18

Wedstrijdverslagen uit de bloeiperiode Montagnards 1 Montagnards-Stormvogels 2-0 Onder zeer grote publieke belangstelling (naar schatting 2000 toeschouwers) werd de belangrijke derby tegen Stormvogels uit Siebengewald gespeeld. Deze voor ons 1e elftal altijd moeilijke tegenstander, kreeg deze middag echter weinig kans tegen een fel op de aanval spelende Montagnardsploeg. Men nam reeds na 5 minuten ‘n 1-0 voorsprong gescoord door voorstopper Jan Huibers. Door deze vroege treffer, gingen onze jongens iets nonchalanter spelen, temeer daar Stormvogels er weinig van terecht bracht. Onze ploeg domineerde echter de gehele wedstrijd en men slaagde erin door Haij Mulders ‘n 2e doelpunt te scoren. Bij deze 2-0 stand bleef het tot het laatste fluitsignaal. Montagnards had de competitie derhalve goed ingezet. ……………………………………………………………. Venray – Montagnards 1-1 Ook de 2e wedstrijd is door ons 1e elftal tot ’n vrij goed einde gebracht, daar men ’n verdienstelijk 1-1 gelijkspel uit Venray meebracht. Reeds vanaf het 1e fluitsignaal van de scheidsrechter toog Venray ten aanval om de debutant op ’n snelle achterstand te zetten. Onze achterhoede ving deze aanvallen bekwaam op en men slaagde er reeds na ’n vijftal minuten in ‘t spel op de Venrayhelft te verplaatsen. Vanaf dat moment legde onze ploeg Venray hun wil op en men kreeg verschillende kansen om ’n voorsprong te nemen. Zo schoot Frans van Denderen tegen de onderkant van de lat en de terugspringende bal werd wederom door Ton Keiren ingeschoten. Keeper Ewalts redde echter met z’n reflex beweging. Geheel tegen de verhouding in, nam Venray uit een ten onrechte toegekende vrije trap de leiding. Met een onverdiende 1-0 achterstand gingen de spelers thee drinken. Na rust ontketende Montagnards ’n hevig offensief. Zodoende slaagde Jan Huibers er reeds spoedig in de gelijkmaker aan te tekenen 1-1. Aldus bleef het bij een zeker verdiend gelijkspel, geen slecht resultaat in ’n uitwedstrijd tegen een uitgesproken titelkandidaat. 16