24

Haar heimwee en deze van haar Griekse echtgenoot zorgde er in het begin van het nieuw millennium voor dat ze terugkeerden naar Griekenland om er restaurant Rouga te openen. Een typisch familiebedrijf met sterke culinaire roots en aandacht voor de regionale producten van het land en de zee. Geen ingewikkelde bereidingen met zalfjes en druppeltjes, maar een keuken recht van het platteland op het bord van de gast. Een stevige, knapperige toch decoratieve portie die iedereen probleemloos weet te bekoren. Als voorgerecht kies je vanzelfsprekend voor een santorini salade, boordevol knapperige aroma’s en frisheid, verrijkt met honing, balsamico–azijn en een huisgemaakte dressing van gezeefde en gedroogde tomaten. Een geurig broodmandje en hoogwaardige olijfolie van Papadellis accentueren de versheid en de kwaliteit van de ingrediënten die in restaurant Rouga worden geserveerd. Volgde al even traditionele hapjes zoals gegrilde courgettes met huisgemaakte tzatziki, gebakken courgettebollen met ui, dille en feta naast de foliegebakken fetakaas met zwarte peper en tomaat ( feta saganiki). Als tussendoortje een heerlijke moussaka, gegrilde octopus en gegrilde sardientjes met zeer fijne olijfolie. Evenmin te versmaden zijn de zorgvuldig geselecteerde zeevruchtenschotels. Tested 4 You - 24

25 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication