24

Uitslagen: Montagnards – Vios (beker) SVS – Montagnards Montagnards – sv United Montagnards – Kronenberg HRC – Montagnards Sv Lottum – Montagnards 0 – 3 0 – 2 0 – 3 7 – 2 2 – 5 4 – 1 Montagnards 2 Montagnards 2 is gestart in 3e klasse. Na een prachtig kampioenschap in de 4e klasse in het vorige seizoen zijn we inmiddels gestart in een hogere klasse. De eerste wedstrijd was een uitwedstrijd naar Velden tegen IVO 2. Nadat de scheidsrechter had gefloten voor begin van de wedstrijd leek het wel of het ons direct tegen zat. Binnen 2 minuten had de scheidsrechter een overtreding gezien in het strafschopgebied en hij legde de bal op de stip. Slechter hadden we niet kunnen beginnen…. Maar tot opluchting van ons ging de bal naast en bleven we op 0-0. In de 1e helft ontspon zich een leuke wedstrijd waarbij beide teams op de aanval speelde waardoor er aan beide kanten kansen ontstonden. Halverwege de 1e helft kwamen we toch op achterstand, uit een corner werd de bal binnengelopen maar daarbij werd onze keeper Martijn van Ginkel geblesseerd aan zijn elleboog waardoor er een veldspeler moest gaan keepen. Brinn Moodie ging op goal. 5 minuten later werd de stand gelijk getrokken. Een goede actie van Rik Martens werd gestopt door de keeper maar de rebound was voor Trystan Jacobs, 1-1. Na rust waren wij de betere ploeg en speelde we voor de overwinning. Jeroen Franken was dichtbij de voorsprong maar tot 2x maal wist de keeper en de verdediger een tegengoal te voorkomen. In de laatste minuut maakte Brinn Moodie een geweldige redding op een kopbal en uit de aansluitende corner moest Jos Coenen de bal nog van de lijn halen anders hadden we onterecht verloren. Al met al een terecht gelijkspel en het eerste punt in de 3e klasse. De tweede wedstrijd was thuis tegen Venray 4 werd ook jammerlijk gelijk gespeeld want deze wedstrijd hadden we dik moeten winnen. Van begin af aan creëerden we een scala aan mogelijkheden maar deze werden allemaal jammerlijk gemist. Tot overmaat van ramp liepen we in de 1e helft ook nog tegen een achterstand aan en dat was volledig onterecht. Ook daarna bleven we vele kansen creëren maar we gingen toch met een 0-1 achterstand de rust in. Veel viel de spelers niet te verwijten dus de 2e helft gingen we met dezelfde strijdwijze het veld in. Direct na rust wist Rik Martens alleen voor de keeper het net te vinden waardoor we weer op gelijke hoogte kwamen, 1-1. Venray werd nog verder terug gedrongen en het was wachten op de 2e treffer. Maar paal en 2x lat stonden ons vandaag in de weg en we hadden nog geluk dat Venray ook slechts de paal raakte 20