36

een onderdeel in de Marokkaanse keuken, facet waaraan de overige gerechten evenmin ontsnappen. Een topgastronomie betekent niet dat we per definitie een Michelinster beogen aldus Najib. Als voormalig restaurateur in Casablanca gaat hij nochtans op zoek naar bekwame en creatieve chefs in Marrakech, Casablanca en andere grote Marokkaanse steden. De luxueuze uitbouw van het hotel zou nochtans uitstekend samengaan met een ster, maar Najib wil vooral de nadruk leggen op de authenticiteit van de bereidingen door gebruik te maken van lokale ingrediënten en wil evenzeer dat de Marokkaanse tradities in deze bereidingen gerespecteerd worden. De keuken draait aldus Najib niet om één persoon, maar wel om het team in zijn geheel. Dit betekent dat ervaring en know how met jongere collega’s worden gedeeld. Een ideale uitgangspositie gezien hierdoor tal van suggesties komen bovendrijven, suggesties die meer dan eens worden geïmplementeerd zodat de gasten telkens opnieuw verrast worden door nieuwe aangename smaakvariaties. Versheid en creativiteit Dat versheid en creativiteit bepalende elementen zijn in een aangename smaakvolle keuken, konden we tijdens onze lunch ervaren. Een rijk buffet aan voorgerechten, gekruid met dagverse groenten en ingrediënten, aangevuld met mooi aanbod van rijstbereidingen werd de voorloper van leuke hoofdgerechten. Ook hier een mix van typisch Marokkaanse en meer internationale bereidingen die de smaakpapillen best kon bekoren. Het dessertbuffet met zoete en smeuïge gebakjes en typisch Marokkaanse items werd aangevuld door een rijk assortiment fruit dat mooie exotische hints aanbood en pittige aromatische Marokkaanse thee. Restaurant Moulay Ismael – c/o Dar ba Sidi hotel – route Nationale N2 – Dardara – Chefchaouen – www.darbasidi. com Culinaire commentaren: Tasted4you: 2 minutes - sfeervol en gezellig restaurant - uitgelezen buffet voorgerechten - smaakvolle selectie Marokkaanse hoofdgerechten - relaxerende locatie - attentievol personeel - samen met de rest van het complex een onbetwistbare aanrader.

37 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication