21

6. Het derde van de grote leider We zijn eigenlijk prima aan de tweede seizoenshelft begonnen. Na twee keer winst en twee keer verlies klinkt dat een beetje raar, maar zoals altijd kijken wij alleen maar naar het positieve. Dankzij veel afgelastingen in de eerste seizoenshelft hebben we nu een overvol programma. Dat begon al eind januari met een uitwedstrijd tegen Den Ham 6 Het was weer lachen in Den Ham. Toen de leider van de oranjehemden zijn vlaggen langs het veld had gezet attendeerden wij hem er op dat er praktisch geen belijning op het veld was. Daarop moesten we toch maar naar een kunstgrasveld, dat in principe qua hardheid ook een basketbalveld had kunnen zijn. Zo scherp als we op de leider van Den Ham waren, zo slap begonnen we aan de wedstrijd. Na 30 seconden stonden we achter en tien minuten later was het zelfs al 2-0. Gelukkig gingen we nog wel 2-2 rusten, mede dankzij een mooie vrije trap van Mengsmeer. Tussendoor waren we met Pinkel en Blubsie ook al twee spelers aan aardig zware blessures kwijt geraakt. De tweede helft was het stuivertje wisselen. Den Ham hielp echter kans op kans om zeep in een enorm matig duel. Uiteindelijk was het Speedy die na een goede loopactie oog in oog met de keeper prima binnen schoot. Piele deed de hele wedstrijd eigenlijk niets goed, maar zijn lange bal mocht er zijn. Ecke zorgde voor het 2-4 slotakkoord door zijn briljante voorzet ineens in het doel te deponeren. Zo slecht als we tegen Den Ham waren, zo goed waren we tegen koploper SVV Sibculo. In een heerlijke wedstrijd pakten we een 3-2 overwinning. Sibculo moest nog even wennen, waar wij natuurlijk al gevoetbald hadden. We kwamen 0-1 achter, maar herstelden dat voor rust. Gastspeler Schimmel dartelde de zestien in en werd over een heup geslingerd. Bert scoorde stoïcijns de strafschop. In de tweede helft kwamen we al weer snel op achterstand, maar weer lieten we ons niet gek maken. Pascallah scoorde nog twee keer en we konden enigszins eenvoudig de wedstrijd uit voetballen. 21