26

Sapori. Het restaurant is de voorbije jaren uitgegroeid tot een gewaardeerde trekpleister die in tal van culinaire gidsen wordt weergevonden en omvat meerdere zaaltjes die makkelijk privatiseerbaar zijn. Toch is en blijft Davide’s oorspronkelijk idee, het brengen van regionale specialiteiten, nog steeds diepgeworteld in het ruime aanbod. Onze degustatielunch startte met een dubbele selectie Prosciutto di Parma, respectievelijk 24 en 30 maanden gedroogd, aangevuld met een salami Felino en een Culatello di Zibello. Een grab and go als knabbelassortiment, mooi ondersteund door een heerlijke knapperige en gekarmeliseerde uientaart met de onontbeerlijke Parmigiano-reggiano. Volgde een duo tortelli’s, pasta creaties, enerzijds gevuld met Zwitserse spitskool en ricola, mooi pittig en behoorlijk romig, en anderzijds een pasta gevuld met pompoen, een eerder zoete creatie die ons persoonlijk een tikkeltje minder bekoorde. Als hoofdgerecht serveerde Davide een traditioneel geroosterde punta ti vitello, creatie van kalfsvlees, een leuke verwijzing naar de keuken van zijn moeder en grootmoeder. Het slotakkoord werd een mousse di zabaione, een zoete gelige creatie geserveerd uit een ovenschaal. Voor ons persoonlijk de zwakste ietwat ruwe schakel die beslist met een ijsje en enkele druppeltjes lokale alcohol tot een volwaardige afsluiter kan uitgroeien. De maaltijd werd naast het klassieke Noord-Italiaanse minerale water, ondersteund door een bruisende Lambresco vino Frizzente, Emilia en een Drei Nonna 2017- Tenuto La Palazzo – Natturno en een Lambresco 2017 Trattoria Antichi Sapori, de absolute huiswijn. Tested 4 You - 26

27 Online Touch Home


You need flash player to view this online publication