28

Onderneem het We krijgen de cirkel nooit rond als we de consument blijven negeren in de circulaire economie. En dat is waar we naar toe moeten: minder produceren, meer hergebruiken, minder verspilling van grondstoffen. Joris Hanenberg, VOF Hanenberg-Vogels Oss heeft een goedlopende voedselbank. Ondernemers en particulieren weten ons te vinden met prima producten voor onze clienten. Zo zorgen we er samen voor dat we in Oss minder voedsel verspillen. Henk Snijders, Voedselbank Oss en omgeving Een consument die nu kiest voor iets duurdere, hernieuwbare en composteerbare verpakking, investeert in een betere toekomst. Minder plastic afval, minder gebruik van grondstoffen, minder CO2. Ton Kennis DAKA BV In Oss worden van nature niet alleen producten bedacht en uitontwikkeld, maar ook op commerciële basis geproduceerd. Hier is op vele terreinen de kennis aanwezig om vernieuwingen op grote schaal te produceren. Kortom voor ondernemers met ambitie is het een One Stop Shop locatie. En dat is van oudsher zo gegroeid. De oorsprong ligt in de groene omgeving, de weidegronden langs de Maas. Daar was ruimte om vee te houden. Er ontstond een industrie rondom vleesverwerking en boter. Boter werd margarine – de bakermat van Unilever stond in Oss. Slachtafval werd insuline. Producten werden vervoerd over de weg, het water en via het spoor – de regio Noordoost-Brabant bezet de 6e plaats op de lijst van logistieke hotspots in Nederland. Ontwikkelen, maken, verpakken en waarde toevoegen aan en vervoeren van producten vormen de kracht van Oss.

29 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication