10

Wijnen, minder en betere productie De meeste wijngaarden van Galicië bevinden zich in het zuiden van de regio in de provincies Ourense en Pontevedra. Men vindt ook een groot aantal wijngaarden in Lugo naar het oosten toe. In de vallei van de Miño (Minho in Portugal)- rivier worden veelal blended wijnen van Albariño, en Loureira Caino Blanca geproduceerd . De nabijheid van Portugal zorgt ook voor Portugese invloeden in de wijnen van Galicië. D e wijnen werden destijds aanzien als te licht en te zuur, veel wijnproducenten verkozen uitheemse druivensoorten aan te planten wat de wijnen helemaal een slechte kwaliteit bezorgde. Gelukkig werd opnieuw overgeschakeld op authentieke inheemse soorten. De inbreng van een aantal onderzoekscentra en laboratoria is kenmerkend, zij kwamen tot de conclusie dat de diverse inheemse rassen, mits aandacht voor de teelt en een groter professionalisme in het behandelen van de stappen voor een verbluffende meerwaarde zouden zorgen. Er werd minder en beter geproduceerd en naar de beste combinatie druifmicroklimaat-bodem gezocht. Het gevolg daarvan is dat de Galiciaanse wijnen tegenwoordig een voortreffelijke kwaliteit hebben. Galicië geniet immers van klimatologische omstandigheden die verschillend zijn van andere Spaanse wijngebieden, meer neerslag dan elders in Spanje wat een karakteristieke zuurtegraad oplevert omdat de druif geen hoge suikerwaarde krijgen. Dit exclusief aspect wordt

11 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication