0

Management Ondersteuner Huisarts (MOH) DOKTERSASSISTENTEN

Management Ondersteuner Huisarts (MOH) Het wordt steeds drukker in de huisartsenpraktijk. Niet alleen met meer patiënten met complexere vragen, maar ook het management van de praktijk vraagt steeds meer tijd en die tijd is schaars. Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Opleidingseisen Minimaal afgeronde MBO-opleiding Doktersassistent. MBO of HBO werk- en denkniveau is een pré. Intakegesprek Voorafgaand aan de cursus vindt een telefonisch intakegesprek plaats, Tijdens dit gesprek worden de persoonlijke leerdoelen besproken en tevens hoe een mogelijke eindopdracht eruit kan zien. Bijeenkomst 1 Het beleidsplan - jaarplan Wanneer is beleid nou goed beleid en wanneer niet? In deze bijeenkomst bespreken we waar een goed bedrijfsplan aan moet voldoen, hoe het te maken en hoe het in de dagelijkse praktijk te gebruiken. Eén ding kunnen we al verklappen; ‘het mag niet te dik worden’. Ook ontwerpen we indicatoren om te bepalen of het beleid ook écht werkt, of dat het moet worden bijgestuurd of aangepast.

Zo werkt het in de praktijk Management ondersteuner huisarts Scholingsdata Duur Accreditatie Prijs Locatie Kijk op www.leerpuntkoel.nl voor het actuele aanbod 4 bijeenkomsten van 4 uur 16 uur €1.045,Incompany of bij Leerpunt KOEL te Zwijndrecht Bijeenkomst 2 Financieel Management Het financieel management van de praktijk is één van de belangrijkste taken binnen een praktijk. We bespreken hoe u kunt bepalen wat de financiële gevolgen zijn van een beleidskeuze. U leert hoe u een begroting opstelt en onder andere aan de hand daarvan kan bepalen of een investering wel of geen verstandige keuze voor de praktijk is. Bijeenkomst 3 Personeel & Personeelsbeleid Hoe zorgen we dat binnen de praktijk alle competenties en vaardigheden aanwezig zijn die nodig zijn om de praktijk goed te laten draaien? Dit is een belangrijke vraag binnen het personeelsbeleid, maar niet de enige. We willen dat de praktijk niet alleen vandaag goed draait, maar ook morgen en in de toekomst. Zijn de juiste competenties dan ook beschikbaar of moeten we nu zorgen dat collega’s bepaalde cursussen gaan volgen of moet wellicht nieuw personeel worden aangetrokken? Bijeenkomst 4 Eindopdracht Van de deelnemers wordt gevraagd om te werken aan een oplossing van een organisatorisch probleem van de eigen praktijk. Samen met de docent wordt dit probleem beschreven en wordt nagedacht over de oplossingsrichting (gebaseerd op de inhoud van de verschillende bijeenkomsten). In deze laatste bijeenkomst presenteren de deelnemers aan elkaar op welke manier zij het probleem in de eigen praktijk gaan aanpakken. Studiebelasting Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een (beperkte) huiswerkopdracht, welke tijdens de daaropvolgende bijeenkomst wordt besproken. Daarnaast wordt tijd besteed aan het werken aan de eindopdracht. Docenten Dr. Elko Klijn en drs. Rinus van Bergeijk zijn de kerndocenten van deze cursus. De gastdocenten die aan de cursus meewerken, hebben hun sporen verdiend in de dagelijkse praktijk, het onderwijs of beide. Resultaat Na afloop van de opleiding MOH, bent u in staat om verschillende onderdelen van het management van de praktijk zelfstandig uit te voeren en de huisarts op een proactieve manier te adviseren en ondersteunen bij diverse managementtaken.

Wie zijn wij? Leerpunt KOEL levert geaccrediteerde (na)scholing aan professionals en organisaties in de eerstelijnszorg in Nederland. Dat doen we best bijzonder. Allereerst omdat we onafhankelijk zijn. We krijgen geen geld van farmaceutische bedrijven en kunnen dus objectief zijn. Daarnaast hebben we echt verstand van zaken. Onze docenten, ontwikkelaars en ondersteuners zijn zelf huisarts, praktijkassistent, triagist, verloskundige etcetera en kennen de moderne beroepspraktijk en zorgconcepten van binnenuit. Verder ontwikkelen we onze (na)scholing vanuit de actualiteit en blijven we onze opleidingen en trainingen daaraan toetsen. Deze drie zaken zorgen ervoor dat onze nascholing kwalitatiever, eerlijker en beter toepasbaar is voor de professionals en patiënten. En daar is het Leerpunt KOEL precies om te doen. Leerpunt KOEL IJsselmeer 34, 3332 EX Zwijndrecht T: 078-6193068 secretariaat@leerpuntkoel.nl www.leerpuntkoel.nl

1 Online Touch

Index

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Home


You need flash player to view this online publication