26

26 Eddy is chef­kok/eigenaar van Restaurant De Hemel en hij deelt speciaal met de lezers van het Best of BoZ magazine een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is. Heerlijk genieten met vrienden en familie. Heb je vragen over het recept tijdens het uitproberen? Mailen mag altijd, info@dehemelboz.nl. Eet smakelijk! BEST OF BOZ EEN HEMELS GERECHT VOOR THUIS VAN EDDY EDDAI SCAMPI PIL-PIL MET AIOLI EN FOCACCIABROOD INGREDIËNTEN SCAMPI PIL-PIL (2 PERSONEN) – Vier teentjes knoflook (plakjes gesneden) – 150 ml Knoflookolie (zonnebloemolie de dag ervoor in een wekpotje met twee teentjes gehakte knoflook in laten trekken) – 300 gram gepelde scampi (maat 16/20) – 60 gram Tomatenblokjes (Pommodori) – Één spaanse peper – Gehakte peterselie – Grof zeezout BEREIDINGSWIJZE SCAMPI PIL-PIL Verwarm de knoflookolie, voeg de plakjes knoflook toe en direct hierna de scampi's (let op dat het vuur niet te hoog staat en dat de knoflook te snel verkleurd). De scampi's moeten mooi onder de olie staan. Voeg Spaanse peper toe (plakjes), gevolgd door de tomatenblokjes, peterselie en zeezout. Draai de scampi 's om en serveer alles in een ovenschaaltje met al zijn ingrediënten en olie. INGREDIËNTEN AIOLI (2 PERSONEN) – Halve komkommer – 150 gram Crème fraîche – Drie teentjes knoflook – Bieslook – Citroensap – Gembersiroop BEREIDINGSWIJZE AIOLI Schil de komkommer en snijd het zaad uit de komkommer. Doe alles in een keukenmachine. Voeg de crème fraîche, fijn geperste knoflook, fijn gesneden bieslook, beetje citroensap en gembersiroop op smaak toe. Draai alles mooi fijn en laat in een afgesloten bakje intrekken (een dag van te voren) in de koelkast. TIP: Rooster focacciabrood bij dit gerecht en serveer een lekker gekoeld glaasje Sauvignon blanc. FACEBOOKACTIE Maak kans op een dinerbon van restaurant De Hemel! Heb je het recept uitgeprobeerd? Like de Facebookpagina van restaurant De Hemel, plaats een foto van het gerecht op je eigen Facebookpagina en tag restaurant De Hemel hierin. Je maakt kans op een dinerbon ter waarde van 50 euro. * De actie loopt tot 1 september 2017 DE HEMEL Jarenlang deed het pand dienst als drukkerij, kantoor en opslagruimte voor drukkerij firma P. Harte. Het oudste gedeelte en tevens het grootste gebouw dateert van 1903. Het stuk grenzend aan de Moeregrebstraat is gebouwd in 1920. In het Frans internationaal georiënteerde restaurant kun je hemelse gerechten proeven. Alle gangen en gerechten worden zeer smaakvol en met zorg opgediend. Niet alleen het eten is goed, ook de bediening en het interieur dragen bij aan een verrassende beleving. Een bezoek aan De Hemel staat garant voor een heerlijk, verzorgd avondje uit in een uitstekende ambiance. In 2017 viert De Hemel haar vijfjarig jubileum. Check de website voor leuke acties! — MOEREGREBSTRAAT 35 0164 210 108 WWW.DEHEMELBOZ.NL

27 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication