0

NIEUWSBRIEF 2021-01

Beste scouts, ouders, vrienden en sponsors van Scouting Goedereede, Wat is het fijn om na een lange tijd van aanpassingen en alternatieve opkomsten weer eens een nieuwsbrief te kunnen vullen met verslagjes van typische scoutingactiviteiten. In de afgelopen weken konden de opkomsten weer op een normale manier plaatsvinden en er mochten naast de leiding en bestuursleden weer andere volwassenen aanwezig zijn op het terrein. Dat betekent dat er verschillende nieuwe leden geïnstalleerd konden worden in aanwezigheid van hun familie, dat er rondleidingen zijn gegeven aan ouders van kinderen die kwamen proefdraaien bij onze groep en dat er vrijwilligers uit de regio konden langskomen om de praktijkexamens CWO3 af te nemen. 4 leden zijn hiervoor geslaagd! Ook kwamen er verschillende ouders helpen met schoonmaken en het onderhoud aan het gebouw en het terrein. Dat was na zo'n lange tijd hard nodig, hartelijk dank aan de hulptroepen. Er is al veel gebeurd en in de komende maanden hopen we met elkaar het achterstallige werk weer in te halen. De leden en leiding hebben nog één opkomst voor de boeg, daarna gaan ze op zomerkamp. Ik wens ze een geweldige tijd met elkaar. Voor u en jullie alvast een heerlijke vakantie gewenst! Hopelijk ontmoeten we elkaar na die tijd en kunnen we aan het begin van een opkomst met elkaar bijpraten onder het genot van een kopje koffie of thee. Hartelijke groet, Marieke Schippers Voorzitter Scouting Goedereede

Nieuws van het bestuur De bestuursleden houden zich normaal gesproken bezig met allerlei zaken; financiën, regionale overleggen, het ondersteunen van de speltakken, het organiseren van de ledenvergadering enzovoort. De laatste tijd hebben we daarnaast twee andere speerpunten die ons bezighouden: de WBTR en het onderhoud van terrein en clubhuis. De WBTR (Wet bestuur en toezicht rechtspersonen) is bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Er zijn regels opgesteld over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. De overheid wil met de wet voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen en stichtingen schaden. Helaas blijken zaken als ‘een greep uit de kas’ en ‘vriendjespolitiek’ vaker voor te komen dan velen denken. De wet gaat dat tegen door procedures en verantwoordelijkheden met elkaar te bespreken en vast te leggen. De wet is ingegaan op 1 juli. Voor die tijd hebben wij al e.e.a. met elkaar besproken en genoteerd, in de komende maanden zorgen we ervoor dat Scouting Goedereede een document heeft waar onze afspraken en manieren in zijn vastgelegd.

Verder heeft het onderhoud van het clubhuis en het terrein onze aandacht. Als bestuursleden proberen we, samen met ouders, de klussenlijst af te werken. We houden de leiding hier het liefst zoveel mogelijk vrij van; zij besteden al ontzetten veel tijd en energie aan het voorbereiden en organiseren van o.a. opkomsten, weekenden en zomerkampen. Toch hebben ook zij op 3 juli de handen stevig uit de mouwen gestoken. In de komende periode moeten er nog aardig wat zaken worden aangepakt, denk aan het schilderen van de kozijnen en deuren, repareren van de dakgoot, snoeien van de coniferenhaag enz. Het is fijn dat er zoveel animo was tijdens de eerste klusdag van dit seizoen, we hopen dat er voor de klussen die nog te doen zijn ook genoeg hulp zal zijn. Als u tijd heeft om tijdens de opkomst een klus aan te pakken kunt u zich aanmelden bij Marieke via voorzitter@scgoedereede.nl of 0620783692. Er zal dan gezorgd worden dat de benodigde materialen klaarstaan en dat er iets lekkers is voor tussendoor.

Beste scouts, ouders/verzorgers, Ook in dit eerste halfjaar is er rondom de financiën weer het één en ander gebeurd. In de online ledenvergadering van 14 juni is al het één en ander verteld, maar hierbij een ‘nieuwsbrief-update’. Jantje Beton Collecte Van 8 t/m 13 maart was er de Jantje Beton collecte. Dit jaar i.v.m. de pandemie geen verplichte actie. Op vrijwillige basis hebben enkele welpen(ouders), leiding en bestuursleden gecollecteerd. Extra ingezet is op de mobiele collecte en het collecteren via de QR-code. Via de fysieke collecte is dit jaar € 1.094,60 opgehaald. Middels de digitale weg was dit € 640,50. Waarbij de helft voor Jantje Beton is en de andere helft voor onze groep. Dat is € 867,55! Uiteraard niet het bedrag wat in andere jaren wordt opgehaald, maar we zijn hier toch ondanks alles enorm blij mee! Scoutingloterij Inmiddels loopt, voor onze groep betreft, de scoutingloterij op zijn einde. Uiterlijk 10 juli dient het lotengeld te zijn overgemaakt (voorkeur) of bij de leiding te zijn ingeleverd. We kiezen bewust voor dit tijdspad omdat na de zomervakantie de Grote Clubactie begint en de ervaring leert dat het dan lastiger is om loten te verkopen. Mocht je de loten nog niet verkocht hebben, dan heb je nog tot en met 10 oktober de tijd hiervoor. Maak dan wel alvast voor 10 juli het lotengeld over.

Tijdens de volgende ledenvergadering zullen de Topseller en Supersellers worden bekend gemaakt. Ik kan alvast verklappen dat enkele leden super hun best hebben gedaan!! Verder komt de verhuur, na een tijdelijke ‘dip’ in de winterperiode door de toen geldende maatregelen weer op gang. In de zomervakantie komen 2 zeeverkennersgroepen hun zomerkamp houden bij ons clubhuis/terrein. Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag! Hartelijke groet, Diana Both-de Bonte Penningmeester Scouting Goedereede. penningmeester@scgoedereede.nl / 06-1054 1033

Nieuws van de Welpen Welpen De corona tijd vraagt van de leiding veel creativiteit, online opkomsten, opkomsten alleen buiten, opkomsten waar de leiding op afstand moet blijven.. noem maar op. Maar als ik terug kijk op het afgelopen half jaar, denk ik dat ondanks alle regels de welpen toch elke keer weer een leuk opkomst stond te wachten. Koken In januari zijn we begonnen met het insigne koken, de eerst een weken online. Via google meet hadden we een opkomst klaar staan waar de welpen, met een beetje hulp van de ouders af en toe, lekkere dingen gingen koken of bakken. Zoals cup cakes, ei muffins, koekjes en pizza’s. In maart hebben we dit insigne afgesloten met marshmallows boven het vuur en kreeg iedereen zijn welverdiende insigne uitgereikt.

Muzikant In maart mochten we gelukkig weer gewoon opkomst draaien op het clubgebouw. Toen zijn we begonnen met het thema muzikant. We hebben muziekinstrumenten geknutseld, leren trommelen en muzieknoten leren lezen. We hebben het thema afgesloten met een muzikale ochtend, alle welpen mochten een stukje opvoeren. De welpen kwamen massaal binnen met instrument zoals: een keyboard, een blokfluit, een viool, een trompet, een kazoo en ga zo maar door. De welpen hebben die ochtend allemaal laten zien wat ze konden spelen en wat waren wij als leiding trots! Komende opkomsten De oudste welpen gaan zich de komende weken bezig houden met het insigne leiding voor één keer. Ze mogen dan samen met de leiding een opkomst bedenken voor de andere welpen. Ook gaan de oudste welpen een paar keer kijken bij de zeeverkenners aangezien ze in september mogen overzwemmen. Tot slot zijn we hard bezig met de voorbereidingen van het zomerkamp die plaats zal vinden van 17 tot 21 juli in Reeuwijk.

Ik ben …………… Hoe heet jij? Ik ben Wouter Heb je broers of zusjes? Ja 1 zus, Vera Heb je naast scouting nog andere hobby’s? Gamen Heb je huisdieren? Vissen Wat is je favoriete eten? Friet Wat lust je echt niet? Spek Wat is je favoriete kleur? Geel Wat vind je het leukst bij de scouting? Dweilhockey Wat zou je later willen worden? Pretpark eigenaar Wie wil jij dat we de volgende keer interviewen? Jelte

Nieuws van de Zeeverkenners Weer terug op de scouting Begin dit jaar zaten we nog steeds in lockdown en mochten we niet naar de scouting. We hebben toen om de week een online opkomst georganiseerd. 13 februari was het dan eindelijk zo ver. We mochten weer een opkomst houden op de scouting zelf. Dat waren opkomsten met een aantal beperkingen, zoals: 1.5 meter van de leiding blijven, handen wassen, zoveel mogelijk buiten blijven tijdens de opkomst, zo min mogelijk in het gebouw zijn. Alleen als je naar de wc moest. Maar ondanks dat was het fijn om elkaar weer in het echt te zien en te spreken. We konden eindelijk weer lekker de zeilen hijsen en het water op.

Omdat de zeeverkenners en de welpen in het begin niet tegelijk op het clubhuis mochten zijn, is hier creatief mee omgegaan. Zo hebben we in Middelharnis een wandelpuzzeltocht gedaan van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Dat was een succes en weer een keer wat anders dan een normale opkomst.

Nu het in Nederland langzaam wat beter wordt, gaan de beperkingen ook stapje voor stapje weg. Daar zijn we erg blij mee. Feestdagen, herdenking en weekendjes Helaas konden we in april niet met koningsdag de vlag hijsen in Stellendam en Goedereede. Dit omdat er nog steeds corona maatregelen waren en dat het anders te druk was om daar met zijn alle heen te gaan. Ook was dat het zelfde met de Watersnood herdenking. Daar konden we ook niet aanwezig zijn in verband met de drukte. Helaas ging ook de 12uurs dit jaar niet door, omdat we dan ook met te veel mensen zijn. We hopen dat volgend jaar alles weer het zelfde is als alle andere jaren en dat we alle weekenden en ceremonies weer mee mogen maken. Nieuwe Zeeverkenners Zaterdag 19 juni mochten wij weer 4 nieuwe Zeeverkenners installeren. 1 kwam over vanaf de Welpen en de andere 3 zijn helemaal nieuw op scouting. Welkom bij de groep Floor, Jayce en Amy.

Opkomsten en Kielboot We zijn de afgelopen opkomsten lekker het water op geweest. De kinderen hebben leuke dingen gedaan en hebben weer veel geleerd over kielboot. Zaterdag 26 juni hebben een aantal Zeeverkenners praktijkexamen gedaan voor Kielboot 3. Hierbij zijn Melanie en Erika geslaagd. Wij feliciteren hun met het behalen van hun kielboot 3 praktijk examen. Na de zomervakantie zullen we op de scouting ook weer starten met de Kielboot lessen. Waarbij veel kinderen weer een niveau omhoog kunnen gaan.

Ik ben …………… Hoe heet jij? Ik ben Neomi Heb je broers of zusjes? Ja, 1 zus, Jaïra Heb je naast scouting nog andere hobby’s? Nee Heb je huisdieren? Nee Wat is je favoriete eten? Friet/Patat Wat lust je echt niet? Wraps Wat is je favoriete kleur? Roze Wat vind je het leukst bij de scouting? Zeilen!! Wat zou je later willen worden? Iest in het onderwijs Wie wil jij dat we de volgende keer interviewen? Caroline

Nieuws van de Wildevaart Werkweek spirit zeilboot In de meivakantie zijn we begonnen met het opknappen van de spirit zeilboot. Met hulp van de oudste zeeverkenners, die dit jaar zullen overzwemmen naar ons. Hebben we de buitenkant van de boot grondig schoongemaakt met de hogedrukreiniger, en de stickers verwijderd.

De binnenkant van de boot hebben we al het houtwerk geschuurd en opnieuw afgelakt. Ook het polyester wat zichtbaar is hebben we opnieuw afgelakt met witte botenlak.

Zelfs het houtwerk wat aan de buitenkant van de boot zit, hebben we geschuurd en behandeld. Al met al hebben we de meivakantie ons niet verveeld. Uiteraard hebben we nog wel wat ontspanning genomen, lekker nog een rondje gezeild met onze vlet.

De week hebben we afgesloten met een pastamaaltijd, die onze begeleider johan voor ons had bereid. Al met al een gezellige week geweest waar we met z’n allen een hoop werk hebben verricht. Nu op naar het zomerkamp en na de zomer de spirit zeilklaar gaan maken. Groetjes de wildevaart

De wildevaart stelt zich voor Hoe heet jij? Ik ben Christel Giebel Heb je broers of zusjes? Nee Heb je naast scouting nog andere hobby’s? Kitesurfen en turnen Heb je huisdieren? Ja, een kat Wat is je favoriete eten? Pizza Wat lust je echt niet? Bleekselderij Wat is je favoriete kleur? Rood Wat vind je het leukst bij de scouting? Zeilen met hele harde wind!!! Wat zou je later willen worden? Piloot

1 Online Touch

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
Home


You need flash player to view this online publication