben we destijds als bestuur besloten om voor dit jaar hiervan een niet-verplichte actie te maken. We zijn super trots op onze leden die ondanks dit alles toch de mogelijkheid zagen om loten te verkopen. Waarbij opgemerkt moet worden dat enkele leden enorm hun best hebben gedaan!

Hoe kunt u ons financieel steunen in deze financieel onzekere tijd? - Sinds een aantal jaren bestaat de club van 25. Dit is een club van enthousiaste en betrokken mensen/bedrijven die onze stichting ieder jaar voor € 25,- ondersteunen. Wilt u hier meer over weten, neem gerust contact met me op! - Sponsorkliks. Het is mogelijk om Scouting Goedereede gratis te sponsoren. De volgende keer dat u iets online wilt kopen ga dan eerst naar http:/www.scgoedereede.nl. Op de website onderin het scherm staat een button ‘sponsoring’. Daar staat ook een link van Sponsorkiks. Door op deze link te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder bol.com, Wehkamp en Zalando. Elke aankoop bij één van deze bedrijven levert Scouting Goedereede een commissie op, terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt. Doe hetzelfde als u uit eten gaat, een pizza wilt laten bezorgen of online boodschappen gaat doen, Via Scouting Goedereede kunt u terecht bij restaurants, Plus, Deen e.d., waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert. In de (online) ledenvergadering zal de financiële situatie uitgebreider worden besproken/toegelicht. Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag! Hartelijke groet, Diana Both-de Bonte Penningmeester Scouting Goedereede. penningmeester@scgoedereede.nl / 06-10541033

Verjaardagskalender 2021 Agenda I.v.m de Covid-19 maatregelen zijn alle evenementen onzeker. We houden u op de hoogte of en wanneer de evenementen weer doorgang zullen hebben.

Nieuws van de Welpen Online opkomsten Helaas kregen we in maart te horen dat we niet meer naar scouting mochten. Toch wilden wij als welpenleiding iets doen op de zaterdagochtenden en daarom hebben wij allerlei leuke online opkomsten bedacht. De welpen kregen op zaterdagochtend allemaal leuke opdrachten door middel van filmpjes. Zo moesten ze bijvoorbeeld iets knutselen voor oudere mensen, een gedichtje schrijven voor hun juf of meester en moesten ze een plattegrond maken van scouting naar huis. Op 27 april hebben we ook online-woningsdag gevierd. We hebben leuke dingen gedaan zoals een kroontje geknutseld, liedjes zingen en natuurlijk half saluut staan tijdens het Wilhelmus. Ondanks dat het erg leuk was hopen we in 2021 wel gewoon weer in Goedereede en Stellendam te kunnen vlag hijsen. Maar het allerleukste was toch het online-weekendkamp. De leiding heeft vooraf allemaal tasjes gemaakt met spulletjes, deze hebben wij bij alle welpen langsgebracht. Tijdens het weekendkamp kregen ze allemaal leuke opdrachten zoals een marshmallow roosteren boven een kaarsje, een grashoofdje maken en ze mochten zelf weten waar ze gingen slapen. Sommige hadden een tent op gezet in de kamer en anderen sliepen gezellig bij hun broer of zus. Een geslaagd weekendkamp al zeg ik het zelf!

Zomerkamp Het was nog even spannend of het door zou gaan, maar gelukkig konden we dit jaar gewoon op zomerkamp! Ook dit jaar hadden we weer een leuk programma geschreven met als thema… Sprookjes! In het sprookjeskasteel woonde de koning samen met zijn dochter Sneeuwitje en de zeven dwergen. Maar de koning vond eigenlijk dat het tijd werd voor een nieuwe prinses en ridder, want Sneeuwitje was ondertussen wel een beetje aan de oude kant. De welpen kregen een ticket voor het koningsbal waar er een nieuwe prinses en ridder gekozen zou worden. Maar in de nacht werden alle tickets gestolen, de koning was erg boos toen hij dit hoorde want hij had nog zo gezegd dat we de tickets goed moesten bewaren. Die zelfde dag hoorde we nog dat Grumpy onze tickets gestolen had, omdat hij eigenlijk niet wilde dat Sneeuwitje weg ging. Na een goed gesprek met Grumpy hebben we afgesproken dat de welpen moesten bewijzen dat zij ook goede prinsessen en ridders konden zijn. Bij elke activiteit kregen ze een stukje van hun ticket terug. Gelukkig had iedereen voor dinsdag avond, het bal, zijn ticket weer compleet. Tijdens het bal hebben we heel veel gedanst en gezongen en zijn de meiden gekroond tot prinsessen en alle jongens geslagen tot ridders.

Komende opkomsten Na de vakantie zijn we weer van start gegaan met een nieuw programma, dit keer met het thema feestdagen. Tot aan de kerstvakantie gaan we elke opkomst een feestdag vieren. Zo hebben we al kerst, oud en nieuw en koningsdag gevierd.

Ik ben …………… Hoe heet jij? Ik ben Pieter Hugo Heb je broers of zusjes? Tineke en Joske. Tineke is loods bij onze scouting Heb je naast scouting nog andere hobby’s? Zwemmen en crossen op m’n fiets Heb je huisdieren? Nee, of zijn vissen huisdieren????? Wat is je favoriete eten? Broodje frikandel Wat lust je echt niet? Spinazie en spruitjes Wat is je favoriete kleur? Rood Wat vind je het leukst bij de scouting? Spelletjes en kamp Wat zou je later willen worden? Constructiebankwerker bij Goeree Staal Wie wil jij dat we de volgende keer interviewen? Wouter

Nieuws van de Zeeverkenners Online opkomsten: Wat hebben we een gekke en lastige tijd achter de rug. 14 maart 2020 moesten we de poort van ons scoutingterrein sluiten voor onbepaalde tijd. Dit was voor ons als leiding maar ook voor de kinderen niet voor te stellen dat we geen scouting op de zaterdagochtend hadden. We zijn als waterleidingteam in gesprek gegaan en hebben online opkomsten verzonnen zodat we de zaterdagochtend nog wel konden vullen. Scouting Nederland had zelf ook al via de site veel ideeën bedacht om online opkomsten te doen dus we konden daar ook ideeën vandaan halen. Zo hebben we opdrachten verstuurd via Whatsapp die de kinderen dan uit moesten voeren en terug sturen naar de leiding. We hebben Whatsapp kwartet gespeeld wat je met 4 andere Zeeverkenners moest doen, dat leverden heel veel leuke en hilarische filmpjes en foto’s op, waardoor de Zeeverkenners goed geleerd hebben om samen te werken. Helaas kon de 12uurs niet door gaan dit jaar en hopen volgend jaar weer een 12uurs te hebben.

Koningsdag: Zo konden we op Koningsdag ook niet vlaghijsen in Stellendam en in Goedereede wat erg jammer is, omdat het altijd mooi is om daar medewerking aan geven. Maar dit wilden we als team niet zomaar voorbij laten gaan dus daar hebben we wat op verzonnen. We hebben aan alle Zeeverkenners gevraagd of ze met complete uniform en half saluut bij de vlag willen gaan staan thuis. Dat hebben veel Zeeverkenners gedaan en al die filmpjes hebben we achter elkaar geplakt en op facebook gezet. Zo hees Marco de Nederlandse vlag op zijn werk en gaf Corné thuis bij de vlag aan wanneer iedereen half saluut moest doen.

Opkomst op scouting: 22 mei 2020 mochten we dan eindelijk weer naar scouting komen na 3 maanden online opkomsten, wel korter dan normaal van 10 uur tot 12 uur. We konden niet op ons terrein opkomst houden omdat het te klein was dus zijn we ergens anders heen gegaan wat ook erg leuk was en dat we elkaar weer konden zien. Zaterdag 12 juni 2020 gingen dan eindelijk de vletten te water in plaats van begin april, wat waren de Zeeverkenners blij en de leiding natuurlijk ook. Ook was de opkomst van 9 tot 12 weer. We verwelkomen ook weer 5 nieuwe Zeeverkenners en dat zijn, 4 Welpen die overgezwommen zijn en 1 iemand die helemaal nieuw is en dat zijn: Vera, Ashley, Evy, Kaj en Joas.

Gelukkig kon zomerkamp 2020 wel door gaan vanwege Covid-19. Zo waren er wel wat extra regels: extra schoon maken, leiding en kinderen afstand houden, we mochten alleen maar op het gebouw blijven en niet naar een stadje of andere drukke plek en zo waren er nog wat andere regels waar we ons aan moesten houden op zomerkamp. Maar wat waren de Zeeverkenners blij om op kamp te gaan na 3 maanden online opkomst en de leiding natuurlijk ook. We hebben dit zomerkamp ontzettend veel gezeild, heerlijk op het Haringvliet met prachtig weer die week. Wat hebben we allemaal gedaan: Catamaran gebouwd met 2 vletten, rondje Middelharnis geweest, rondje richting Hellevoet geweest, zeilen, zwemmen bij het strandje, op de vletten slapen, in het bos geweest, BBQ, kampvuur en nog veel meer leuke dingen.

Dus ondanks Covid-19 hebben we in ons eigen clubhuis een geweldig zomerkamp gehad. ALLEMAAL BEDANKT DAARVOOR!

RZW en vletten uit het water: Helaas kon RZW ook niet volledig door gaan dit jaar vanwege Covid-19. Maar daar had de organisatie wat op gevonden, ze hebben er een dagtocht van gemaakt. Een dag was kort vergeleken met de normale RZW van 2 dagen, maar ondanks dat het maar een dag was heeft iedereen het wel naar zijn zin gehad. De Zeeverkenners hebben heel de dag op het water gezeten en hadden een wedstrijd om zoveel mogelijk rondjes te maken. We hopen in 2021 weer een volledige RZW te hebben. Nu zijn we deze weer lekker aan het zeilen wat we het liefst doen, ook zijn we hard bezig met Welkom aan boord en Kielboot aan het oefenen. We hopen komende weken nog wat examens voor Kielboot af te nemen die we als groep zelf mogen af nemen. Helaas gaan zaterdag 21 november de 1e 2 vletten afgetuigd worden en zullen door de leiding uit het water gehaald worden en zullen we ook starten met het onderhoud seizoen. Nu we beginnen met het onderhoud gaan we ook weer beginnen met Welkom aan boord en Kielboot theorie. Laten we met ze alle op elkaar letten, 1,5 meter afstand houden en blijf allemaal gezond!!! Groetjes namens het leidingteam!

Ik ben …………… Hoe heet jij? Ik ben Stella Schippers Heb je broers of zusjes? Erika en Fiona Heb je naast scouting nog andere hobby’s? Ik hou van tekenen, schilderen en handletteren Heb je huisdieren? Ja, een hond (Tobias) en een kat (Tijn) Wat is je favoriete eten? Pasta met roomsaus, kipfilet, paprika, champignons en broccoli Wat lust je echt niet? Dat zou ik niet weten Wat is je favoriete kleur? Donkerblauw Wat vind je het leukst bij de scouting? Zeilen!! Maar ook de gezelligheid met de andere scouts Wat zou je later willen worden? Misschien iets met kunst, dat past bij mijn hobby’s Wie wil jij dat we de volgende keer interviewen? Neomi

Nieuws van de Wildevaart Wildevaart groeit 26 september zijn er 3 zeeverkenners overgezwommen naar de wildevaart. Door middel van een uitdagende opdracht, die Marco en Johan hadden verzonnen, zijn Christel, Kay en Tim overgezwommen naar de wildevaart.

De komende tijd zal voor Christel en Tim de focus liggen op het behalen van CWO3. Daarna gaan we ons richten op NaWaKa 2022. In dat jaar zal de wildevaart gegroeid zijn naar ongeveer 10 wildevaarders. We willen dan ook een aantal acties organiseren waarbij wij geld mee kunnen verdienen, om zo het NaWaKa gedeeltelijk te bekostigen. Houd dus de mail en facebook in de gaten voor de aankomende acties. Met vriendelijke groetjes, De wildevaart Pieter, Christel, Kay, Tim, Marco en Johan

De wildevaart stelt zich voor Hoe heet jij? Ik ben Kay Grootenboer Heb je broers of zusjes? Ja, Evy die zit bij de zeeverkenners Heb je naast scouting nog andere hobby’s? Gamen en zeilen met mijn eigen boot Heb je huisdieren? Ja, een hond (Saartje) Wat is je favoriete eten? Spareribs Wat lust je echt niet? Augurken en champignons Wat is je favoriete kleur? Ik heb geen favoriete kleur Wat vind je het leukst bij de scouting? Zeilen!! Wat zou je later willen worden? Schipper op een binnenvaartschip

1 Online Touch

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
Home


You need flash player to view this online publication