9

Brasserie ‘t Kloosterhof open voor familie en wijkbewoners Op 28 juni 2023 was de verbouwing van ‘t Kloosterhof klaar en ging de brasserie open voor fami l ie en wi jkbewoners. Wat betekende deze ontwikkel ing voor bewoners, fami l ie, wi jkbewoners en voor het team? Een gesprek met Frank Deen en Aukje van der Westen. “Wi j wi l len een laagdrempel ige, gastvri je omgeving zi jn voor bewoners, personeel en mensen in de wi jk. Zo kunnen we een bi jdrage leveren aan het levensgeluk van eenzame mensen in de wi jk. De brasserie is een verlengstuk van de huiskamers van de bewoners en maakt het voor fami l ie en vrienden aantrekkel i jker om op bezoek te komen: ze komen daardoor vaker en maken er een ui t je van: samen kof f iedrinken en/of een hapje eten in de brasserie. Joëlle Wat betekende deze verandering voor jul l ie? We zi jn heel trots op al le medewerkers, hoe zi j di t hebben opgepakt . Het is nogal een verandering: eerder kwamen hier al leen bewoners eten, die kenden we. Nu hebben we ook te maken met de wensen en behoef ten van andere mensen. Col lega’s moeten hun vertrouwde rol een beet je loslaten en meer de ‘hospi tal i ty’ rol aannemen. Dat vraagt een aanpassing van mensen: je moet het zien, durven en kunnen. En dat gaat heel goed! We zi jn heel bl i j met de ruimte en het vertrouwen dat we kri jgen om te ontwikkelen in de brasserie. We kri jgen van het management veel posi t ieve feedback op wat we doen. Zel f nemen we ook de verantwoordel i jkheid: je kunt dingen aan ons overlaten, maar dat kan al leen als we vertrouwen kri jgen. En dat kri jgen we. ” “Er wordt goed gezorgd voor onze bewoners. Wij willen de kers op de taart zijn” We luisteren naar de wensen van de bewoners en passen onze dienstverlening daarop aan. Zo verzinnen we steeds nieuwe dingen. Als bewoners jarig zi jn maken, we er een feest je van: ze kiezen zel f hun verjaardagmenu en eten samen met fami l ie in de brasserie. Voor wat betref t de menukeuze zi jn er dan echt ‘no l imi ts’ . Wat brengt 2024? Vanaf 1 apri l wi l len we ook graag op zaterdag open. Immers: dan zi jn veel werkende mensen vri j en dan hebben ze t i jd om op bezoek te komen. Ook di t vraagt weer aanpassing van onze col lega’s. Daarnaast hebben we heel veel leuke ideeën voor het komende jaar, zoals een pof fert jeskraam op woensdagmiddag, om het leuk te maken om met kleinkinderen op bezoek te komen. Frank werkt in ‘ t Kloosterhof als brasseriemedewerker. Hi j heef t al een veelzi jdige loopbaan achter de rug: hi j werkte in de zorg, in de horeca, was kok in mi l i taire dienst , werkte als pol i t ieagent en had een eigen onderneming in hobby-art ikelen. “De rode draad is dat ik al t i jd het welzi jn van mensen voorop heb gesteld en dat doe ik nog steeds. ” Aukje is eerste medewerker van de restaurat ieve dienstverlening. Zi j heef t de zorg let terl i jk met de paplepel ingegoten gekregen: haar ouders hadden een verzorgingshuis in Amsterdam: een ‘Oude Mannenhuis’ . Ze heef t al le soorten funct ies binnen het verzorgingstehuis wel eens gedaan: “ Ik stond al leen nooi t aan het bed. Mi jn vader was al t i jd oprecht geïnteresseerd in mensen, dat heb ik van hem geleerd. ” JAARVERSLAG 2023 ZORGCENTRA MEERLANDEN PAGINA 9

10 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication