27

Onder een schitterende herfstzon genoten we in de geplaveide patio van een heerlijke lunch. Bij het aperitief een Portugese tapa-weelde met olijven, kaasjes, huispaté, sardientjes, charcuterie en gebakken schijfjes chorizo. Als voorgerecht een keuze uit een lokale vissoep, meloen met gedroogde ham en avocado met scampi’s. Wij kozen voor de laatste suggestie en kregen een heerlijke malse en zachte avocado op ’n bedje van sla met een massa scampi’s badend in een leuk romig portosausje. Mooi verfrissend en erg lekker. Als hoofdgerecht opteerden we voor een Robalo Grelhado con salda e batata cozida, een mooi krokant gebakken baars, leuk zilt en gebakken aardappelkwartjes, eenvoudig maar overheerlijk. De andere keuzemogelijkheden waren de Xanfana de Cabrito, lokaal stoofpotje en de Bochechas de porco Iberico estufadas con puré e batata doce, een creatie van Iberisch varken met zoete aardappelen. Een leuk dessertje sloot deze heerlijke maaltijd af, evenwel niet zonder de koffie en port met mandje vijgen en amandelen te degusteren. Koffie en port worden traditioneel door het huis aangeboden. In de wijnkelder konden we nog nagenieten van oude portwijnen of een levenselexir. De ganse maaltijd wed mooi ondersteund door frisse, zoete en krachtige witte, rosé en rode wijnen van het wijnhuis ‘Eira de Sâo Miguel’ Restaurant Don Sebastiâo – R 25 de abril 20-22 – 8600-763 Lagos www.restaurantedonsebastiao.com Tested 4 You - 27

28 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication