38

derd. Dit project is geïnspireerd op de publicatie “Festa da Gastronomia e das Receitas Típicas das Aldeias do Algarve” (Feest van de Gastronomie en de Typische Recepten van de Dorpen van de Algarve), in 2005 gepubliceerd door de Commissie voor de coördinatie en regionale ontwikkeling van de Algarve. Vier vooraanstaande chefs gingen in de kleinere dorpjes van Algarve op zoek naar traditionele gerechten, een geheel dat in video’s werd gebundeld en de regionale gerechten promoten. Dit figuurlijk ‘mediterraan dieet’ werd in 2013 door de Unesco erkend als ‘immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid’ Gedroogde tonijn-moxama, varkenshaas met mosselen en maïspap met koriander en honingcake met bittere amandel-granizado waren de drie video’s gepresenteerd door Frederico Lopes, vaste chef van het restaurant Tertúlia Algarvia in Vila-Adentro in Faro. Chef-kok Augusto Lima, die regelmatig met Tertúlia Algarvia aan andere projecten werkt, was verantwoordelijk voor het presenteren van de recepten van “churra” lamsstoofschotel, gedroogde haaienstoofpot met snijbonen en filets van makreel met knoflook geserveerd op een bedje van zoete aardappel. Welke keuze je ook maakt, eten in Tertúlia Algarvia is telkens opnieuw een smaakvolle ontdekking van de regionale keuken van de Algarve. Wij proefden enkele van deze heerlijke bereidingen en genoten volop van de veelheid van ingrediënten die voor leuke verrassende resultaten zorgt. Een bewijs dat ook eenvoudige gerechten kunnen uitgroeien tot absolute culinaire topcreaties. Restaurant Tarerulia Algarvia – Praia Alfonso III 13-15 – 8000-167 Faro www.tertulia-algarvia.pt Tested 4 You - 38

39 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication