27

Rob die in de eeuwige topscoorderslijst bij Montagnards op plaats 341 staat met 2 doelpunten? Yep dat is hij. In onze bekerwedstrijden was hij al succesvol, In de eerste competitiewedstrijd maakte hij de 01 en nu dus een hattrick… De transfer naar ’t derd heeft hem zichtbaar goed gedaan! Wat zou er gebeuren als we hem voorin zetten? We zullen het Dick niet aandoen. Diezelfde Dick zorgt voor het 2e puntje dat ik wilde bespreken. Hij kreeg het voor elkaar om in deze wedstrijd van minimaal 60 meter (ruim op de eigen helft) de Resia doelman te verschalken. Wereldgoal! Jammer dat hiervan geen beelden bewaard zijn gebleven. De goal van Phillip Cocu tegen NAC Breda in 2006 van eigen helft veranderd in een gelukspoging vergeleken bij dit geniale doelpunt van Dick. Dan nog het 3e puntje.. Resia heeft 1 doelpunt cadeau gekregen. Onze grensrechter Marc Peters was even vergeten dat hij aan het vlaggen was en stond rustig notities op een blaadje te maken toen de spits van de Wellerlooiers de bal een meter in buitenspelpositie ontving en binnenschoot. Wij kijken naar de zijkant maar geen grens te bekennen. Stond rustig bij de middenlijn notities te maken en heeft het hele doelpunt waarschijnlijk niet gezien. Als we dit jaar aan het eind van de rit een doelpuntje te kort komen weten we bij wie we moeten zijn! Haha grapje Marc, kan gebeuren. Resia schreef overigens nog een leuk stukje over deze wedstrijd waarin letterlijk staat: Geheel teleurgesteld moesten we zonder oppeppende middelen aan de 2e helft beginnen. Bergen merkte al snel dat we onszelf niet meer waren en strafte dit af door van de 347 kansen nog eens 7x te scoren. Enigste pluspuntje is dat we toch nog op magnifieke wijze 2x wisten te scoren uit 2 kansen. 100% score dus! Goed samengevat menen wij! 8-10 -2017; Montagnards 3 - SV Venray 6 In de eerste 10 minuten zijn er over en weer wat kansen. Het duurt 30 minuten voordat de 1-0 op het bord staat een prachtige vrije trap van Jordy Ripkens. Na de rust word de wedstrijd op z’n zachtst gezegd wat grimmiger en na een terechte rode kaart voor Venray is het huurling Kevin Ripkens die de 2-0 aantekent in minuut 67. De 3-0 word door wederom door een huurling gescoord in de 74e minuut, namelijk Roel Cuppen die op aangeven van Willem-Jan het netje weet te vinden. Venray krijgt hun 2e rode kaart (de doelman was even de weg kwijt) en de vlam slaat in de pan. Na een afkoel moment is het gelegenheidsspits Peter de Bruin die de 4-0 aantekent in de 81e minuut. Maikel kon niet voetballen vandaag en dus offert Peter zich op als spit en verdedigd Maikel het doel. Als Tuur in de 85e minuut 23