0

S W B

‘Samen sta je sterk’

D E S AUNA - & W E L L NE S S BR A N C H E I N T RO D U C T IE 4 Door de hectiek van alledag en de bijkomende stress, is er behoefte aan rust en ontspanning. Vandaag de dag zijn we ons meer bewust van ons lichaam, willen we ons vitaal voelen en kiezen we bij voorkeur voor een gezonde levensstijl waarin evenwicht centraal staat. De sauna- & wellnessbranche sluit hier perfect op aan. Voor het merendeel (76%) van de saunagasten is fysieke en mentale ontspanning de reden om een dag wellness te boeken. Dit is dé essentie van een dag wellness. Op dit moment zijn er ongeveer 65 bedrijven in Nederland die een volledige dag wellness aanbieden. 20–30% van de bevolking tussen 18 en 65 jaar brengt wel eens een bezoek aan de sauna. In totaal ontvangen de sauna– en wellnessbedrijven maar liefst 2 tot 3 miljoen verschillende gasten per jaar! ‘Kwaliteit, gastvrijheid en beleving zijn van essentieel belang geworden om toegevoegde waarde te creëren voor de saunagast van vandaag.’ (Rabobank Cijfers & Trends, 2018) Eén van de belangrijkste factoren in de keuze voor een specifieke wellnesslocatie is de reisafstand. De meeste bezoeken (60%) vinden plaats bij een wellnesslocatie in de buurt, binnen 30 minuten rijden. 25% vindt plaats binnen een afstand van 30–60 minuten en de overige bezoeken hebben een landelijk bereik. De saunabedrijven van Select Wellness Group zijn verspreid door het land te vinden en hebben elk een eigen invulling gegeven aan een dag wellness. Zo is voor iedereen een dag wellness dichtbij.

I N T RO D U C T IE SE L E C T WE L LN E S S G R O U P Select Wellness Group is de grootste marketing & sales organisatie op het gebied van wellness met meer dan 25 locaties in Nederland! Wij staan voor wellnessbedrijven met een eigen identiteit. De karakteristieke bedrijven zijn veelal door de jaren heen gegroeid en spiegelen de omgeving, zoals bosrijk, landelijk of stedelijk. Persoonlijke aandacht en service staan voorop; Wellness with a personal touch. De bedrijven vormen de perfecte locatie voor een wellnessdag met een verscheidenheid aan sauna– en wellnessfaciliteiten, ontspannende (beauty)behandelingen en heerlijke gerechten. Select Wellness Group: één contactpersoon voor uw initiatief, direct op landelijk niveau. 5  Keuze uit meer dan 25 locaties 1.800.000 gasten per jaar 1.200.000 vrouwen 600.000 mannen Leeftijd 25–60 jaar In 1995 is de organisatie gestart als Thermen & Beautygroup. Onder het motto ‘samen sta je sterk’ is de vereniging als kwaliteitskeurmerk gegroeid in de markt. In juli 2015 breidt de organisatie in samenwerking met Spa en Route uit naar meer dan 20 bedrijven en wijzigt zij haar naam in Select Wellness Group.

O N D E R S C H E I D E N D V E R MO G E N 6 In een markt met veel aanbieders is het een kunst om op te vallen. Select Wellness Group onderscheidt zich ten opzichte van andere aanbieders in de branche op diverse vlakken; een aantal kenmerkende eigenschappen: • Sfeer & Karakter De karakteristieke bedrijven zijn veelal door de jaren heen gegroeid en spiegelen de omgeving; bosrijk, landelijk, stedelijk etc. De sfeer binnen de wellnessbedrijven is gemoedelijk en comfortabel. Een juiste ambiance om de hectiek van alledag los te laten. • Gastvrijheid & Service De klant is koning. Een vanzelfsprekendheid? Bij Select Wellness Group wél. Bij ons staat u niet in de rij om binnen te komen, of met een bord in uw handen voor het buffet om stipt 12:00 uur. Bij de geselecteerde wellnesslocaties kunt u op uw gemak aan tafel genieten van ontbijt, lunch of diner. De bediening staat voor u klaar en uw drankje wordt geserveerd. • Kwaliteit & Waakzaamheid Alle wellnessbedrijven worden op kwaliteit & hygiëne getoetst om deel te kunnen nemen aan Select Wellness Group. Daarnaast geldt dat ondernemers een maximum hanteren voor het aantal personen dat gelijktijdig ontvangen wordt op locatie. Puur ter bescherming van de gast en ter bewaking van de essentie van een dag wellness; zorgeloos ontspannen. Een juiste combinatie tussen ontspanning, rust en beleving maakt een wellnessdag tot een succes. Bij Select Wellness Group hebben alle locaties een eigen invulling gegeven aan deze facetten en zal elke locatie u positief verrassen. Er is meer dan genoeg te ontdekken en te beleven bij meer dan 25 saunabedrijven!

S A MENW E R K EN Heeft u een cadeau–, promotie–, of andere actie in gedachten voor relaties en klanten? Select Wellness Group vormt de juiste wellnesspartner voor u. Er zijn legio mogelijkheden waarbij de uiteindelijke eindgebruiker zelf kan kiezen bij welke locatie hij of zij een dag wellness invult. In samenwerking met Select Wellness Group beperkt u zich niet tot een bepaalde regio of provincie, maar biedt u uw klanten en relaties keuze uit een brede wellness–selectie in Nederland. Wij werken samen met kleine en grote bedrijven, van (nog) nieuwe initiatieven tot bekende A–merken in de markt. Allen met een eigen specifieke doelstelling en daardoor invulling van de samenwerking. Wij hebben uiteenlopende ervaringen met gezamenlijke verkoop, spaarsystemen, abonneewerving, productacties, winkel activaties, loyaliteitprogramma’s en meer. Wij zijn creatief, meedenkend en laten ons graag uitdagen door uw doelstelling! Wellness with a personal touch is onze leidraad, ook in samenwerken. 7

A SSO R T I M E NT ‘Select Wellness Group heeft het grootste assortiment aan wellness cadeaubonnen.’

A SSO R T I M E NT 10 Wellness entreebewijzen Met een entreebewijs kunt u de gehele dag of avond vrij gebruik maken van alle algemene sauna- en wellnessfaciliteiten bij een locatie naar keuze en deelnemen aan opgietingen (o.b.v. beschikbaarheid). Eventueel met een rondleiding als start van uw wellnessdag. Een entreebewijs is beschikbaar voor zowel 1 persoon als 2 personen. Cadeaubonnen • Wellness cadeaubon; bepaal zelf de waarde, tussen €5,- en €150,-, om vrij te besteden bij een sauna naar keuze. • Saunabon t.w.v. €25,00; zeer geschikt voor een lunch of diner ter aanvulling op een dagje wellness. • Beautybon t.w.v. €45,00; perfect voor een luxe beautybehandeling of massage naar keuze. • Deluxe cadeaubon t.w.v. €65,00; perfect voor een dag wellness voor 2 personen incl. een drankje naar keuze. Wellness entreebewijzen plus Entreebewijzen met een extra toevoeging voor een ontspannen dagje wellness. De arrangementen wisselen per seizoen en spelen perfect in op het moment, bijvoorbeeld: • Wellness special Healthy; incl. heerlijke smoothie of vers fruitsap. • Wellness special Comfort; incl. ontvangst met koffie/thee én gebak naar keuze. Meerdaagse arrangementen • Wellness Driedaagse; royale cadeaubon met 3 entreebewijzen voor 3 verschillende wellnesslocaties. • Thermen Tour; luxe cadeaubon met 5 entreebewijzen voor 5 verschillende wellnesslocaties. • Sauna Rondreis; luxe cadeaubon met 10 entreebewijzen voor 10 verschillende wellnesslocaties.

R E L A T I E G E S C HENK E N De Select Wellness Group cadeaubon is uitermate geschikt om cadeau te geven aan uw personeel en/of klanten: ( De cadeaubon geniet een luxueuze belevingswaarde door een zichtbare hoge positionering in de consumentenmarkt. ( De Select Wellness Group cadeaubon is geldig in heel Nederland, bij meer dan 25 aangesloten wellnesslocaties. De ontvanger kiest zélf zijn/haar favoriete locatie voor een dag wellness. 11 (Mogelijke uitgifte als giftcard met luxe cadeauverpakking, of (snel) als voucher per e–mail. ( Er is keuze uit een traditioneel wellness entreebewijs voor 1 of 2 personen én keuze uit arrangementen en meerdaagse producten. ( U heeft de mogelijkheid tot het personaliseren van de cadeaubon met uw logo en tekst als luxe waardevoucher of met een bijgevoegde wenskaart.

L O C AT I E S ‘Door de landelijke spreiding van de wellnesslocaties is er altijd een locatie dichtbij.’

ONTDEK MEER DAN 14 25 WELLNESSLOCATIES!

T H E R M EN LA MER – DAY SPA - ALMER E H AV E N - Aan de rand van Almere Haven ligt Thermen La Mer; een exclusieve Day Spa met een diversiteit aan ontspanningsmogelijkheden op het gebied van Sauna & Wellness. De luxe faciliteiten, prettige ambiance en prachtige Finse Kelo–sauna’s in de mediterrane tuin laten u op ieder gewenst moment in elk seizoen even helemaal wegdromen. In een stijlvolle vleugel is het Wellness Instituut gevestigd waar u kunt genieten van uitgebreide gezicht– en lichaamsbehandelingen, diverse soorten massages en luxe Wellness Rituals. Uitgelicht Royale Mediterrane tuin: dé plek voor uw vakantiegevoel dichtbij huis.  Tevens kunt u terecht voor manicure– en pedicurebehandelingen in onze OPI nagelstudio en pedicure salon. Het is ook mogelijk om zonder sauna een behandeling te boeken in het Wellness Instituut. In culinair opzicht zal het u ook aan niets ontbreken. Het restaurant biedt een uitgebreide lunch– en dinerkaart met een scala aan culinaire mogelijkheden. Bij mooi weer wordt uw lunch of diner op het terras geserveerd met een prachtig uitzicht over de mediterrane tuin. Thermen La Mer – al 20 jaar een begrip in sauna en wellness! 15 Thermen La Mer - Day Spa – Scoutingpad 3, 1351 GN Almere Haven – 036 538 68 88 info@thermenlamer.nl – thermenlamer.nl

Uitgelicht Zoutsteensauna: Ontdek de zuiverende werking van zoutsteen.  16 - A L P H EN A /D R I J N - O R ANG E W E L L N E S S Een dag die helemaal in het teken staat van ontspanning. Even niets aan uw hoofd en alle tijd om lichaam en geest tot rust te laten komen. Orange Wellness is een middelgroot saunacentrum in Alphen aan den Rijn en beschikt o.a. over 7 verschillende sauna’s, 2 stoomcabines, diverse baden en een zwembad. Vanuit de panoramasauna op het grote zonneterras Kortom, voor een compleet dagje ontspanning bent u bij Orange Wellness aan het juiste adres. heeft u een fraai uitzicht over het Groene Hart. Verder is er een sfeervol restaurant waar u heerlijk kunt genieten van de uitgebreide menukaart met vers bereide gerechten. Zin in een massage? Dat kan natuurlijk ook in de beautysalon, waar u terecht kunt voor verschillende behandelingen. Orange Wellness – Kalkovenweg 52, 2401 LK Alphen a/d Rijn – 0172 46 80 60 – info@orangewellness.nl – orangewellness.nl

-B A RE N D RE C H T - T H E R M E N B A R E N D R EC H T Op slechts 15 minuten van Rotterdam ligt Thermen Barendrecht, een wellnessparadijs in een groene omgeving. Vanaf het begin in 1994 is de filosofie van Thermen Barendrecht gastvrijheid, kwaliteit én kleinschaligheid waar ontspanning ook echt ontspanning is. Zo biedt onze sauna ruime faciliteiten en door het limiteren van het aantal gasten is een optimale wellnessbeleving gewaarborgd. Onze professionele medewerkers in het Beauty Center staan garant voor een perfecte behandeling. Niet alleen massages en gelaatsbehandelingen maar ook manicure, pedicure en ontspannende behandelingen. Na een saunagang of behandeling wordt het gevoel van ontspanning versterkt door een bezoek aan ons restaurant. Onze keuken waar onze koks de heerlijkste gerechten bereiden wordt geroemd onder onze gasten. Een gevoel van thuiskomen met veel persoonlijke aandacht, is wat ons voor ogen staat bij uw bezoek aan Thermen Barendrecht. Kijk voor leuke aanbiedingen op onze website of facebook.com/ThermenBarendrecht. Er is voldoende gratis parkeerruimte voor de deur. Tot ziens bij Thermen Barendrecht! Uitgelicht Tepidarium: Ervaar een weldadig warmte-effect op het lichaam.  17 Thermen Barendrecht – Achterzeedijk 81, 2992 SB Barendrecht – 0180 61 42 69 info@thermenbarendrecht.nl – thermenbarendrecht.nl

Uitgelicht Nordische Fichte: Ontspan en geniet van de warmte in Scandinavische sferen.  18 - B OI J L - S AUNA HE T F R I E SE WO U D “Een ambiance van rust in een gastvrije omgeving”. Een sauna zoals volgens ons een sauna moet zijn. Voldoende wellnessfaciliteiten om vele uren te genieten in een ambiance van rust, omringt door een gastvrij team dat garant staat voor oprechte aandacht. Sauna Het Friese Woud heeft niet alleen een groot aantal heerlijke saunafaciliteiten. Er zijn ook beauty– en massagesalons en een heuse Hamam Sauna Het Friese Woud vindt u in het hart van Noord Nederland, goed bereikbaar vanuit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. Wij ontvangen u graag in Sauna Het Friese Woud. met Rhassoul. Maak een keuze uit de verschillende sauna aanbiedingen en kom nog meer tot rust met een overnachting. Zo kunt u onderdompelen in een gevoel van weldaad. Sauna Het Friese Woud – Boijlerweg 48, 8392 NJ Boijl – 0561 42 08 74 – saunahetfriesewoud.nl

- BORN - S I T TA R D - A MR Â TH HO T EL & TH E R M EN BO R N – S I T TA R D Het 4–sterren Amrâth Hotel & Thermen Born– Sittard is een wellnesscomplex, centraal gelegen in het prachtige Limburgse heuvellandschap, aan de rand van het Limbrichterbos. De thermen ligt op korte afstand van Maastricht, België en Duitsland. Bij Amrâth Hotel & Thermen Born–Sittard vindt u volop ontspanningsmogelijkheden, zoals diverse sauna´s, kruidenbad en stoomcabine, opgietingen, klankschalensessies, dames- en badkledingdagen en een restaurant met lounge. Ook kunt u genieten van een heerlijke massage, beautybehandeling of Hamam. Het wellnesscomplex is toegankelijk vanuit het hotel. Het hotel beschikt over 59 hotelkamers, 4 multifunctionele en vernieuwde vergaderzalen, een gezellig restaurant met aangrenzend terras en sfeervolle bar. Amrâth Hotel & Thermen Born–Sittard is direct gelegen aan de A2 en is goed bereikbaar met de auto. Het Centraal Station Sittard is gelegen op 10 minuten rijden van de thermen waar u gratis kunt parkeren. U kunt tevens per fiets of te voet de prachtige omgeving verkennen, een boottochtje maken over de Maas of de mondaine steden Maastricht en Sittard bezoeken. Kortom: Amrâth Hotel & Thermen Born–Sittard is de ideale plek voor een ontspannen dag met veel rust, ruimte en comfort. Uitgelicht Bio kruidensauna: Prikkel uw zintuigen met kruiden en lichttherapie.  19 Amrâth Hotel & Thermen Born-Sittard – Langereweg 21, 6121 SB Born – 046 485 16 66 wellness@amrathhotelthermenborn.nl – amrathhotelthermenborn.nl

Uitgelicht MAA-Sauna: Ervaar de traditie van wellness in deze echte Finse sauna.  20 T H E R M EN & BE AU T Y LE E UW E R I K H O E V E - BU R GUM - Thermen & Beauty LeeuwerikHoeve, centraal gelegen in het Friese plaatsje Burgum tussen Leeuwarden en Drachten, is dé plaats waar persoonlijke aandacht de hoogste prioriteit heeft, waar onthaasten de gewoonste zaak is en u het gevoel heeft thuis te komen. Het is een oude boerderij met een modern en verrassend interieur. Hier krijgt u de gelegenheid om van alle stress te ontdoen en te ontspannen. Waar sauna écht een sauna beleving is. U kunt er heerlijk een dagje tussenuit, even opladen! Een ruim assortiment aan behandelingen zoals gezichtsbehandelingen, massages, hamam, de himalaya salt experience en de tranquility pro sleep massage kunnen uw dag compleet maken. De behandelingen kunnen ook duo geboekt worden. Populair zijn de experience sessies, zoals de kuusi of cocos scrub en de klankschaal, honing of banja sessie. Deze sessies worden gegeven in de stoomcabine of de Maa sauna. Het programma is per dag anders. Thermen & Beauty LeeuwerikHoeve – Hillamaweg 62-64, 9251 KC Burgum – 0511 48 19 90 info@leeuwerikhoeve.nl – leeuwerikhoeve.nl

- D EU R N I N G E N - S A RÉ TH E R M EN & BE AU T Y SARÉ Thermen & Beauty is al ruim 30 jaar een begrip op natuur en recreatiegebied “Het Hulsbeek” nabij Oldenzaal. Een exclusief thermen & beautycomplex gelegen in een oase van rust. Ontspan en geniet van de Twentse gastvrij– en gemoedelijkheid, heerlijke behandelingen en de lekkerste culinaire versnaperingen. Uitgelicht Aardsauna: Heet, heter, heetst! De temperatuur schommelt tussen 95 en 120 °C  SARÉ biedt u een totaal ontspannen ambiance met ervaren en professionele masseurs/masseuses en schoonheidsspecialistes die u de heerlijkste behandelingen bieden. Ook ons topteam van aufgussers staat elke dag voor u klaar voor de meest spectaculaire aufgussen. De combinatie van deze factoren maken dat u een dagje SARÉ als pure beleving zult ervaren! 21 SARÉ Thermen & Beauty – Oldenzaalsedijk 22, 7562 PD Deurningen – 0541 52 22 01 – sare.nl

Uitgelicht Sneeuwcabine: Een ware beleving: afkoelen in de sneeuw!  22 T H E R MEN G O I R L E - G OI R L E - Wilt u even vergeten waar u mee bezig bent en de dag van u af laten glijden? In Thermen Goirle ontdekt u een oase voor een korte vakantie. U geniet hier in alle rust. In alle rust genieten wil zeggen dat u toegang heeft tot de accommodatie van uw dromen. En wat dat betreft heeft Thermen Goirle veel te bieden. Zoals een Hamam, zoutwaterbaden, Turks–Romeins stoombad, Rosarium, Caldarium en subtropische zwembaden. Niet waaronder een Japanse mint, Aufguss, Laconium, te vergeten de diverse sauna’s Welkom in Thermen Goirle! Kristalzoutsteen, biosaunacabine en Panorama (met molenkachel), heuse een sneeuwcabine. Bij ons voelt u zich omringd door behaaglijk comfort. De opzet, gevoel. De saunacabines, zwembaden, schoonheidssalons, het indeling en vormgeving versterken dat ligweide, restaurant... Bij Thermen Goirle is het goed toeven. We doen ons uiterste best om het u naar de zin te maken. Voor uw rust en ontspanning spannen wij ons meer dan in. Elke keer weer. Thermen Goirle – De Schietberg 1, 5051 NZ Goirle – 013 534 19 49 – info@thermengoirle.com – thermengoirle.com

- G R O N AU - E PE ( DU ) - S AUN A PARK E PE Op een idyllisch plekje net over de grens bij Enschede vindt u Saunapark Epe. In de herfst van 2015 werd het saunalandschap volledig vernieuwd. Er zijn drie nieuwe themasauna’s, een fonkelend nieuw stoombad, comfortabele afkoelingszones en een binnenzwembad in een heerlijke ambiance. Op het buitenterrein vindt u drie themasaunahuizen. Die zorgen voor uw ultieme relaxmoment. Geniet van de bijzondere opgietrituelen. Meer ontspanning vindt u in het verfrissende buitenzwembad, op het zonneterras, de ligweiden en in het rusthuis met open haard en in het nieuwe PANORAMA–rusthuis met comfortable boxsprings en heerlijke uitzicht op de idyllische saunatuin. In de Wellnesslounge kunt u terecht voor stijlvolle lichaamsverzorging. Er staat een team klaar met een gevarieerd programma van massages en wellnessbehandelingen. Voor een culinaire pauze tijdens uw saunabezoek neemt u plaats in de restaurant–lounge van Saunapark Epe. Vanuit het restaurant heeft u uitzicht op de prachtige tuin en kunt u bovendien genieten van diverse culinaire verrassingen. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit verse salades, traditionele gerechten en seizoensspecialiteiten. Voor een hapje en een drankje kunt u ook plaatsnemen bij de open haard. Uitgelicht MAA-Sauna: Ontdek de oeroude saunavorm met een klimaat dat u zijdezacht omringt.  23 Saunapark Epe – Klosterstrasse 63, 48599 Gronau-Epe (DU) – +49 25 65 9 72 29 – info@saunapark-epe.de – saunapark-epe.de

Uitgelicht Meknes Sauna: Raak betoverd door de mystieke warmte-uitstraling.  24 - H A A RL EM - T H E R M EN BE AU T Y SAUNA VAN EGMO N D Sauna van Egmond is al bijna 45 jaar een begrip in Haarlem en ver daarbuiten. Geen wonder, want kosten nog moeite werden in de loop der jaren gespaard om er een uiterst gastvrij oord te scheppen. Hier ademt nog de Bourgondische sfeer, warm en hartelijk in een groot en statig pand dat in de jaren 50 nog als badhuis werd gebruikt. Naast de zeer uitgebreide spa en saunafaciliteiten, waaronder het enige “Caldarium Maximus” van Nederland, een zwembad met onverwacht uitzicht en een marmeren stoombad, kunt u een terecht in de luxueuze beautysalon, een maaltijd genieten in het gerenommeerde restaurant of een filmpje pakken in de bioscoop. Voor de zonaanbidders is het trendy dakterras een must! Kortom, alle ingrediënten voor een complete dag ontspanning zijn aanwezig! Geniet ervan: u bent van harte welkom. Thermen Beauty Sauna van Egmond – Van Egmondstraat 4, 2024 XM Haarlem – 023 525 24 25 info@saunavanegmond.nl – saunavanegmond.nl

- J O UR E - W E L L N E SS & BE AU T Y DE WO U D F E NN E N Wellness & Beauty De Woudfennen in Joure is een begrip in Friesland. De authentieke gemoedelijke sfeer zorgt ervoor dat u zich direct thuis voelt. De persoonlijke benadering staat centraal in dit paradijs van baden en sauna’s. In De Woudfennen kunt u uzelf weer opladen en uw dag volledig naar eigen wens invullen. Opwarmen in de sauna, ontspannen tijdens een massage of professionele beautybehandeling en geniet u in het restaurant van een heerlijke lunch of diner. Geniet van een Hamam in ons oosters badhuis of van een spectaculair uitzicht over de weilanden in een Finse panoramasauna op Uitgelicht Finse kota panoramasauna : Wat een beleving, ontspannen op 12 meter hoogte!  12 meter hoogte. In de ruime tuin is het aangenaam afkoelen in een briesje of genieten van de zon. Een dag ontspannen met wellness is niet compleet zonder een heerlijke beautybehandeling. In het Beauty Instituut kan iedereen voor professionele treatments terecht. Of kiest u ervoor te ontspannen tijdens een massage? Heerlijk ontspannen en relaxen, voor een paar uurtjes of een hele dag. Ervaar de rust en de ruimte die ons resort te bieden heeft en beleef het ultieme wellnessgevoel. Wij heten u een warm welkom! 25 Wellness & Beauty De Woudfennen – Woudfennen 10, 8503 BA Joure – 0513 41 52 00 receptie@dewoudfennen.nl – dewoudfennen.nl

Uitgelicht Zoutkamer: Ontdek de heilzame werking van zoutsteenmineralen in de voormalige documentenkluis.  26 - L OP PE R SUM - SPA L O PPE R S UM SPA Loppersum is hét adres voor ultieme ontspanning, alleen, met z’n tweetjes of met een stel vrienden/vriendinnen. Kom en geniet in een gezellige en persoonlijke sfeer van onze verrassend luxe SPA in Noord–Groningen. SPA Loppersum is gevestigd in het oude raadhuis van Loppersum en heeft een historisch karakter, maar is tegelijkertijd voorzien van de modernste faciliteiten. Met de diverse sauna’s, een Turks stoombad, zoutkamer, de tuin, binnenzwembad, dompelbaden, restaurant, massage– en beautysalon en relaxruimte beschikt SPA Loppersum over alle faciliteiten om helemaal tot rust te komen! Verleng uw moment van ontspanning met een hotelovernachting in een van onze ruime en luxe hotelkamers met uitgebreid ontbijtbuffet. Of kies voor een van onze wellness arrangementen. U loopt dan zo vanuit uw hotelkamer in uw badjas de SPA in. SPA Loppersum is zowel per auto als trein goed bereikbaar. We beschikken over een eigen parkeerplaats waar u gratis kunt parkeren Het treinstation van Loppersum ligt op slechts 2 minuten loopafstand. SPA Loppersum – Molenweg 11, 9919 AE Loppersum – 0596 57 15 92 – info@hotelspoorzichtspa.nl – hotelspoorzichtspa.nl/spa

- N E D E R A S S E L T - S AUNA & BE AU T Y OA S E Kom lekker zorgeloos genieten bij Sauna & Beauty Oase. Er zijn diverse mogelijkheden om te ontspannen bij Sauna & Beauty Oase. Zo kunt u genieten van de diverse sauna– en badfaciliteiten, maar naast deze faciliteiten kunt u op onze beautyafdeling terecht voor gezichtsbehandelingen of ontspannende massages. Uw saunadag is natuurlijk niet compleet zonder een hapje en drankje. Bij Sauna & Beauty Oase staan we dagelijks voor u klaar om u ieder moment van de dag te laten genieten van heerlijke hapjes of drankjes. Op onze uitgebreide menukaart vindt u lunchgerechten, borrelgerechten en een uitgebreide dinerkaart. In de nieuwe serre of op het terras kunt u rustig genieten van heerlijke gerechten en een verfrissend drankje.  Uitgelicht Boomgaardsauna: Waan je in een natuurlijke boomgaard, je kunt het fruit ruiken! 27 Sauna & Beauty Oase – Rijksweg 3, 6612 AG Nederasselt – 024 622 17 18 – receptie@saunaoase.nl – sauna-oase.nl

Uitgelicht Saunarium: Twee in één. Ervaar de heilzame werking van stoom in een mild saunaklimaat.  28 - N I JMEG E N - S AUNA &BE AU T Y DE TH E R M EN NI J M E G E N De Thermen Nijmegen is een middelgroot sauna– complex, zeer ruim van opzet en hier vindt u nog wel de rust, die u in een wellnesscentrum mag verwachten, zelfs bij grote drukte: een groot verschil met de in de laatste jaren verrezen mega wellnesscentra! Het ligt in een rustieke, bosrijke omgeving aan de rand van Nijmegen en heeft een compleet aanbod aan sauna– en badfaciliteiten. Tevens staat het bekend om haar gemoedelijkheid, uitstekend vriendelijk personeel en haar dagelijkse toonaangevende opgietingen. Ook beschikt de Thermen Nijmegen over een beauty– en massageafdeling, die ook zonder saunabezoek te boeken zijn. Dus tot gauw in Nijmeegs Saunacentrum de Thermen: een sauna waar u zich thuis voelt.. Door de ruime openingstijden kan er heerlijk geluncht worden en blijft u wat langer, dan is een bezoek aan ons a la carte restaurant een echte aanrader! Met een regelmatig wisselende kaart, weten de koks ook de vaste gasten telkens weer te verrassen! Vlakbij vindt u diverse hotels op loopafstand, tenzij u een verblijf in het knusse, gezellige centrum van Nijmegen prefereert, waar alle hotels ook arrangementsmogelijkheden met de Thermen Nijmegen aanbieden. Sauna & Beauty de Thermen Nijmegen – Panovenlaan 3, 6525 DZ Nijmegen – 024 360 03 03 info@thermennijmegen.nl – thermennijmegen.nl

- PA P E N D R E C H T - T H E R M E N S AUN A PA P E N D R EC H T Sauna Thermen Papendrecht is één van Nederlands sfeervolste sauna’s. De warme inrichting en de liefdevolle aandacht van ons personeel zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt. In combinatie met de nieuwste technische ontwikkelingen is alle comfort om heerlijk te kunnen ontspannen voor u aanwezig. Sauna Papendrecht beschikt over diverse saunacabines zodat u zowel binnen als buiten gebruik kunt maken van de sauna. Binnen zijn er een kleurencabine, een infraroodcabine en een stoomcabine. Buiten is er een traditionele Laplandse Kota die hout gestookt wordt. Verder vindt u hier het dompelbad, de neveldouche en een waterput. Dit alles is te bewonderen vanuit de rustruimte of het buitenzwembad. Afkoelen kunt u door gebruik te maken van één van onze dompelbaden. Vervolgens kunt u naar ons schitterende 220 m2 grote zwembad. Uitgelicht Laplandse Kota sauna: Een oase van rust. Het Laplandse dennenhout geeft de warmte langzaam af.  29 Thermen Sauna Papendrecht – Douwes Dekkerlaan 1a, 3351 CH Papendrecht– 078 615 37 36 info@thermenpapendrecht.nl – thermenpapendrecht.nl

Uitgelicht Wellnessbad: Drijf mee op de helende kracht van zoet water.  30 -PI J N A C K E R - C E N T RE DU LAC SAUNA EN BE AU T Y C E N T R UM Geniet van een ware vakantiedag bij Centre du Lac. Hier ontdekt u de betekenis van pure verwennerij voor lichaam en geest, met een persoonlijke zorg die zeldzaam is. Wij bieden met onze sauna’s, (zwem)baden, rustruimtes, beauty– en massagesalon, restaurant, haarstudio, grote tuin en wellnessbad een totale beleving in rust. Een bezoek aan Centre du Lac prikkelt alle zintuigen. Met onze faciliteiten stapt u van de ene in de andere ervaring. Ons centrum is zeven dagen in de week geopend vanaf 10.00 uur, met uitzondering van enkele feestdagen. Badkleding is bij ons niet toegestaan. Iedere maandag is het damesdag. Centre du Lac Sauna en Beautycentrum – Katwijkerlaan 105, 2641 PE Pijnacker – 015 369 67 67 – info@centredulac.nl – centredulac.nl

- P U T T EN - S AUN A D R ÔME Sauna Drôme Putten, een stukje Finland op de Veluwe! Midden in de prachtige natuur van de Veluwe ligt Sauna Drôme. Traditionele Finse houten sauna’s, omsloten door dennenbomen, geven u de authentieke Finse beleving. De variatie aan sauna’s en baden zijn de ingrediënten om een dag heerlijk te ontstressen. Vanuit de Finse blokhut, de originele Rooksauna of onze unieke Drôme Boot kunt u genieten van het Uitgelicht Drôme Boot: Rustig dobberen op een Veluws meer, terwijl u ontspant in de sauna.  rustieke meertje met watervogels en van de reeën die daar hun dagelijkse drinkplaats hebben gevonden. Zo ontspannend kan warmte zijn! Breng ook eens een bezoek aan onze unieke Beauty boerderij. Het alom geprezen team van professionele schoonheidsspecialistes en huidcoaches staat dagelijks voor u klaar om u geheel in de watten te leggen! 31 Sauna Drôme – Tolweg 13-15, 3881 SX Putten – 0341 49 13 01 – info@saunadrome.nl – saunadrome.nl

Uitgelicht Berkensauna: U waant zich voor even in een waar berkenbos.  32 -R OSM A L E N - W E L L N E S S CE N T RE DE TH E R M E N Drukte, haast en stress. Herkent u dat? Verlangt u na een drukke werkweek ook zo naar een heerlijke ontspanning? Bij Wellness Centre De Thermen komt u echt tot rust. Geniet van de heerlijke opgietingen met bijvoorbeeld de geur van eucalyptus, berken of roos. Ruikt u het al? Voel de warmte in een sauna- of stoomcabine. Laat uw lichaam scrubben tijdens de Oosterse Hamam, onderga een massage of een verzorgende gezichtsbehandeling. Voor de inwendige mens kan ook gezorgd worden, er is keus voldoende en u kunt eten en drinken wanneer u dat wilt. Daarna nog even lekker onderuit in de lounge ruimte en genieten van de stilte met een goed boek. Alles is mogelijk om daarna weer opgeladen naar huis te gaan. Wellness Centre De Thermen – Hoff van Hollantlaan 4, 5243 SR Rosmalen – 073 522 07 16 info@dethermen.nl – dethermen.nl

- S C H O ONEB E E K - T H E R M EN & WE L L N E SS ANH O L T S Thermen & Wellness AnHolts is gevestigd in het prachtige Schoonebeek, beekdal-landschap in de van het toeristische oliedorp gemeente Emmen. Gelegen in de mooie provincie Drenthe in het zicht van de Duitse grens. Als lid van de Select Wellness Group en de Deutsche Sauna-Bund e.v. staat dit familiebedrijf garant voor een hoge kwaliteit aan lichaamsverzorging, gastronomie en thermenfaciliteiten. Uitgelicht Ruusu®  cabine: Ontdek de helende werking van Rozenquartz. U kunt elke dag van elk jaargetijde genieten van het aanbod aan sauna’s, baden en stoombad. In de sfeervol ingerichte rustruimten kunt u heerlijk ontspannen en in het restaurant geniet u van de gerechten van de seizoenskaart. In de zomerperiode kunt u ook nog in de parkachtige tuin met veel zon en schaduwplekken, terrassen en lounge ontspannen. U bent van harte welkom! 33 Thermen & Wellness AnHolts – Europaweg 191, 7761 AE Schoonebeek – 0524 53 17 55 – info@anholts.nl – anholts.nl

Uitgelicht Sonse bergen sauna: Ervaar een optimale warmte als het klimaat van de woestijn.  34 -S O N E N B R E U G E LT H E R M A E SO N Brabants genieten bij Thermae Son. Wellness & Healthresort Thermae Son, dé ideale plek voor een dagje ontspanning midden in de natuur. Het resort is gelegen in de bosrijke omgeving van Son en Breugel en nabij Eindhoven. Kom volledig tot rust in de ruime Puur Natuur sauna, Bio–sauna met lichttherapie, de hete Sonse Bergen sauna en de Scandinavische Houten Boerderij sauna. In de prachtig riante tuin vinden we het vuurtonnetje, een houten wijnton met infraroodsauna en het vriestonnetje om lekker koud af te koelen. Tijd voor innerlijke verwennerij! Geniet van lekker eten en drinken en een gemoedelijke Brabantse sfeer in het Thermen restaurant. In het beautycentrum wordt gewerkt met de topmerken Clarins, Sensai en SanVino. En wat te denken van een ontspannende massage? Thermae Son biedt maar liefst 22 verschillende massages aan. Er is voor ieder wat wils! Thermae Son – Thermaelaan 2, 5691 PM Son en Breugel – 0499 47 63 83 – info@thermaeson.nl – thermaeson.nl

- V E ENEND A A L - S AUNA D E HEU V E L R U G Aan de rand van Gelderland en Utrecht bevindt zich, in een gezellige boerderij, Sauna de Heuvelrug. De sfeer van puur natuur staat hier centraal en dat is te voelen. Een diversiteit aan wellnessfaciliteiten, met zowel buiten als binnen diverse sauna’s en baden. De keuken is geroemd om zijn prijs/kwaliteit en ook in de salon kunt u voor een eerlijke prijs genieten van luxe behandelingen. Aanraders zijn de grote Finse Kelo sauna met bovengronds de diverse show–opgietingen en ondergronds een unieke Grotsauna waar elk uur een belevenisshow is te aanschouwen van de 4 elementen: Aarde, Water, Lucht en Vuur! Al uw zintuigen worden tijdens deze show aangesproken en u hoort, ruikt, voelt Uitgelicht Grotsauna: U waant zich in de natuurlijke grotten van Spa.  en ziet verrassende effecten met een unieke beleving! Altijd goed en toonaangevend zijn de traditionele Griekse kruidentempel, de Noord Afrikaanse zoutsteen sauna en de traditionele Ottomaanse Hamam. Daarnaast is de Finse Löyly (opgietritueel) in de hooiberg sauna erg bijzonder en zeer doeltreffend. U waant zich hier in een wellnessparadijs met de beste wellnessingrediënten van diverse culturen verzameld onder een knus Hollands dak. U bent van harte welkom in een natuurlijke omgeving en geniet van gezellige ontspanning in een passende ambiance. Niet voor niets in 2017 bekroond met de “ZOOVER” nr. 2 titel van het Best gewaardeerde Dagje uit! 35 Sauna de Heuvelrug – Dijkstraat West 189, 3906 WR Veenendaal – 0318 52 03 21 – info@saunadeheuvelrug.nl – saunadeheuvelrug.nl

 Uitgelicht Finse wijnvat sauna: Heerlijk tot rust komen. De ronde vorm van het vat zorgt voor een optimaal saunaklimaat. 36 -V E L P - S AUNA & BE AU T Y VE L P Sauna & Beauty Velp is gevestigd in een groot statig herenhuis – gebouwd in het begin van de vorige eeuw – en is één van de eerste sauna’s van Nederland. Na de grote verbouwing in 2000 is er veel veranderd. Met name de nieuwe beauty afdeling en de enorme uitbreiding van verschillende de sauna’s, saunafaciliteiten, waaronder zowel binnen als buiten, een zwembad en een groot dakterras waar het ’s zomers heerlijk vertoeven is. Geniet van de heerlijke opgietingen of een klankschalensessie tijdens uw saunaronde. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht, in ons gezellige à la carte restaurant kunt u genieten van de diversiteit van onze alom geprezen keuken. Onze gezellige klassieke inrichting, diverse ruimtes met open haarden en de vele kaarslichtjes en verse bloemen zorgen voor een warme maar bovenal een bijzondere sfeer en dit alles in een verrassende ambiance. Naast de sauna’s en baden is er ook een mooie beauty afdeling met diverse beautysalons, massagesalons, pedicure salon, manicure salon. Ook beschikken wij over een traditionele Hamam en Rasul ruimte. Sauna & Beauty Velp – Stationsstraat 30, 6881 WB Velp – 026 362 09 82 – info@saunabeautyvelp.nl – saunabeautyvelp.nl

-V L I S S I N G E N - T H E R M EN & BE AU T Y Z E E L A ND Thermen & Beauty Zeeland; een dagje VITALITIJD! Prachtig gelegen temidden van de waterpartijen en het groen van het natuurrecreatiepark Westduin in Vlissingen bevindt zich Thermen & Beauty Zeeland. Achter de gevel van Scandinavisch hout bevindt zich een modern wellnessbedrijf waar u zich kunt onderdompelen in de rust die kenmerkend is voor de oorsprong van de Scandinavische saunacultuur. Met de ligging van het bedrijf, heeft zich het begrip natuur verweven door alle facetten van de bedrijfsvoering, van saunafaciliteiten tot keuken en het op natuurlijke basis gestoelde topcosmeticamerk Babor waarmee wordt gewerkt op de beauty–afdeling. Thermen & Beauty Zeeland is ‘Het Finste plekje’ in het zuidwesten. Uitgelicht Finse sauna: Karakteristieke sauna met uitzicht over het duin- en waterlandschap.  37 Thermen en Beauty Zeeland – Zwanenburgseweg 11, 4384 LW Vlissingen – 0118 47 25 00 info@tenbzeeland.nl – tenbzeeland.nl

Uitgelicht 1001-Prachtwereld: Ontdek echt oosterse badrituelen als rasul, pasja en hamam.  38 - Z E V ENHU I Z EN - WE L LN E S S R E S O R T D E WA T E RL E L I E Heerlijk ontspannen en even tot uzelf komen, dat doet u bij Wellnessresort de Waterlelie. Laat alle drukte en verplichtingen even achter u, want de Waterlelie staat het hele jaar rond in het teken van comfortabel en luxueus ontspannen; het is hier iedere dag een wellnessdag. Tijdens uw bezoek kunt u genieten van de ruim negen verschillende sauna’s die elk hun eigen sfeer en temperatuur hebben. In de prachtige riante tuin kunt u al wandelend of onder de waterval afkoelen en vindt u ook het twee temperaturenzwembad en enkele bubbelbaden. In de zomer kunt u in de tuin heerlijk loungen op een van de vele ligbedbedden of op het terras. Maak uw dag compleet met een heerlijke massage of beautybehandeling. Stap via de 350 jaar oude historische Indiase Paleispoort onze 1001–pracht wereld binnen en u waant zich in een oosters sprookje. Neem plaats in een heuse bedoeïenentent, ervaar de stoomgrot of het douchen onder de historische poort. En kies eens voor een van de authentieke reinigingsrituelen de Hamam of de Rasul. Wellnessresort de Waterlelie – Oudestreek 47, 9354 AD Zevenhuizen – 0594 63 25 24 – info@waterlelie.nl – waterlelie.nl

- Z U I DWO L D E - S AUN A T HE R M E N Z U IDWOL D E Sauna Thermen Zuidwolde is een rustgevende sauna, gelegen in het Drentse deel van het Reestdal. Ervaar landelijke luxe in een wellnessboerderij met een warme en sfeervolle uitstraling. Een wandeling door de prachtige tuin met z’n nostalgische vennetjes, bruggetjes en appelbomen verdwalen in een gevoel met de natuur. Sauna Thermen Zuidwolde bezit acht heerlijke sauna’s en een verwarmd buitenzwembad. Kom tot rust in de Finse Iki sauna, kijk uw ogen uit in de unieke grotsauna en ervaar een bijzondere saunagang in de zeldzame houtgestookte sauna. Uitgelicht Grotsauna: Een compleet andere sauna-wereld, 3 meter onder de grond!  doet u Er is ook een schitterend beauty– en massage instituut waar u kunt genieten van gevarieerde massages en behandelingen. Ook kunt u hier uitstekend terecht voor specialisaties zoals pedicure, zwangerschaps– en sportmassage, harsen, elos ontharen, microdermabrasie, permanente make–up en visagie. De keuken werkt met verse producten. Populair zijn hier de streekgerechten en high tea’s. En wat u niet mag missen bij de koffie of thee is de huisgemaakte appeltaart. Een dagje Sauna Thermen Zuidwolde is ontspannen en genieten! 39 Sauna Thermen Zuidwolde – Ommerweg 47, 7921 TB Zuidwolde – 0528 82 03 33 info@saunathermenzuidwolde.nl – saunathermenzuidwolde.nl

Uitgelicht Zoutsteen sauna: Ervaar de gunstige werking van de zoutsteenmineralen op de luchtwegen.  40 - Z U T PHEN - W E L L N E S S CE N T ER NLG DE BR O N S B E R G E N Wellness Center NLG de Bronsbergen, gelegen aan het Bronsbergenmeer in Zutphen, is de perfecte plek voor een heerlijke, ontspannen verwendag. Er is een gezellig restaurant met lounge waar u uitzicht heeft over de ruime, in de lente en zomer vol in bloei staande tuin. Het professionele beauty team zorgt voor heerlijke behandelingen en massages. Er zijn 8 verschillende sauna’s, zoals de zoutsteen sauna, stoomsauna en houtgestookte stilte sauna. In de whirlpool, het binnen- en buitenzwembad en in de diverse rustruimtes binnen en buiten is er de mogelijkheid om heerlijk te relaxen en dagelijks kan er genoten worden van de hooggeprezen opgietingen. In het restaurant worden heerlijke, culinaire gerechten geserveerd. Geen grote buffetten, maar à la carte en met alle zorg bereid. Ook zonder sauna bezoek kan er genoten worden van heerlijke behandelingen. Denk aan gezichtsof lichaamsbehandelingen, een massage of een ontspannende hamam. Wellness Center NLG de Bronsbergen – Bronsbergen 27, 7207 AD Zutphen – 0575 82 02 50 info@debronsbergen.nl – debronsbergen.nl

41

CON TAC T Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek! marketing@selectwellness.nl Tel. 015 310 13 32

Leusderend 40 – 3832 RC Leusden – 015 310 13 32 selectwellness.nl – info@selectwellness.nl

1 Online Touch

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
 21. 21
 22. 22
 23. 23
 24. 24
 25. 25
 26. 26
 27. 27
 28. 28
 29. 29
 30. 30
 31. 31
 32. 32
 33. 33
 34. 34
 35. 35
 36. 36
 37. 37
 38. 38
 39. 39
 40. 40
 41. 41
 42. 42
 43. 43
 44. 44
Home


You need flash player to view this online publication