6

1 | Voorwoord Beste lezer, Met alle energie die in ons lijf zit, kruipen wij deze dagen uit corona-modus, op zoek naar een nieuw evenwicht, naar onze klanten, naar een hernieuwd ritme in het nieuwe ‘normaal’ met onze gewaardeerde collega’s die elke dag het beste van zichzelf geven. Voor u ligt vandaag echter ons lijvig en overtuigend duurzaamheidsverslag van de voorbije twee jaar (2018-2019). We nodigen u uit om mee terug te kijken naar een zorgeloze (?) tijd met stabiele partnerrelaties en vlotte services voor onze klanten. Duurzaamheidsthema’s zijn niet langer ‘side-projects’, maar maken ondertussen een volwaardig deel uit van de strategische keuzes van het bedrijf. Symbool daarvoor staat ons traject dat we, met vertegenwoordiging uit alle geledingen van het bedrijf, liepen rond het thema ‘het bedrijfsrestaurant van de toekomst’, met maximale duurzaamheidskeuze’s. Een beetje dromen mag, sterke ideeën daaruit oppikken en vormgeven vinden wij een ‘must’. We lieten ons daarbij begeleiden door Switchrs (procesbegeleider rond duurzaamheidsthema’s): een aanrader! Vele projecten werden in de steigers gezet om de realiteit van de ecologische impact van ons bedrijf te realiseren. We mogen fier zijn op ons ‘veggie-project’. Meer en meer kon de vegetarische keuken ingang vinden bij onze chefs, en zo bij al onze klantgroepen, zelfs in onze ondertussen tien buurtrestaurants. We dragen ons steentje bij, mogen we hopen. We zijn/waren wederom erg gegroeid. Nieuwe partnerships leidden tot nieuwe projecten. Ze hebben ons bedrijf opnieuw een mooie extra uitstraling gegeven. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan onze exploitatie in de kathedraal. Maar ook onze aanwezigheid aan de westkant van Brussel (Halle en Dilbeek), met ineens twee succesvolle buurtrestaurants is niet ongemerkt voorbijgegaan. We beheren ondertussen een twintigtal exploitaties, en ondertussen zijn al onze keukens Smiley-gecertifieerd, waarmee we illustreren dat we een zeer hoge kwaliteitsstandaard hanteren, en externe auditors (in dit geval SGS) ons daarin bevestigen. We namen echter ook afscheid van enkele exploitaties. Het beheer van Elzenveld, seminarie/hotel in Antwerpen, werd stopgezet. De site werd immers verkocht aan een investeerder, die er een highlevel boetiek-hotel zal openen. Een terechte keuze, gezien de investeringen die nodig waren in de historische gebouwen, maar toch met spijt in het hart. Ondernemen en groeien is natuurlijk prima, maar is de manier waarop niet nog meer wezenlijk? De genen van het bedrijf zijn horeca-ondernemen, maar nooit zonder het maximaal faciliteren van mogelijkheden om mensen te laten groeien in hun job en carrière. We kiezen immers voor een activeringsverhaal! We zijn daarnaast ook bijzonder fier op het groeipad van onze MIA’s (Medewerkers in Activering). Succesvolle doorstroomverhalen werden veelvuldig geschreven. Intern zetten we ook een managementsprogramma op voor onze anderstalige medewerkers. Zodat ook zij meer verantwoordelijke functies in het bedrijf kunnen waarmaken, met succes! Verschillende van onze assistent chefs (voormalige MIA’s) beheren vandaag onder de vleugels van Sense, met een grote/groeiende mate van zelfstandigheid één van onze kleinere horeca-exploitaties, onze satellieten. We wensen jullie veel, ook inspirerend, leesplezier. Jan Van Roie directeur Sense Johan De Muynck voorzitter raad van bestuur Sense DUURZAAMHEIDSVERSLAG SENSE 2018-2019 | 8

7 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication