29

De meeste mensen die Paixa-eigenaar João Lourenço kennen, herinneren zich zijn vorige restaurant, het zeer populaire Paixanito op de weg naar Querença bij Loulé. Vertrouwelijk Portugal ont-houdt het goed, het was een van de eerste plaatsen in de Algarve waar men in een uitzonderlijk decor terechtkon. Paixanito was klein, rustiek en traditioneel, met een uitgebreid menu overladen met regionale gerechten, uitgebreide wijnkaart en uitstekende service. Het werd spoedig de vaste eetgelegenheid voor vele Portugezen en een must voor binnen- en buitenlandse bezoekers. In 2009 besloot Lourenço echter om zijn bedrijf uit de landelijke heuvels over te hevelen naar een meer mondain resort aan de oceaan. Het nieuwe Paixa moest wel de traditionele ruimte combineren met modern minimalisme. Een beslissing die tegelijk een gok inhield, al stond het vast dat de keuken en de service ongewijzigd bleven. De eigenaars deelden Lourenço’s project, maar vooral de klanten vonden spoedig de weg naar het nieuwe restaurant, terecht trouwens, de huidige Paixa is beter dan ooit. Het concept van Paixa is een menu met regionale tapasachtige specialiteiten die zijn ontworpen om te delen met uw partner of disgenoten. De gerechten variTested 4 You - 29

30 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication