8

Voedingswaarden P rosciutto di Parma of Parmaham biedt een evenwichtige combinatie van zeer hoge organoleptische kwaliteit en sensoriële karakteristieken en voedingseigenschappen. Een laag vetgehalte, veel minerale zouten en vitaminen en licht verteerbare eiwitten maken van Parmaham een voedingsproduct dat voor iedereen geschikt. Parmaham is een licht verteerbaar product dankzij het gehalte aan eiwitten van uitstekende kwaliteit en de natuurlijke proteolyse die tijdens de uitharding plaatsvindt (de afbraak van de eiwitten in kleinere moleculen en in individuele aminozuren). Sporters kunnen door het consumeren van Parmaham ook rekenen op de ontgiftende en anti-vermoeidheidswerking van vertakte aminozuren - waarde, leucine en isoleucine - die meer dan 20% van de totale hoeveelheid proteïne uitmaken en bijdragen aan het herstel van spierschade als gevolg van de slijtage van de spieren tijdens de beweging. Parmaham blijkt ook een uitstekend voedingsmiddel te zijn dat de werking van vrije radicalen, de belangrijkste oorzaak van veroudering en degeneratieve ziekten, helpt bestrijden en afremt, maar ook helpt bij het herstel van het fysiologisch evenwicht van het lichaam dit dankzij de aanwezigheid van natuurlijke antioxidanten zoals vitamine E en selenium. De totale lipidecomponent is ook van goede kwaliteit, dankzij het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren (64,9%), de goede vetten zijn goed voor de gezondheid, zoals oliezuur (45,8%), een enkelvoudig onverzadigd vet, net als olijfolie, dat beschermt tegen hart- en vaatziekten. Het eten van parmaham betekent bijdragen tot het bereiken van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden vitaminen van groep B, maar ook een goede hoeveelheid waardevolle mineralen levert. Tested 4 You - 8

9 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication