Z Gerealiseerd 2018-2019 Strategische keuzes Sense heeft in de keuze voor groei en ontwikkeling altijd een strategische van nieuwe exploitaties aanpak gehanteerd. Daarbij worden diverse parameters gehanteerd: geografische ligging, volume, mogelijke activering van MIA’s, soort partnerschap, financiële haalbaarheid, complexiteit van de operaties, enz. Ook bestaande exploitaties worden geregeld getoetst aan deze parameters. Nieuwe exploitaties werden opgestart, andere werden stopgezet. In de voorbije twee jaar zijn volgende exploitaties stopgezet, om diverse redenen: Eetcafé Opnieuw & Co (Mortsel), Hotel & Seminarie Elzenveld (Antwerpen), Outfort (Hoboken). Volgende locaties kwamen erbij: Buurtrestaurant ’t Vondel (Halle), Buurtrestaurant Nieuwenbos (Dilbeek), Bistro De Plek (Kathedraal Antwerpen), Buurtrestaurant ’t Dorp (Schoten), Buurtrestaurant Cogelshof (Schoten), Resto & huis voor de buurt De Populier (Mortsel). Aankoopbeleid Zie Voedselverlies en afvalbeleid (p. 25) Groei Sense groeit graag, mede om de diversiteit van de klantenportefeuille te bewaren, zodat onze MIA’s op diverse inhoudelijke thema’s en op diverse werkvloeren kunnen worden uitgedaagd en opgeleid. Bovendien is een diverse waaier aan exploitaties, zowel geografisch als naar concept, interessant in functie van spreiding van risico. En uiteraard is enige ambitie ons niet vreemd: we zijn ervan overtuigd dat we binnen ons concept van ‘horeca in een activeringscontext’ intussen de nodige expertise en professionaliteit hebben opgebouwd, die we graag inzetten op zoveel mogelijk locaties en exploitaties. Waar we tot nu de ambitie hadden om elk jaar minstens één nieuwe exploitatie te openen, zou dit in 2020 wel eens in een kleine stroomversnelling kunnen geraken. Begin 2020 openden we immers al drie nieuwe exploitaties (twee buurtrestaurants in Schoten en een in Mortsel), en er zitten nog enkele projecten ‘in de pijplijn’. Ambities komende twee jaar DUURZAAMHEIDSVERSLAG SENSE 2018-2019 | 21
20 Online Touch Home