0

Een verhaal vol liefde, plezier en verdriet. Opgedragen aan mijn dierbare knuffels.

Een mooi begin Lief, superzacht en heel avontuurlijk. Mijn konijn en mijn beste vriend. Daar liggend op mijn kussen naast mij. Roze overall met rode stippen. Een lichtblauw lichaam en twee lange oren, die sierlijk om hem heen bungelen. Ik kan mij geen moment herinneren dat mijn konijn niet bij mij was. Liggend op mijn kussen, naast mij. Dromend, over de avonturen die we samen gaan beleven. Ik hou hem vast, kijk hem aan en weet dat hij er altijd voor mij zal zijn. Een mooi begin tussen mij en mijn konijn.

De speelkamer Daar, midden in de speelkamer, tussen krijtbord en tekentafel, omringd door speelgoed en slingers van kleurplaten, staat het huis van mijn konijn. Een huis helemaal in het roze. Met twee verdiepingen en zelfs een zolder. Een opvallend huis, midden in mijn speelkamer. In deze kamer worden dromen werkelijkheid. Dromen volledig nagespeeld. Dit is de plek waar mijn konijn en ik écht kind kunnen zijn. Waar we samen dag in, dag uit kunnen spelen.

Avonturen Een sterke actieheld, de redder van de wereld. Of een sierlijke acrobaat met geweldige kunsten. Mijn konijn kan het allemaal. In de speelkamer of buiten in de tuin. Overal is er ruimte om onze dromen werkelijkheid te maken, elke dag opnieuw. Spelen totdat we moe zijn.

Reizen Mijn konijn gaat ook mee op reis. Van het warme Gran Canaria en de bergen in Oostenrijk tot aan de kust van Frankrijk. Mijn konijn is altijd bij mij. Samen in het vliegtuig. Bij het opstijgen houd ik hem extra stevig vast. Ik ben namelijk een beetje bang voor het vliegtuig en het vliegen in de lucht. Mijn konijn helpt mij deze angst te vergeten. Zorgt ervoor dat ik rustig blijf. En juist geniet van de wonderlijke wereld boven de wolken!

Troost Naast de leuke avonturen troost mijn konijn mij ook. Hij is er wanneer ik hem nodig heb. Bijvoorbeeld wanneer ik niet kan slapen door het harde gedonder en de felle bliksem. Dan houd ik hem stevig vast. Dicht tegen mij aan. Het geeft een fijn gevoel. En ik weet, met mijn konijn bij mij kan ik alles aan.

Mijn Verjaardag Een leuke dag! Ik ben jarig. Alweer een jaartje ouder. Van mijn vader en moeder heb ik een telefoon gekregen. Diegene die ik zo graag wilde hebben. Na de zomer ga ik ook naar de middelbare school. Een spannend avontuur, maar ik heb er heel veel zin in.

Opgeruimd Het krijtbord van de muur. De slingers met kleurplaten van het plafond. En het speelgoed in gepakt in dozen. Ik word ouder en gebruik deze kamer niet meer. In die kleine doos, daar vooraan, zit mijn konijn. Hij gaat naar de zolder. Ik was hem eigenlijk al een tijdje kwijt. Ik speel ook niet meer met hem. Ik ben te oud voor die tijd.

Herinnering Ik moest iets zoeken op zolder, maar kwam jou weer tegen. Liggend in een gesloten doos. Ik wist dat je hier was. Mijn konijn. Jij was altijd bij mij, van kleins af aan. Jij hielp mij. Troostte mij wanneer ik verdrietig was. Ik kon je vasthouden wanneer ik bang was. We speelden samen en beleefden intens veel plezier. Ik ben ouder geworden. Ik zie je niet meer zoveel als eerst, maar ik zal jou en onze tijd nooit vergeten. Ik weet je te vinden wanneer ik je nodig heb. Een mooie herinnering. Een mooie tijd. Jij zal er voor mij zijn. Dicht bij mij. Voor altijd.

1 Online Touch

Index

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
 11. 11
 12. 12
 13. 13
 14. 14
 15. 15
 16. 16
 17. 17
 18. 18
 19. 19
 20. 20
Home


You need flash player to view this online publication