24

Restaurant Antichi Sapori – Gaione (Parma) Vol enthousiasme maar teglijk ook met enige terughoudendheid opende Davide Censi in 1995 in Gaione, enkele kilometers buiten Parma, zijn restaurant Antichi Sapori. D e locatie, een figuurlijk boerenbuiten, op het platteland dus moest voor hem de rasechte weerspiegeling worden van zijn kaart. Aandacht dus voor dagverse en regionale ingrediënten maar tevens voor bereidingen gebaseerd op grootmoeders en moeders keuken en tradities. Tijdens zijn studies aan de hotelschool werd Davide begeesterd door traditionele recepten, facet dat hij volop terugvond in de kookmethodes van zijn moeder Teresa. Het restaurant werd ondergebracht in het ouderlijk huis dat na de oorlog opende als trattoria, een soort herberg gelegen op wandelafstand van de parochiekerk van Gaione. Deze trattoria werd dé ontmoetingsplaats voor de dorpelingen, ze konden er altijd terecht voor een hapje en een drankje, een babbel, voor een partijtje kaart, een spelletje jeu de boules of gewoonweg om even te verpozen en bij te praten. Een mond aan mond reclame bezorgde Davide’s restaurant onverwachte publiciteit in zoverre dat ook de inwoners uit naburige dorpen naar Antichi Sapori afzakten, vrij spoedig gevolgd door stadsmensen en toeristen die zich graag door de regionale specialiteiten lieten verwennen. Davide besliste bij de opening van zijn restaurant om ook in de naamgeving een accent op de specifieke traditionele Parmezaanse eetcultuur te weerhouden en herdoopte de voormalige trattoria tot restaurant Antichi Tested 4 You - 24

25 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication