22

Vlak voor rust kregen wij onze dot van een kans maar Jesse Jaspers zijn vizier stond net te hoog waardoor de rust aanbrak met 0-0. In de rust werden wat kleine wijzigingen doorgevoerd en na rust hadden wij het beste van het spel. Al snel na rust werd een mooie solo van Mohammed Fuaad goed afgerond door Jesse. Kort daarna kwam Achates echter weer langszij en moesten we op zoek naar een volgende treffer want de info kwam door dat Vitesse had gewonnen. Vele kansen werd gecreëerd maar de verlossende treffer zat er nog niet bij. Tot vlak voor tijd, toen werd door Bob Kleeven een vrije trap ineens op goal gevuurd en nadat de keeper de bal had losgelaten werd door Jan Elsenberg de verlossende 1-2 gemaakt. De uitwedstrijd tegen Venray 4 leek op papier een gemakkelijke wedstrijd te worden. Venray staat 1-na-laatste. Toen we al binnen 5 minuten op 1-0 kwamen door Mohammed Fuaad leek er geen vuilte aan de lucht. Toen Marco Custers uit een vrije trap 2-0 maakte dachten we op rozen te zitten. Maar kort voor rust scoorde Venray uit een vrije trap tegen en gingen we rusten met 2-1 voorsprong. Na rust sloeg ons de schrik om het lijf want kort na rust werd het 2-2 en schoot Venray ook nog bijna de 3-2 binnen, de paal bracht redding. Dit was het sein tot meer strijd en meer aanvalsdrang. Echter, de vele kansen mochten niet leiden tot een doelpunt en onze concurrent had gewonnen dus we gaven hier onze koppositie op de ranglijst af. Met 1 punt achterstand en 2 wedstrijden leek het kampioenschap uit zicht te raken. De thuis wedstrijd tegen IJsselsteijn moest gewonnen worden om de druk op Vitesse te houden. Deze ploeg wilde zijn huid echter duur verkopen en ging tot het uiterste. In de eerste helft waren we wel de betere ploeg en kregen we diverse kansen maar deze werden jammerlijk gemist. Ook moesten we alert blijven want IJsselsteijn zocht, waar mogelijk, direct de lange bal op hun snelle spitsen. Dit leidde tot 1 goede kans maar Martijn van Ginkel werd winnaar in de 1op-1 situatie. In de tweede helft hadden we hetzelfde beeld en ook toen waren de vele kansen niet aan ons besteed. Toen we door het oog van naald kropen bij een counter van IJsselsteijn (bal op de paal) was dat het sein om achterin 1-op-1 te gaan spelen. Het leek erop dat ook vandaag we met een gelijkspel genoegen moesten nemen maar in de laatste minuut van de regulier speeltijd wist Mo het net te vinden en kwamen we 1-0 voor. Deze stand werd over de streep gebracht en tot onze grote vreugde bleek Vitesse gelijk gespeeld te hebben waardoor we weer op kop van de ranglijst kwamen. 18