67

De aftrap van de wedstrijd werd verricht door gast-speler en prins van de Erdmennekes, Bart van Mil tezamen met onze speciale gast voor deze dag, Justen Beer. Na de aftrap werd toch wel duidelijk dat VVV was afgereisd met een beter stel voetballers dan NEC het afgelopen jaar. Al snel werden onze veteranen onder druk gezet en moesten zich toeleggen op verdedigen en achter de tegenstander aanlopen. De 0-1 stond al snel op het scorebord toen onze verdediging aan de linker zijde werd uitgespeeld en Marcel Peters tegendraads onze keeper Ron Jaspers kansloos liet. De 1-1 leek daarna op het bord te komen nadat onze gastspeler Bart van Mil zijn trainer Richard van der Meer vrij voor de keeper zette, maar zijn schot ging rakelings over. Hierna was het echter VVV die het initiatief had en hield, na doelpunten van Maurice Graef (2x) en een eigen doelpunt, stond de rust-stand van 0-4 op het bord. Maar niemand die daar zwaar aan tilde omdat er leuk voetbal werd gespeeld en de wedstrijd uitermate sportief was. Tijdens de rust werd onze lokale ster, Justen Beer, gehuldigd. De 12-jarige Justen is inmiddels bekend in heel Nederland na zijn overwinning in het TV-programme Everybody Dance now. Als voetbalclub wilden wij een dergelijk talent graag in het zonnetje zetten en derhalve werd hij toegesproken door Hay Mulders en kreeg hij uit handen van onze veteranen-voorzitter Ernest Buddiger, een bal en een grote zak snoep. De 2e helft werd voor onze veteranen een betere helft aangezien men iets meer druk kon zetten op de verdediging van VVV. Na enige kansen mochten we dan ook via Jan van Haperen de verdiende tegentreffer scoren, 1-4. Hierna was het toch weer VVV dat via goed positie-spel toch de wedstrijd in handen bleef houden en de 1-5 en 1-6 op het scorebord zetten. Beide doelpunten kwamen van Chris Burhenne. De afsluiting kwam echter van onze veteranen want het was Hans Swemmers die de verdiende 2-6 binnenschoot. 65