7

Op de proeftafel: Malagousa 2018: een 100% Malagousa, 13.5% alc vol, die na de fermentatie en koude maceratie meekrijgt, deels gerijpt op hout. Mooie kleur in het glas met lichtgroene glinsteringen, in de neus mooi fruitige aroma’s met accenten van peer en perzik en delicate hints van citrusvruchten. In de mond een gevarieerd fruitig aanbod, mooi evenwichtig en aangenaam lange afdronk. Fris gedronken een leuke compagnon bij mediterrane schotel, zeevruchten, kip en geurig knapperige salades. Viognier 2018: Dit wijnras werd hier voor het eerst aangeplant in 1993 maar maakt ondertussen deel uit van het traditionele aanbod. Koude maceratie na de fermentatie en rijping on lees Volle goudgele kleur, in de neus fruitige aroma’s met hints van perzik en peer, subtiele gerookte hints. Volrond en gezellig in de mond, de rokerige accenten zorgen opnieuw voor verrassende toetsen, blijft aangenaam gezellig Xinimavro 2018: Deze charismatische Griekse druivensoort wist zich perfect te integreren in het microklimaat van Epanomi. Na de koude persing volgt de vinificatie in roestvrijstalen tanks bij 18° C, rijping on lees zodat wijn structuur en body meekrijgt bij 13.5% alc vol. In het glas een lichte zalmkleurige tint, in de neus veelzijdige aroma’s van citrusvruchten, kersen en subtiele hunts van wilde aardbei. In de mond leuke structuur met mooie aciditeit en aromatische afdronk met hints van kers. Tested 4 You - 7

8 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication