14

Culinair genieten Proef de Brabantse Wal Ben jij een echte Bourgondiër? Dan zit je goed op de Brabantse Wal. Naast de welbekende 3A’s; aardbeien, asperges en ansjovis zijn er op de Brabantse Wal nog veel meer heerlijke streekproducten te verkrijgen. Ook vinden er gedurende het hele jaar op de Brabantse Wal verschillende culinaire events plaats waarbij inwoners en bezoekers de kans krijgen om allerlei nieuwe hapjes te proeven en van heerlijke drankjes te genieten. AAA In april gaat op de Brabantse Wal een waar culinair feest van start. Rond die periode komen namelijk de eerste asperges en aardbeien van het land die, in combinatie met de befaamde ansjovis, dé ingrediënten vormen van het zogenaamde AAA­menu. Veel restaurants laten zich door dit thema inspireren en schotelen een uniek staaltje van hun kookkunsten voor. Haal je boodschappen eens bij de boer Heerlijke asperges, verse riblappen en fruit, je kunt er voor naar de supermarkt gaan maar bij de boer proef je de passie voor de producten. Het is allemaal te koop bij de vele ondernemers op de Brabantse Wal. Bij de boerderijwinkels vind je gegarandeerd verse producten voor een mooie prijs. Bij VVV Brabantse Wal, de VVV informatie14 punten en de ondernemers op de Brabantse Wal is een attractiekaart verkrijgbaar waarop alle boerderijwinkels te vinden zijn. Combineer eens een fietstocht met een tussenstop bij een boerderijwinkel. Ga mee op jacht naar Bergse Ansjovis Naast asperges en aardbeien is ansjovis hét product van de Brabantse Wal. Jaarlijks organiseert Stichting Behoud Weervisserij toeristische excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde. Een bezoek aan de weren is een bijzondere gelegenheid ­ voor jong en oud ­ om de unieke en eeuwenoude vangstmethode op Bergse ansjovis van dichtbij mee te maken. Vanuit de Bergse Diepsluis vaar je naar een van de weren waar je overstapt in een sloep. Volgens ga je voor anker v hoe de vis wordt binnengehaald.

15 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication