32

Daarmee sluiten we deze ietwat gemene wedstrijd af met een positieve noot. Stormvogels 3 – Montagnards 4 Geen verslag van deze oefenwedstrijd, maar wat vooraf een bittere pil leek te worden door een krappe opkomst, blijkt uiteindelijk ons een 2-3 overwinning op te leveren. Ongeslagen de voorbereiding doorgekomen, een unicum voor ’t Viert! Heijen 4 – Montagnards 4 Deze wedstrijd wordt gespeeld op een donderdag, omdat we het weekend daarna ons legendarische teamuitje hebben. Helaas treffen we een tegenstander die veel sterker is dan we verwacht hadden en sterker dan vorig jaar, maar er bleken enkele spelers van ’t derde bij hun mee te doen. Eigenlijk beginnen we niet eens slecht en hadden we op voorsprong moeten komen, ware het niet dat Verrijdt de bal op de paal schoof in plaats van in het netje. Heijen komt daarna op 1-0, maar we maken vrij snel gelijk uit een voorzet van Lars op Stef. Hierna raken we echter het spoor compleet bijster. Heijen komt voor rust nog op 3-1 en loopt na rust heel snel uit naar 6-1. Klots doet daarna nog wat terug met een schot op de binnenkant van de paal, maar verder dan 6-2 komen we niet. Ons eerste verlies van het seizoen… Montagnards 4 - Holthees/Smakt 3 Op zondag 1 oktober staat het tweede competitieduel van dit seizoen op het programma. De mannen van ’t Viert nemen het deze zonnige ochtend op tegen V.V. Holthees/Smakt 3. Waar wij het eerste duel kansloos hebben verloren van Heijen, heeft Holthees haar eerste wedstrijd gewonnen van Achates. Deze wedstrijd waren leiders Lars Arntz en Gosse Haga afwezig, waardoor Rick Verrijdt de teugels in handen heeft. Captain Verrijdt heeft deze wedstrijd de beschikking over een krappe, maar fitte selectie van 12 man sterk. Enfin, tijd voor de wedstrijd. Waar wij van tevoren enigszins pessimistisch uitkeken naar deze wedstrijd verloopt alles letterlijk vanaf de eerste minuut voortvarend. We staan namelijk al binnen een minuut op voorsprong! Ongekende luxe! Na de aftrap speelt onze nieuwe aanwinst Jules van Dijck de bal lang op Rick Verrijdt. Deze legt de bal iets te zacht terug op Wouter Stolk, waardoor deze tegen het been van een verdediger aanschiet. De bal beland met wat geluk voor de voeten van captain Verrijdt, die koeltjes afrondt. Ook na de vroege 1-0 blijven wij de bovenliggende partij met iets wat daadwerkelijk op voetbal begint te lijken. Er wordt goed gecombineerd, positief gecoacht en hard gewerkt. Nadat Rick eerst nog nalaat om middels een kopbal de 2-0 op het scorebord te zetten, is het na ongeveer 20 minuten wel raak. Een verdediger van Holthees schuift de bal recht in de voeten van Rick en als je dat nou bij een iemand deze dag niet moet doen, dan is het deze man wel. Rick kapt nog twee verdedigers uit alvorens hij de bal in de rechter onderhoek knalt. 28