27

Illustratie: Petra Kwaadgras CULINAIR 27 NAGERECHT Mousse van boerenyoghurt met “stadshoning” en citroen INGREDIËNTEN (4 PERSONEN) – 225 gram room – 25 gram room – 25 gram suiker – 4 blaadjes gelatine – 250 gram boerenyoghurt – 25 gram stadshoning – 1 citroen (rasp en sap) BEREIDINGSWIJZE Klop de room op met een garde tot yoghurtdikte. Leg ondertussen de blaadjes gelatine in koud water en laat ze weken tot de blaadjes slap zijn. Voeg de honing, suiker en de 25 gram room toe in een steelpan en verwarm dit tot net onder de kook op matig vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen geweekte gelatine hier aan toe en laat door te roeren dit in elkaar oplossen. Doe de boerenyoghurt in een beslagkom. Voeg de warme room (suiker, honing en de gelatine) toe aan de yoghurt en roer dit direct glad met een garde. Spatel vervolgens er de opgeslagen room door tot de totale massa glad is. Hierna voeg je met een spatel de rasp en de sap van de citroen toe aan de mousse. Vul daarna de bakjes. Dit gerecht valt goed te combineren met rabarber, aardbeien, frambozen of bramen. TIP: ga voor de heerlijke boerenyoghurt naar Kaasboerderij De Zuidgeest, Zandven 68b

28 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication