10

teelt en de wijnbouw, zoals gecertificeerd door Green Control (GRBIO-07). Overhaaste uitbreidingen van de wijngaard zijn volgens wijnmaker Dmitri dan ook uit den boze. De handmatige oogst zorgt eveneens voor het nodige respect voor de natuurlijke omgeving en het behoud van een beperkte ecologische voetafdruk. Afhankelijk van de natuurlijke omstandigheden en de soms erg warme zomers vindt de oogst meestal plaats tussen eind augustus en begin oktober. Op de proeftafel: Trebbiano 100% 2017 – 14.5% alc vol: In het glas een groene/gele kleur met indrukwekkende neus, gedomineerd door aroma’s van geroosterde gedroogde noten, honing, jeneverbes en gedroogd fruit. In de mond een ruwe aanzet met overwegend metaalachtig gehemelte, de fruitige aroma’s verdringen de ruwe aanzet snel naar de achtergrond en zorgen voor leuke hints, intens vet met een lange afdronk. Deze wijn rijpt 6 maanden in frisse eikenhouten vaten en kan het hele jaar door worden gedronken. Tested 4 You - 10

11 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication